• Virtuvė, receptai

    Drėgnas, pigus ir neįtikėtinai lengvas obuolių pyragas rudeniui – nereikės net lupti obuolių

    Vėstantys orai reiškia, kad namai vis dažniau pakvimpa kepiniais. Kaip obuoliai – vieni perkamiausių vaisių, taip ir jų pyragas – daugeliui skaniausias desertas, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Jo skonį pažįstame nuo vaikystės, bet ir jis vis dar gali stipriai nustebinti. Sėkmės raktas – dar lengvesnis nei tradicinis metodas paruošti obuolius. Pyragas bus ne tik pigus, drėgnas, burnoje tirpstantis, bet ir greitas.  Kur dėti obuolius – į šaldytuvą ar ant spintelės? Obuolius lietuviai mėgsta kiaurus metus, bet ruduo ir šie vaisiai – neatsiejami, sako tinklo atstovė. „Švieži obuoliai – skanūs, naudingi sveikatai ir pigūs vaisiai, todėl retas iš parduotuvės išeina tik su vienu ar dviem vaisiais. Juk…

  • Virtuvė, receptai

    Futbolininkas V. Slivka Japonijoje pamėgo fenomenu šalyje tapusį patiekalą – jį lengvai atkartosite namuose

    Kokia virtuvė jums arčiau širdies – japoniška ar meksikietiška? Rinktis nebūtina – viename patiekale galima labai skaniai suderinti jas abi. O geriausia – nereikės nei įmantrių produktų, nei didelių išlaidų ar daug darbo. Japonijoje žaidžiantis Lietuvos futbolo rinktinės saugas Vykintas Slivka šioje šalyje atrado nepaprastai lengvai paruošiamą, bet skoniu ryškų ir daug jėgų suteikiantį receptą – Okinavos ryžius, rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime spaudai. Šiemet „Iki“ tapo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) rėmėju ir siekia ne tik palaikyti profesionalų bei mėgėjų sportą, bet ir prisidėti prie sveikesnių kasdienės gyvensenos pasirinkimų.  „Matome, kad pirkėjai vis daugiau dėmesio skiria subalansuotai mitybai, o futbolininkų patirtis yra puiki įkvėpimo forma. Todėl kartu su žaidėjais dalijamės…

  • Virtuvė, receptai

    Net lengviau nei tinginių balandėliai – šią pigią ir sočią sriubą virsite kas savaitę

    Puodas garuojančių balandėlių – pigi rudens klasika, kuriai neatsispiria nei vaikai, nei suaugusieji. Nors skonis tikrai atperka įdėtas pastangas, ne visada būna laiko ar noro mėsą kruopščiai vynioti į kopūstų lapus. „Iki“ kulinarijos šefė Elvyra Semaška siūlo išbandyti naują lietuviškos klasikos interpretaciją – kvapnią balandėlių sriubą. Nebrangu, labai skanu, o paruošti ją vieni juokai – tereikės vos 10 minučių darbo. Kuo skiriasi smulkinta mėsa ir faršas?  Palengva vėstant orams ir trumpėjant vakarams, vis dažniau pradedame suktis virtuvėje, ir svarstyti – ką pigaus, greito ir sotaus paruošti šeimai?  „Smulkinta mėsa yra pačių įvairiausių nebrangių, skanių patiekalų pagrindas, todėl niekada nepraranda populiarumo. Galima kepti įprastus kotletus, kuriuos visi myli nuo vaikystės, o…

  • Virtuvė, receptai

    Šviežia, nebrangu ir alkį numalšina akimirksniu: „Iki“ atskleidė, kokias bandeles perka į mokyklas grįžę mokiniai

    Rugsėjis – ne tik naujų žinių, bet ir naujų skonių metas. Prasidėjus mokslo metams, prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėse šviežių bandelių nuperkama virš dešimtadalio daugiau, o didžiausias paklausos šuolis – nesaldžių bandelių. Tai rodo, kad šiuolaikiniai mokiniai vis dažniau renkasi sočius, nebrangius užkandžius, kurie padėtų susidoroti su alkiu esant intensyviam mokymosi ritmui, sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Švieži sprendimai išalkusiems Mokinių grįžimas į mokyklas reikalauja ne tik naujų sąsiuvinių, bet ir patikimų sprendimų, kaip greitai ir skaniai pamaitinti augantį organizmą. Bandelės ir šviežiai kepti užkandžiai – ne tik gardus, bet ir praktiškas pasirinkimas: juos galima suvalgyti pertraukos metu, pakeliui į būrelį ar ruošiant namų darbus. Tinklo statistika rodo, kad tiek…

  • Virtuvė, receptai

    Baltymai – ne tik sportuojantiems: nebrangus receptas bei patarimai, kurie padės suvartoti reikiamą baltymų kiekį kasdien

    Kasdienėje mityboje svarbu užtikrinti visų organizmui reikalingų medžiagų balansą, todėl viena svarbiausių užduočių atitenka nematomiems organizmo statybininkams – baltymams, kurie palaiko raumenų masę, stiprina imunitetą ir užtikrina ilgalaikį sotumo jausmą. Nors gali pasirodyti, kad suvartoti didesnį baltymų kiekį stengiasi tik aktyviai sportuojantys, visgi pastaruoju metu vis daugiau žmonių renkasi baltymais gausius produktus. Jie pamažu tampa ne tik įprastos kasdienės mitybos dalimi, prieinama kiekvienam, bet ir leidžia stiprinti organizmą ne tik sportuojantiems. Apskaičiuoti, kiek suaugusiam žmogui per dieną reikia suvartoti baltymų, nesudėtinga – Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, vienam jūsų svorio kilogramui reikia 0,8 g baltymų. Kitaip tariant, jei sveriate 60 kg, kasdien reikėtų suvartoti bent 48 g baltymų. „Pastebime, kad pirkėjų…

  • Virtuvė, receptai

    Nuo pačios skaniausios šakšukos iki dar taip neruošto lečo: 5 pigūs ir lengvi patiekalai su paprikomis

    Raudona, geltona, žalia, o gal balta – paprika vien savo išvaizda žadina apetitą, kvepia nuostabiai, o jos skonis yra nepakartojamas. Šios spalvingos, pigios ir maistingos daržovės naudojamos kone visose pasaulio virtuvėse. Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, paprikas labai mėgsta ir lietuviai – daugeliui jos įprastas kasdienis pirkinys, nes šias daržovės su malonumu kerta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Ypač, jei iš paprikų paruošite šį tą naujo. „Ar pavasaris, ar ruduo – sultingas ir traškias paprikas lietuviai perka nuolat. Nors tradiciškai jos nėra laikomos lietuviškos virtuvės dalimi, tačiau paprikos ištisus metus nesitraukia iš populiariausių daržovių dešimtuko, Juk šios daržovės nebrangios, tačiau yra tikros kulinarinės chameleonės – tinka ir prie…

  • Virtuvė, receptai

    Tokių produktų išmetama perpus mažiau: „Iki“ sprendimas prekiauti tokiomis prekėmis pirkėjų sutiktas labai palankiai

    Praėjus pusei metų nuo to, kai „Iki“ suteikė galimybę gyventojams pigiau ir ilgiau įsigyti kokybiškų, vartojimui dar tinkamų maisto produktų su pasibaigusiu „geriausias iki“ terminu, statistika atskleidžia iniciatyvos naudą tiek aplinkai, tiek visuomenei. Tinklas skaičiuoja, kad tokių prekių nurašymo kiekis sumažėjo 50 proc., o pirkėjai su didelėmis nuolaidomis įsigijo daugiau nei 360 tūkst. produktų. „Iki“ vasarį tapo pirmuoju ir tebėra kol kas vienintelis iš didžiųjų Lietuvos prekybos tinklų, kuris pagal pernai įsigaliojusius teisės aktus užuot išmesdamas, parduoda ilgo galiojimo prekes pasibaigus jų „geriausias iki“ terminui. Jos vis dar saugios valgyti ir atitinka aukštus kokybės standartus, o pratęsus jų pardavimą 1 mėnesiu, parduodamos su 70 proc. nuolaida. Nijolė Kvietkauskaitė, „Iki“ generalinė…

  • Virtuvė, receptai

    „Iki“ informuoja apie pokyčius – netrukus keisis dalies „Iki“ parduotuvių darbo laikas

    Nuo rugsėjo 1 dienos, pirmadienio, dalyje „Iki“ parduotuvių atnaujinamas darbo laikas. Kaip informuoja „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė, rudenį keičiantis pirkėjų įpročiams, pajūrio ir keliose kitose parduotuvėse grįžtama į įprastą darbo režimą. „Sezoniškumas atsispindi ne tik parduotuvių lentynose, bet ir pirkėjų lūkesčiuose. Vasarą tam tikrose parduotuvėse – ypač pajūryje, daug atostogautojų sulaukiančiuose miestuose – lankytojų srautai išauga, žmonės nori apsipirkti vėliau po vasariškų pramogų. Prisitaikydami prie tokių poreikių, šiltuoju metų laiku parduotuvių darbo laiką ilginame, kad įsigyti reikalingų prekių būtų patogiau. Atėjus rudeniui ir pasibaigus atostogų metui, kaip ir daugelis žmonių, taip ir parduotuvės vėl grįžta į įprastą grafiką“, – sako G. Kitovė. Pasak jos, naujienų yra ne tik žemiau…

  • Virtuvė, receptai

    Lietingai savaitei – spalvingos sriubos: kelios gudrybės, kad šviežių moliūgų, morkų ar porų sriuba būtų dar gardesnė

    Sriubų gaminimas yra paprasta, tačiau nepaprastai svarbi lietuvių virtuvės dalis. Liūdėti, kad jau baigiasi šaltibarščių sezonas, nėra kada – nes į sceną (ir puodus) žengia šviežios rudeniškos gėrybės. Lentynas jau užliejęs spalvingas rudeniškas derlius lietuvių be galo mėgstamas, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Ir jis tik įrodo – kiekvienas gali pasigaminti skanių, nebrangių ir sveikų sriubų, kurios taps mėgstamiausios šeimoje. „Artėjanti rudens pradžia reiškia ne tik grįžimą į mokyklą, bet ir spalvingą rudenišką derlių, kuris praskaidrins nuotaiką dangui vis dažniau niauksantis. Lietuvos ūkininkai ima ne tik bulvių, morkų, kopūstų, porų, burokų derlių, bet jau užaugo ir pagrindinės sezono žvaigždės – įvairūs moliūgai. Šiemet rudeniško derliaus dėl vėsesnio…

  • Virtuvė, receptai

    Palengvins rūpesčius prasidėjus mokslo metams: kaip sudėti priešpiečių dėžutę veikams, kad būtų ir sveika, ir skanu

    Rugsėjui ir mokslo metams jau visai čia pat, vis dažniau rūpi ne tik mokyklai reikalingi pirkiniai, bet ir susimąstome, kaip pasirūpinti vaikams tinkamais užkandžiais. Juk tam, kad mažiesiems visą dieną užtektų energijos, reikalingi ne tik sotūs pusryčiai ar pietūs, bet ir subalansuota priešpiečių dėžutė. „Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė sako, kad priešpiečių dėžutės planavimas, neturi būti galvos skausmas, tereikia vadovautis keliomis paprastomis taisyklėmis. „Artėjanti mokslo metų pradžia – puikus metas prisiminti sveikesnės mitybos principus. Tam dabar labai dėkingas metas, nes vis gausėja šviežio rudeniškų derliaus. Juk tiek vaikams, tiek suaugusiems skanu triaukšti morkas, obuolius, mėgautis sultingomis slyvomis. Be to, artėjant rudeniui pastebime ir tai, kad populiarėja ir sveikesni užkandžiai, tokie…