Pavasaris reiškia ne tik ilgesnes dienas, bet ir vis dažniau ant stalo atsiduriančias šviežių agurkų salotas. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad lietuviai laukti nenusiteikę – kol savų agurkų daržuose dar ilgokai nebus, pirkėjai išsijuosę perka juos parduotuvėse ir intensyviai dairosi akcijų. „Nors lietuviai vis dažniau renkasi egzotiškas daržoves, agurkų pozicijos išlieka tvirtos. Tai viena tų daržovių, kurios perkamos kiaurus metus. Tačiau traškūs lietuviški trumpavaisiai agurkai visgi sezoną turi – nors jų galėjome pasiūlyti jau nuo sausio, pavasariui įsibėgėjant jie dar dažniau gula į pirkinių krepšelius. Orams šylant jų derlius gausėja, tad galime užtikrinti ir geresnes kainas, o agurkus valgyti juk norisi kasdien – dėti į šaltibarščius,…
Atvėsusią savaitę sušildys pigus ir skanus kiaulienos troškinys: išbandykite gaivų azijietišką arba sotų su grybais
Kai orai nedžiugina, ūpą pakels gardus maistas. Pigi ir lengvai paruošiama kiauliena gelbsti įvairiose situacijose, tačiau kartais virtuvėje gali pritrūkti idėjų. Pasak „Iki“ kulinarijos šefės Elvyros Semaškos, visai nebūtina nerti į gilius kulinarinius vandenis – pats paprasčiausias nebrangus ir daugelio mėgstamas kiaulienos kumpis gali nustebinti. Kiauliena – vienas iš lietuviško raciono ramsčių, todėl perkama kasdien ir gausiai, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. „Nors kiauliena ir taip yra populiariausias pasirinkimas šviežios mėsos skyriuje, jos pardavimai netgi ir toliau nuosekliai auga. Gera kaina ir universalumas lemia, kad šį mėsa dažniausiai atsiduria ant lietuvių stalų, o kuri jos dalis – priklauso ir nuo akcijų. Pavyzdžiui, paskelbus akciją kumpiui, jo pardavimai…
Dienai be dietų – burnoje tirpstantys sausainiai vos iš 3 pigių ingredientų: škotai ne be reikalo jais didžiuojasi
Ar žinojote, kad šiandien, gegužės 6-ąją, minima Tarptautinė diena be dietų? Jos prasmė – priminti, kad kiekvienam svarbu mylėti save tokį, koks esi, o mitybos pagrindas turi būti sveikas balansas, o ne alinančios dietos. Protingai susidėliojus meniu, ir gabalėlis deserto tuomet ne nuodėmė. Ypač, jeigu jis skoniu toks turtingas, kad pakaks vos kelių kąsnių. „Iki“ konditeris Thierry Lauvray sako, kad būtent tokie yra legendiniai škotiški sviestiniai sausainiai, kuriuos iškepti gali kiekvienas – pakaks visiškai nebrangių produktų: miltų, cukraus ir sviesto. 10 minučių darbo ir tik trys kasdieniai ingredientai – o rezultatas tiesiog tirps burnoje. Th. Lauvray pasakoja, kad škotiški sviestiniai sausainiai (angl. Scottish shortbread) vertinami tų, kurie virtuvėje nori skanaus…
„Iki“ kviečia drauge kurti šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“: siųskite savo receptą ir laimėkite prizų
Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal garstyčių? Prekybos tinklas „Iki“ kviečia pasidalinti skaniausių savo šaltibarščių receptu – drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“ – ir laimėti prizus. Neabejotinai – esame ne tik bulvių, bet ir šaltibarščių tauta, sako „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. Dėmesio iškart sulaukia parduotuvių lentynose pasirodantys „Iki“ kulinarų pagaminti „IKI Šefai“ šaltibarščiai, gerokai išauga įvairių šiai sriubai namuose gaminti skirtų produktų populiarumas. Vos orams atšilus, į krepšelius keliauja kefyras, burokėliai, krapų ir svogūnų laiškų ryšulėliai. „Tačiau šiemet apklausę savo pirkėjus tik įsitikinome – kone visi šaltibarščius gamina skirtingai. Vieni…
Savaitgalį švęsti kvies ir „Iki“ akcijos: Motinos dienos receptai, kurie neatims daug laiko
Motinos diena – viena saldžiausių ir spalvingiausių švenčių. Pati prasmingiausia dovana mamai yra nuoširdūs žodžiai ir dėmesys, tačiau ši diena neįsivaizduojama be šviežių pavasariškų tulpių ar bijūnų, su meile iškepto torto ir gardžių šventinių pietų. „Iki“ pasistengė, kad kiekvienas dovanomis mylimai mamai galėtų pasirūpinti lengvai ir patogiai – lojalūs „Iki“ pirkėjai ras gausybę specialių pasiūlymų gėlėms, tortams, saldumynams ir viskam, ko reikia skaniam savaitgaliui. Pavyzdžiui, su „Iki“ lojalumo kortele ar programėle saldainių dėžutėms taikoma 30 proc. nuolaida, o įvairiems vaisvandeniams – net 40 proc. Nereikės ir laužyti galvos, ką skanaus ruošti ypatinga proga – „Iki“ dalijasi idėjomis, kurios jau pritaikytos prie akcijų. Ar kursite grilį, ar ruošite pusryčius – pagaminsite…
Ypač šventiškiems Motinos dienos pietums – 2 gurmaniškos, bet nebrangios idėjos: nei lašišos, nei krevečių dar taip nevalgėte
Artėjant Motinos dienai, norisi nustebinti mamas kažkuo išskirtiniu, tačiau visai nebūtina tam išleisti didelę pinigų sumą ar praleisti kiaurą dieną virtuvėje. Verčiau šį laiką skirti mamai, o palepinti ją skaniais pietumis užteks kelių netikėtų ingredientų derinių, kad įprastiems produktams suteiktumėte šventinį rūbą. Būtent to parduotuvėse dairosi daugelis, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. „Motinos diena lietuviams – svarbi šventė, o šventes mes visi mėgstame palydėti skanėstais. Todėl pirkinių krepšeliuose šalia tulpių, rožių, orchidėjų ar bijūnų atsiduria ir nemažai skanumynų. Tortų kasmet šia proga nuperkama tūkstančiai – pagal tai Motinos dieną galima lyginti net su Velykomis. Gyventojai ieško ne tik saldėsių, bet ir dairosi akcijų ypatingesnių, šventiškesnių patiekalų produktams…
Kulinarinis referendumas: lietuvių apklausa parodė, ar kiaušiniui vieta šaltibarščiuose ir kokias bulves patiekti
Kiek lietuvių – bene tiek ir nuomonių, kokie šaltibarščiai yra patys skaniausi. Ne vienas susidūrė, kad gaminant juos draugams, neišvengiamai tenka įsivelti į diskusijas – kokių bulvių reikia ar nereikia, ką daryti su agurkais, ar dėti svogūnų laiškų? O kategoriškiausios nuomonės – kiaušinių klausimu. Balandžio mėnesį atlikta lojalių „Iki“ pirkėjų apklausa atskleidė gyventojų nuomonę į neretai įnirtingus ginčus sukeliančius klausimus apie šaltibarščius. „Šaltibarščių sezono pradžios skelbti nereikia – daugelis neria į rožinės sriubos kerus vos sušilus orams. Apklausa parodė, kad net 6 iš 10 lojalių „Iki“ pirkėjų pirmą kartą šiemet šaltibarščių suvalgė dar iki balandžio vidurio. Dešimtadalis apskritai sakė, kad jiems šaltibarščiai sezono neturi – jais mėgaujasi ištisus metus. Tačiau…
Skanu, pigu ir sveika – namuose pasigaminkite šokoladinių bananų batonėlių
Bananai yra vienas mėgstamiausių lietuvių vaisių ne veltui – jie ne tik saldūs, bet ir naudingi sveikatai. Be to, jais mėgautis galima pačiais įvairiausiais būdais: nuo pusryčių košės ar kokteilio pagardinimo iki kepimo ant grilio. Su jais ir desertai gali būti ir sveiki – galima ruošti ne tik populiariąją bananų duoną, bet ir ledus arba ypač gardžius batonėlius. Tai puiki idėja, kaip panaudoti dažniausiai Lietuvoje perkamą produktą, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. „Nesvarbu, koks metų laikas – pirkėjai savo įprasto pirkinių krepšelio be bananų neįsivaizduoja. Tą geriausiai iliustruoja faktas, kad bananai apskritai yra perkamiausia maisto prekė „Iki“ parduotuvėse. Kasdien visoje šalyje jų parduodama bent po keliolika tonų,…
Tobula vakarienė per pusvalandį – nereikės net užsukti į parduotuvę
Atėjus pavasariui norisi lengvumo ne tik mintyse, bet ir lėkštėje. Tačiau tarp visų mitybos rekomendacijų bei dietų lengva pamesti galvą. Kaip išlaikyti balansą, kuomet mitybos patarimų – tūkstančiai, o apie tai, kokių produktų vengti, o kurių daugiau įtraukti į savo meniu, girdime kasdien? Pavasarį norisi ne tik valgyti sveikiau, bet ir mažiau laiko skirti patiekalų gamybai. Suporuotų maisto produktų paslauga – puikus būdas suderinti šiuos iš pirmo žvilgsnio skirtingus dalykus. „Mums svarbu pasiūlyti žmonėms sprendimą, kuris padėtų sutaupyti laiko ir supaprastintų maisto planavimą. „Vakarienės prenumerata“ suteikia galimybę iš anksto pasirinkti patiekalus, matyti jų sudėti ir visus reikalingus ingredientus gauti tiesiai į namus. Taip užtikrinant, kad vakarienė bus paruošta vos per…
Ką skanaus grilinti šį savaitgalį? Nebesukite galvos – 5 receptai, pritaikyti prie naudingų „Iki“ akcijų
Kepsninių sezonas jau prasidėjo, tad nesvarbu – net jei už lango ir nelepina pavasariška šiluma, kiekvienam knietės užkurti grilį šį savaitgalį. Juk norisi išbandyti kuo daugiau įvairių receptų, kad pavyktų atrasti naują šių metų žvaigždę. Prekybos tinklas „Iki“ dalijasi 5 idėjomis, kurios negali nepasisekti net ir grilinimo naujokams. Nereikės nei įmantrių įgūdžių, nei didelių išlaidų – visi skanūs receptai jau pritaikyti prie „Iki“ akcijų. „Norintiems greitai ir be vargo pasiruošti pačių įvairiausių grilio patiekalų nereikia nei ilgų valandų gaišti virtuvėje, nei daug išlaidų. „Iki“ lentynos jau nuklotos pirkėjų pamėgtais ruošimui ant žarijų jau skirtais „Grill Party“ gaminiais. Nuo kelių rūšių šašlykų, kurie kasmet tradiciškai susilaukia didžiausio pirkėjų dėmesio, iki įvairiausių…