Šylant orams vis daugiau žmonių savo vakarus ar savaitgalius renkasi leisti gamtoje. Dažnas iš jų lauže ar grilyje kepa mėsą, daržoves ar sūrį, tačiau retai kada susimąsto, kur šia veikla derėtų užsiimti. Pasak Valstybinių miškų urėdijos miško apsaugos skyriaus specialisto Dainiaus Adžgausko, tai reikėtų daryti tik specialiose laužavietėse. Suskubusiems į gamtą, tačiau nepasirūpinusiems kepsnine, „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva primena, kad šio prekybos tinklo parduotuvėse galima įsigyti įvairių rūšių grilių, kuriuos be didesnių pastangų galima naudoti įvairių gėrybių kepimui. Laužus galima kurti tik specialiose stovyklavietėse Stovyklaujant gamtoje, paprastai ieškome vietos laužo įkūrimui, nes norisi išsikepti atsivežtus produktus ir susišildyti. Anot Valstybinių miškų urėdijos miško apsaugos skyriaus specialisto D. Adžgausko,…
Originalios šventinių pusryčių mamai idėjos – nustebinsite ir skoniu, ir išvaizda
Šį savaitgalį parodykite mamai, kaip ją vertinate, paruošdami tokius pusryčius, kurių ji nepamirš. Tai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti: tereikės efektingo recepto ir šiek tiek pasiruošimo. „Motinos diena kasmet tampa viena saldžiausių ir spalvingiausių švenčių. Pirmąjį gegužės savaitgalį pirkėjai tortų nuperka tiek, kiek pasitikdami Naujuosius metus, o gėlių pardavimai aplenkia net Valentino dieną“, – teigia Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. V. Budrienė pasakoja, kad šventinį savaitgalį tarp pirkėjų populiariausios įvairių rūšių skintos pavasarinės gėlės, o visų pirma – tulpės ir narcizai. Pastarieji gausiai perkami ne tik skinti, bet ir vazonėliuose, kad žiedais ir kvapu džiugintų ilgiau. Pirkėjai noriai renkasi ir jau suruoštas spalvingas puokštes. „Didesnio dėmesio per…
„Rimi“ elektroninė ir fizinė parduotuvės balandį kilo pigiausių prekių krepšelio reitinge
Vidutinio pigiausių maisto produktų krepšelio kainų analizė atskleidė, kad mažiausių kainų reitinge balandį į trečiąją poziciją pakilo „Rimi“ internetinė parduotuvė, o į ketvirtąją – fizinė. Anot „Rimi Lietuva“ generalinio direktoriaus Vaido Lukoševičiaus, atliepdamas pirkėjų poreikius, prekybos tinklas kiekvieną savaitę siūlo ne tik iki 3000 akcinių prekių, bet ir sumažino daugiau nei 300 populiariausių prekių įprastas kainas. Tai leis pirkėjams apsipirkti dar taupiau ir patogiau vieno apsipirkimo metu. Vidutinio maisto prekių krepšelio reitinge pakilo į viršų 2023 m. balandį „Pricer.LT“ fiksuojamo vidutinio pigiausių maisto produktų krepšelio reitinge prekybos tinklo „Rimi“ elektroninė parduotuvė „Rimi.lt“, sumažinusi vidutinio maisto produktų krepšelio kainą 3,53 eurais, iš penktosios pozicijos pakilo į trečiąją. Tuo tarpu fizinė „Rimi“…
Gaminame grenadierius: 3 paprasti triukai, kad bet kurią žuvį pamėgtų net vaikai
Kad žuvį reikėtų kuo dažniau įtraukti į racioną, suaugusiems nėra naujiena, tačiau paprastai vaikai nebūna entuziastingi žuvies gerbėjai. Visgi keli paprasti patarimai padės pasirūpinti, kad žuvies tekstūra, skonis ir kvapas būtų kuo malonesni net ir išrankiems valgytojams. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako pastebinti, kad žuvį pirkėjai mėgsta vis labiau – o ieškodami naujų skonių mielai bando rečiau pažįstamus produktus ir jų gaminimo būdus. Grenadieriai – sultinga ir skani žuvis „Pirkėjai apskritai yra linkę domėtis naujovėmis ar įmantresniais skoniais, tad ne išimtis yra ir žuvies skyrius. Matome pirkėjų norą praturtinti savo racioną leidžiantis į naujas kulinarines keliones, todėl kiekvieną mėnesį pristatome vis naują mėnesio žuvį, kuri jau pirmosiomis…
Trys idėjos neturintiems laiko: sveikatai palankesnė vakarienė vos per 20 minučių (receptai)
Jei po ne itin sočių pietų darbe jau praalkote, grįžus namo kartais kyla nenumaldomas noras tuoj pat kažko užkąsti: dažnai tai būna ne pats sveikiausias sumuštinis ar bandelė. Prekybos tinklas „Rimi“ siūlo atkreipti dėmesį į sveikatai palankios vakarienės svarbą, o kulinarijos technologė Lina Barčaitė dalijasi trimis nesudėtingais receptais, kuriuos greitai paruošite ir neapsunkinsite organizmo. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė rekomenduoja pavakariams suvalgyti mažą saujelę riešutų ar nedidelį indelį jogurto, o vakarienei rinktis daugiau skaidulų turinčius ingredientus. Vakarienė nėra apsidovanojimas už sunkų darbą Kartais valgyti norisi būtent vakare, nors ir žinome, kad vakarienė neturėtų būti itin gausi ar sunkiai virškinama. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad reikėtų atpažinti, ar tai…
Gaiviai ir taupiai: neišmeskite arbūzo žievės – pasigaminkite skanėstų
Iki vasaros dar liko mėnuo, bet jos skoniu jau galima mėgautis vis godžiau – parduotuvėse pasirodė naujo derliaus arbūzai iš Ispanijos. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pažymi, kad pirmųjų sezono arbūzų pirkėjai visuomet laukia su nekantrumu ir juos noriai dedasi į krepšelius. „Šiemet jau ne vieną mėnesį pirkėjai galėjo įsigyti besėklių arbūzų, tačiau būtent naujojo derliaus tradiciniai arbūzai vienareikšmiškai yra viena laukiamiausių naujienų lentynose. Žinodami lietuvių meilę šiam vaisiui, kiekvienais metais siekiame kuo greičiau juos pristatyti mūsų pirkėjams. Šiemet anksčiausiai jie sunoko Ispanijoje, o artėjant vasarai geografiją plėsime“, – teigia V. Budrienė. Arbūzo žievė gali virsti nebrangiu skanėstu Norint pradžiuginti ne tik skonio receptorius, bet ir piniginę, verta…
Burokėliai tinka ne tik šaltibarščiams: gaiviai vakarienei burokėlių ir kriaušių karpačas nekainuos nė 5 eurų
Dažniausiai burokėlius prisimename, kai žiemą užsinorime garuojančių barščių, o vasarą – gaivinančių šaltibarščių. Tačiau jie tinka ne tik sriuboms, bet ir lengvoms salotoms, kurias įvertins tiek šeima, tiek netikėtai užsukę svečiai. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad burokėliai – tikras vitaminų ir mikroelementų šaltinis, o prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pataria, kaip juos ilgiau išlaikyti šviežius. Pasak kulinarijos technologės Linos Barčaitės, burokėliai tinka tiek sriubai, tiek garnyrui ar salotoms, tad jų visada verta turėti šaldytuve. Burokėliai praturtina mūsų mitybos racioną Ši daržovė yra tikra chameleonė: paslėpta pyraguose suteikia jiems šokolado skonio, pamarinuota idealiai tinka garnyrams, sultims suteikia spalvos ir šiek tiek saldumo,…
Dienos be dietų proga – gydytojos dietologės priminimas apie pagrindines sveikatai palankios mitybos taisykles
Atėjus pavasariui žmonės dažniau susimąsto apie savo mitybą, o norėdami prieš vasarą numesti kelis kilogramus kai kurie imasi ir dietų. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad kai kurios dietos gali organizmui pridaryti didelės žalos ir kviečia vietoje to rūpintis balansu. Pavyzdžiui, specialistė pastebi, jog dažnas lietuvis vartoja per mažai ankštinių daržovių, kurios yra gera mėsos patiekalų alternatyva, aprūpinanti baltymais bei pasotinanti skaidulomis. Artėjant Tarptautinei dienai be dietų, kuri minima gegužės 6-ąją, prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva kviečia maitintis palankiau sveikatai ir atkreipia dėmesį į „Rinkis sveikiau“ ženklu pažymėtus produktus. Nors pavasarį žmonės neretai linkę griebtis įvairių dietų, dr. Editos Gavelienės teigimu, jos…
Gegužės sezono hitai: dabar – pats metas mėgautis šiomis 5 daržovėmis
Derliaus pike esančios šviežios daržovės – puiki naudingų vitaminų, ryškių skonių ir patrauklios kainos puokštė. Gegužės mėnesį jau įsisiūbuoja sveikatai itin naudingų daržo gėrybių sezonas, tad verta įsidėmėti, kuriomis džiaugtis dabar – pats tinkamiausias laikas. Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė pastebi, kad šylant orams pirkėjai į savo racioną stengiasi įtraukti kuo daugiau šviežio derliaus produktų, o jų kokybei kelia aukštą kartelę. „Pavasarį išsiilgtos naujojo sezono daržovės kasmet tampa tikru hitu. Kuo įvairesnių daržovių siūlome visais metų laikais, tačiau kai kurios šviežios gėrybės ypač priklauso nuo sezono. Jeigu lietuviškais pomidorais, agurkais, salotomis, morkomis galima mėgautis ilgus mėnesius, tai, pavyzdžiui, šviežiais mūsų šalyje augintais smidrais – gerokai trumpiau, juos vėliau…
Lietuvos parduotuvėse atsirado „supermaistu“ vadinamų lokvų – kokie tai vaisiai ir kaip juos valgyti?
Šalia bananų, mangų ir ananasų parduotuvių lentynose jau sodria geltona spalva vilioja lokvos. Ar esate girdėję, kokie tai vaisiai? Skoniu abrikosus, kriaušes arba slyvas primenančios lokvos ne be reikalo taip mylimos Azijoje – jas galima valgyti tiek šviežias, tiek gardinti pyragus ar grilio patiekalus, o dėl naudingų savybių jos yra vadinamos „supermaistu“ ir ypač vertinamos tradicinėje kinų medicinoje. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad tendencija akivaizdi – vitaminų šaltinių ieškantys Lietuvos pirkėjai nuolat drąsėja, o jų krepšeliuose šalia tradicinių vaisių vis dažniau nugula egzotiniai. „Kinkanus, papajas, tamarindus ar pasiflorus dar esame įpratę vadinti egzotiniais, tačiau lietuviams jie jau nėra didelė egzotika – pirkėjai noriai renkasi ir ragauja…









