Tikra vasara prasideda tiems, kurie jau paskanauja šviežių trešnių. Jų populiarumas Lietuvoje išties įspūdingas, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Nors trešnių sezonas pakankamai trumpas, jo metu lietuviai šių saldžių uogų kasmet spėja nupirkti šimtus tonų. „Pirmosios trešnės „Iki“ parduotuves pasiekė daugiau nei prieš savaitę. Gausėjant derliui, pirkėjai gali džiaugtis ir mažesnėmis kainomis, tad jų paklausa sparčiai auga. Dabar atsivežėme jų iš Turkijos, kur nors oro sąlygos pavasarį nebuvo idealios, tačiau trešnės jau prisirpo. Vėliau geografija plėsis, tačiau viskas priklausys nuo orų Pietų, Vidurio Europoje, o tuomet ir mūsų regione“, – sako G. Kitovė. Pasak tinklo atstovės, pavasarinės šalnos, permainingos oro sąlygos sukėlė iššūkių ne tik Lietuvos, bet…
Sunku įkalbinti šeimą valgyti daugiau daržovių? Pagudraukite su greitais, pigiais ir spalvingais kiaulienos suktinukais
Šašlykai – kone privalomas kiekvienos vasaros atributas. Todėl dažnas iš parduotuvės neišeina neįsigijęs populiariosios kiaulienos sprandinės, pastebi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Ši nebrangi ir lengvai paruošiama kiaulienos dalis gali virsti ne tik sultingais šašlykais – bet ir labai universaliais suktinukais su šviežiomis traškiomis daržovėmis, rašoma „Iki“ pranešime žiniasklaidai. Jau paruoštų šašlykų, kepsnių, marinuotų sparnelių paklausa kasmet auga kaip žolė po vasariško lietaus. Tačiau, pasak tinklo atstovės, nemaža dalis pirkėjų ištikimi ir tradicijai patiems ruošti patiekalus ant grilio. „Kiekvieną sezoną auga vištienos, žuvies, jūros gėrybių, veganiškų alternatyvų populiarumas, visgi šviežia kiauliena išlieka dažniausiu pasirinkimu galvojant apie maistą kepsninėje. Ši mėsa pasižymi draugiška kaina, ją kepti ant grilio paprasta ir skanu,…
„Iki“ lentynose – nauji kepiniai: nuo dar nematyto Dubajaus stiliaus skanėsto iki amerikietiškos klasikos ir naujo kruasano
Kai atrodė, kad su visą pasaulį pavergusiu Dubajaus stiliaus šokoladu jau viską išragavote – čia nustebina „Iki“ konditeriai. Madingiausius pastarojo meto aromatingų pistacijų, traškios tešlos ir turtingo šokolado skonius jie perkėlė į dar vieną skanėstą. Šįkart – į lietuvių taip pamėgtas „Su meile IKI“ tartaletes. Akylesni pirkėjai jau pastebėjo, kad tai ne vienintelė šiltojo sezono naujovė „Iki“ konditerijos skyriuje, kuri privers užsimerkti iš malonumo tiek dėl skonio, tiek dėl patrauklių kainų. „Iki“ konditerių ruošiama ir jauno, ir seno dievinama klasika, tokia kaip Kuršėnų vyniotinis, „Medutis“, Napoleono pyragas, metai iš metų nepraranda populiarumo. Tačiau lietuviai – dideli smaližiai ir nuolatos ieško įvairovės bei naujų skonių, pastebi „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. …
Nustebs net grilio karalius tėtis: taupus, bet pribloškiantis receptas – vištienos blauzdelių „ledinukai“
Šventiniam Tėvo savaitgaliui ar tiesiog oficialiai vasaros pradžiai norisi ko nors ypatingo ir išskirtinio. Planuoti ilgų valandų virtuvėje visai nebūtina – grilyje iškepkit tiek išvaizda, tiek skoniu įspūdį paliekančių vištienos „ledinukų“. Pasak prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, šį įdomų receptą įvertins ir norintys sutaupyti, nes jam reikės vienos pigiausių vištienos dalių – blauzdelių. Nauji receptai visuomet pravers – dėl savo universalumo ir geros kainos vištiena apskritai yra viena mėgstamiausių mėsų visame pasaulyje, ypač grilio sezono metu. Šios tendencijos akivaizdžios ir Lietuvoje – ji sveikas pasirinkimas skubantiems ir taupantiems, taip pat reguliarus ingredientas ir vaikų racione. „Statistika rodo, kad šviežios mėsos skyriuje vištiena pagal paklausą nusileidžia tik kiaulienai, o…
Tradicinį kiaulienos šašlyką keičia jautiena – grilio sezonui prasidėjus nustebinkite artimuosius paprastu receptu
Daugeliui žmonių grilio sezonas – ne tik šiltų orų pramoga, bet ir galimybė eksperimentuoti virtuvėje, ieškant naujų skonių. Nors tradiciškai ant grotelių dažniausiai keliauja kiauliena ar vištiena, vis daugiau žmonių ieško alternatyvų – išbando kitokias mėsos rūšis, pavyzdžiui, jautieną. Neretai jautiena vis dar laikoma sudėtingai paruošiama mėsa, tačiau tinkamai ją pasirinkus ir kepant laikantis kelių pagrindinių taisyklių, ji gali tapti vienu didžiausių šio grilio sezono atradimų. Ūkininkas ir el. parduotuvės „Jaučio namai“ savininkas Ignas Čerkauskas dalijasi, jog pastaruosius metus galima pastebėti tendenciją, kad vis daugiau lietuvių ne tik išbando, bet ir prisijaukina jautieną. „Tokio pokyčio priežastis gana paprasta – ūkiai ir jautieną parduodančios įmonės pradėjo tiekti kokybišką mėsą. Jeigu dar…
Apniukusią dieną praskaidrins naminis padažas makaronams – vienas slaptas ingredientas pavers jį neprilygstamu
Kai už lango – permainingas oras, norisi pasigardžiuoti kuo nors jaukiu ir džiuginančiu ne tik skrandį, bet ir sielą. „Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė siūlo idėją – ypač gardaus pomidorų padažo receptą, kurį namuose pasigaminti nei sudėtinga, nei brangu. Mintimis persikelsite į saulėtą Italiją ir jaukią, šeimynos klegesio pilną itališką virtuvę. Ne atsitiktinai net ir filmai apie Italiją dažnai būna kupini ne tik emocijų, bet ir apetitą žadinančių patiekalų. Juk jų virtuvė – tiesiog neprilygstama ir dievinama pasaulyje. Tikriausiai ne vienas ekrane yra matęs, kaip italė močiutė verda sekmadieninį pomidorų padažą – ypač aromatingą ir idealiai tinkantį su makaronų patiekalais. Receptą išbandyti namuose įkvėps ir ingredientų sąrašas. Jam reikės vos…
Kepti ledai, ledų „tiramisu“, o gal braškinis kokteilis? Pigūs ir lengvi receptai su ledais, kuriuos kartosite visą vasarą
Pirmosios vasaros dienos – jau visai ant nosies, ir jos daugelis neįsivaizduoja be ledų. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad ledų populiarumas kasmet tik auga – todėl šis sezonas įsibėgėja su nuolaidomis ir praplėstu asortimentu. Tai puikus skanėstas ir atgaiva, tačiau ne tik – ledus visai paprastai ir nebrangiai galima paversti ir įspūdingu desertu. „Koks oras už lango, sufleruoja ir ledų pardavimų statistika. Paklausa šokteli sulig šylančiais orais ir ryškesne saule – nesezoniškai šiltą balandį ir šiltesnį kovą ledų pardavimai gerokai išaugo. Pavyzdžiui, kovą ledų nupirkta apie 30 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Apskritai jų populiarumas su metais tik auga – jei pažiūrėtume į 2024…
Įmeskit vynuogių į šaldiklį – padėkosit sau vėliau: netikėti ir skanūs vynuogių panaudojimo būdai
Šviežių, gaiviai saldžių vynuogių kekė dubenyje ant virtuvės stalo – kasdienis vaizdas daugelyje namų. Galima manyti, kad apie jas žinome viską – vynuogės lydi žmoniją tūkstančius metų. Jos be galo mėgstamos ir Lietuvoje, be jų lietuviai neįsivaizduoja vaišių stalo ar pikniko, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Tačiau kartais pravartu praplėsti savo kulinarinį akiratį ir paieškoti naujų receptų su vynuogėmis – nebrangus ir įprastas produktas gali palikti didelį įspūdį. Kaip vynuoges laikyti namuose? „Vynuogės – tikrai populiarus ir pirkėjų mėgstamas produktas visais metų laikais. Šylant orams jos, kaip ir kitos uogos, itin dažnai atsiduria pirkinių krepšeliuose, ypač per akcijas. Lietuviai mėgsta ir raudonąsias, tačiau statistika aiškiai liudija –…
Tokio deserto dar nematėte – „Iki“ konditeriai iškepė „šaltibarščių“ tortą
Jau nuo pirmadienio ryto vienoje Vilniaus „Iki“ parduotuvių pirkėjus stebina naujiena – ypatingas šaltibarščių išvaizdos tortas. Pasak Gintarės Kitovės, „Iki“ komunikacijos vadovės, tai – tinklo konditerių staigmena prasidėjus šaltibarščių savaitei. Eksperimentus mėgstanti konditerių komanda taip pasveikino artėjantį Vilniaus šaltibarščių festivalį. „Jau tapę tradicija, kad mūsų konditeriai su Thierry Lauvray priešakyje stebina įvairiomis progomis ir pamėgtiems skanėstams suteikia vis naujų spalvų. Tortus ypatingai papuošia ir Velykoms, ir Joninėms, ir Eurovizijai, ir šį savaitgalį artėjančiai Tėvo dienai. Lietuvoje tradicija tampa ir jau šeštadienį vyksianti viena nuotaikingiausių švenčių – Vilniaus šaltibarščių festivalis. Tad komanda nepraleido progos apstulbinti – ant torto išliejo šios legendinės rožinės sriubos spalvas, o šaltibarščių ingredientų dekoracijas sukūrė iš saldėsių“,…
3 receptai, kai pritrūksta idėjų: produktams sutaupysite „Iki“, o paruošite greitai ir skaniai
Nors pavasaris elgiasi aikštingai, kiemuose kepsninės rūkti nesustoja, o į kasdienį meniu norisi įtraukti kuo daugiau vasaros skonių. Daugelis ieško įdomesnių receptų ir leidžiasi į eksperimentus – tą šį savaitgalį pavyks padaryti ir paprasčiau, ir pigiau. „Iki“ parduotuvėse jau prasidėjusios „IKI savaitgalio nuolaidiškės“ pažėrė šūsnį naudingų akcijų, kurios pasitarnaus skaniam laisvadienių meniu. „Jeigu artėjant vasaros kelionėms nesinori išlaidauti, dar nereiškia, kad teks valgyti nuobodžiai. Rūpinamės, kad sutaupyti galėtų visi, todėl tūkstančiai nuolaidų kas savaitę pirkėjus pasitinka visuose „Iki“ skyriuose, o savaitgaliais akcijos dar gausesnės ir įvairesnės. Asortimentas jau aiškiai rodo, kad vasara visgi ne už kalnų – išsiilgti arbūzai siūlomi ypač gera kaina, lentynos nuklotos grilinimui jau paruoštais patiekalais, o…