Šeštadieniai „Lidl“ parduotuvėse – ypatinga proga, kai galima pasimėgauti savo mėgstamais produktais už puikią kainą. Garantuojame, kad šio „Superšeštadienio“ pasiūlymai itin pradžiugins mėsos, sūrio ir vasariškų uogų mėgėjus. Tad pasinaudojus specialiais pasiūlymais ir nepritrūkus fantazijos, lauks nepaprastai gardūs savaitgalio pietūs visai šeimai.
Kaip ir kiekvieną šeštadienį „Lidl“ ištikimiesiems savo klientams ruošia ypatingas akcijas trims atrinktiems ir pirkėjų pamėgtiems produktams. Tad ir šis savaitgalis – ne išimtis, nes laukia tikrų vasariškų skonių kupini pasiūlymai.
Puikios naujienos uogų gerbėjams! Tik šį šeštadienį trešnėms taikoma net 45 proc. nuolaida. Tad 1 kg šių prisirpusių uogų kainuos vos 4,89 Eur. 1 kg šviežio kiaulienos kumpio pirkėjus džiugins išskirtine nuolaida ir kainuos vos 2,99 Eur. O mobiliojoje programėlėje aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, privataus prekės ženklo „Pilos“ fermentinį sūrį bus galima įsigyti už 1,69 Eur.
Spalvingas produktų trejetukas reiškia gardžius savaitgalio pietus. Šįkart „Lidl“ ekspertai rekomenduoja pasigaminti nepaprastą mėsos receptą, paskanintą gaiviomis ir vasariškomis natomis.
Savaitgalio superreceptas: saldžiarūgštė kiauliena
Šį šeštadienį „Lidl“ siūlomi produktai už itin gerą kainą išties vilioja traukti į virtuvę. Sūriu galite pasimėgauti dėdami jo riekelę ant sumuštinio, trešnės taps gaiviu desertu, o kiauliena – puikiu maltinuku. O jei visus ingredientus sudėtumėte į vieną patiekalą ir pagamintumėte pirštus apsilaižyti verčiantį patiekalą – saldžiarūgštę kiaulieną? Jei toks savaitgalio planas tinka, metas prie malonios gardaus maisto gamybos.
Šiam receptui pagaminti prireiks:
1 kg šviežio kiaulienos kumpio
8 bulvių
100 g sviesto
200 g sūrio „Pilos“
0,5 a. š. aitriųjų pipirų
1 svogūno
300 g trešnių
60 ml balzaminio acto
1 v. š. alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų ir mėgstamų prieskonių pagal skonį
Pirma, pradėkite nuo kiek ilgiau ruošiamo padažo. Trešnes nuplaukite ir išimkite jų kauliukus. Vėliau suberkite jų minkštimus į puodą ir sutrinkite elektriniu trintuvu. Į masę įberkite smulkiai pjaustytą svogūną, įpilkite balzaminio acto ir pagal skonį pagardinkite druska ir aitriaisiais pipirais. Masę užvirinkite ir ant nedidelės ugnies virkite apie pusvalandį, kol sutirštės. Padažą galite pagardinti ir įvairiais prieskoniais, pavyzdžiui, gvazdikėliais ar cinamonu.
Kai padažas jau paruoštas, metas kibti prie kitų ingredientų. Į verdantį vandenį įdėkite nuluptas bulves ir virkite jas kol suminkštės, apie 20–25 min.
Kitas etapas – kiaulienos paruošimas. Pirma, padalinkite mėsą į keturis gabalėlius ir nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu. Iš abiejų pusių pagardinkite juos druska ir pipirais. Ant keptuvės įkaitinkite aliejų ir sudėkite mėsą. Kiaulienos gabalėlius kepkite ant vidutinės ugnies, kol paruduos ir iškeps. Vėliau palikite kiek atvėsti.
Kol mėsa vėsta, nusunkite išvirusias bulves ir pradėkite gardžiosios košės gamybą. Bulves sutrinkite iki norimos konsistencijos, įtarkuokite sūrio ir įdėkite porą gabalėlių sviesto. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Galiausiai, košę pagardinkite druska ir pipirais.
Kai visi patiekalo ingredientai paruošti, metas patiekti juos į stalą. Lėkštėse išdėliokite kiaulienos kepsnelius, apliekite juos saldžiarūgščiu, vyšniniu padažu bei šalia patiekite tąsios bulvių košės. Tik paragavus šio itin gardaus patiekalo, kaipmat atsiskleis kiek netikėtų, tačiau itin vasariškų skonių paletė.
Skanaus!
Pranešimą paskelbė: Monika Spruntulytė, UAB „Bosanova”