• Virtuvė, receptai

    Išsigelbėjimas skubantiems ir taupantiems: vienoje skardoje paruoškite viską – vištieną, ryžius ir daržoves

    Nežinote, ką šiandien gaminti vakarienei? Vištiena ant ryžių su daržovėmis – skanus ir pigus patiekalas, kuris praktiškai pasigamina pats. Vienoje skardoje paruošite viską, ko reikia skaniai vakarienei: ryžius, daržoves ir sultingas viščiukų blauzdeles. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad blauzdelės yra dažnas pasirinkimas tiems, kurie nori virtuvėje sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko. „Vištiena – universali ir pasižymi gera kaina, todėl yra viena mėgstamiausių mėsų pasaulyje. Lietuvoje taip pat – šviežios mėsos skyriuje ji populiarumu nusileidžia tik kiaulienai, ir jos populiarumas vis auga. Perkamiausia dalis yra vištienos filė, tačiau viščiukų blauzdelių gerbėjų minia sparčiai plečiasi. Vien pernai jų populiarumas išaugo dešimtadaliu, nes jos yra vienas nepretenzingiausių…

  • Virtuvė, receptai

    Instagrameris Andrius Šimulynas taupiai penktadienio vakarienei siūlo: kultiniai Romos makaronai vos iš 5 produktų

    Makaronų patiekalų receptų niekada nebus per daug. Ypač – tokių, kuriuos galima be vargo pagaminti taupant tiek laiką, tiek pinigus. Viduržiemį, regis, to būtent daugelis ir ieško, nes pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, sausį netgi ūgteli ir taip ištisus metus populiarių makaronų pardavimai. „Gal ir neprilygsime italams pagal meilę makaronams, tačiau jie ir Lietuvoje išlieka vienu pagrindinių pasirinkimų virtuvėse. Pernai jų pardavimai mūsų parduotuvėse netgi paaugo maždaug dešimtadaliu – tai rodo, kad makaronai vargu ar gali nusibosti, juk jie yra nebrangus ir universalus ingredientas, tinkantis įvairiausiems patiekalams bei skoniams. Nuo greitos vakarienės iki prašmatnių apkepų, nuo sriubų iki salotų – daugelis be jų neįsivaizduoja savo raciono“, – sako G.…

  • Virtuvė, receptai

    Tarptautinės kruasanų dienos proga – rageliai nuo ryto iki vakaro: išbandykite ir originalų desertą (receptas)

    Vieni prie kavos juos mėgsta paprastus sviestinius, kiti – su įvairiausiais įdarais ir dar aplietus šokoladu. Kruasanai – įnoringas kepinys net prancūzams, kuriems purus ir traškus ragelis su rytine kava pranašauja puikią dienos pradžią. Kruasanai yra tapę kontinentinių pusryčių dalimi daugumoje šalių, mėgstami jie ir lietuvių. „Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė sako, kad įmonės konditeriai iš pat ankstyvo ryto jau kepa šviežius kepinius – tad norintiems dar šiltų kruasanų ir planuojantiems nusinešti juos į darbą, verta užsukti į prekybos centrą. Nenukrypstama nuo senųjų tradicijų Garbę būti kruasanų šalimi savinasi ne tik prancūzai, bet ir austrai. Teigiama, kad kruasanų pusmėnulio forma nusižiūrėta nuo austriškų mielinių…

  • Virtuvė, receptai

    3 paprasti triukai, kaip šaldytą picą iškepti lyg restorane, ir kaip sutaupyti ją perkant

    Kai norisi pavalgyti greitai ir pigiai, daugelį gelbsti šaldyta pica. Tačiau net ir vos kelis eurus kainuojantis patiekalas gali būti ypač skanus – tereikia prieš kepimą atsiminti kelias gudrybes. O pasinaudojus „Iki“ vykstančios „Šaltuko fiestos“ akcijomis, pavyks paruošti picą lyg iš picerijos ir dar stipriai sutaupius. Visas šios savaitės nuolaidas, tarp jų – ir picoms, rasite čia: www.iki.lt/leidiniai. „Iki“ rūpinamės ne tik kokybe, geromis kainomis, bet ir įvairove. Todėl šalia kassavaitinių nuolaidų tūkstančiams prekių, turime ir pirkėjų pamėgtą tradiciją – dvi savaites trunkančias temines fiestas, kurios pažeria visą gausybę ypač patrauklių pasiūlymų tam tikrai prekių kategorijai. Naujoji šaldytai produkcijai skirta „Šaltuko fiesta“ jau įsibėgėjo – ir pirkėjų elgesys patvirtina, kad…

  • Virtuvė, receptai

    Prancūzas konditeris rekomenduoja: 3 originalios, sočios ir nebrangios idėjos su kruasanais

    Traškus iš išorės ir minkštutėlis viduje, auksinis, viliojančiai kvepiantis tikru sviestu – kas galėtų atsispirti ką tik iškeptam kruasanui? Tačiau šis prancūziškos virtuvės pasididžiavimas slepia dar daugiau gardžių paslapčių, nei galėtumėte įsivaizduoti. Artėjant sausio 30-ajai, tarptautinei kruasanų dienai, „Iki“ prancūzų konditeris Thierry Lauvray siūlo idėjų, kaip išleidus vos kelis eurus šį klasikinį kepinį paversti sočiais pusryčiais ar rimtu pietų patiekalu. Kaip atskirti kokybišką kruasaną parduotuvėje? Ką tik iškepti ir aromatu viliojantys kepiniai – vienas iš dienos džiaugsmų, kuris prieinamas ne tik mažų kepyklėlių lankytojams. Jie kasdien nuo ankstaus ryto visą dieną traukiami iš krosnių ir „Iki“ parduotuvėse. Duona, bandelės ir populiarieji kruasanai kepami bent 3 kartus per dieną, kad pirkėjai…

  • Virtuvė, receptai

    Jau pasirodė pirmieji lietuviški pomidorai: 3 nauji receptai, kuriuos kartosite visą sezoną

    Lietuviškų pomidorų sezonas prasidėjo – pirmieji šiemet Lietuvos ūkiuose užauginti žiemos derliaus pomidorai jau nugulė „Iki“ parduotuvių lentynose. Pasak Gintarės Kitovės, „Iki“ komunikacijos vadovės, pirmasis lietuviškas derlius pirkėjų būna be galo laukiamas, o šiemet juo pasimėgauti galima kaip niekad anksti. „Dar prieš porą metų pirmųjų lietuviškų pomidorų tekdavo laukti bent iki kovo. Dabar iš Lietuvos ūkių šviežią derlių galima gauti žymiai anksčiau ir mėgautis juo ilgiau – šiltnamiuose auginamos daržovės pirkėjus pasiekia itin anksti. Pirmieji lietuviški šviežio derliaus pomidorai gyventojams siūlomi su „IKI Ūkis“ etiketėmis. Kadangi pomidorai – nuo seno viena mėgstamiausių pirkėjų daržovių, jų turime ne tik ypač anksti, bet ir įvairių veislių. Pagal mūsų užsakymą auginami vyšniniai, kokteiliniai,…

  • Virtuvė, receptai

    Sausainiai vos per 10 minučių – išbandykite socialiniuose tinkluose išpopuliarėjusį bananinį receptą

    Ką rinktumėtės skaniam desertui – saldžius blynus ar sausainius? O gal du viename? Blynainiai – taip galima išversti socialiniuose tinkluose išplitusį bananinių blynų-sausainių receptą. Tai puiki idėja, kaip panaudoti dažniausiai Lietuvoje perkamą prekę, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. „Nesvarbu, ar žvarbus sausis, ar karšta liepa – pirkėjai savo įprasto pirkinių krepšelio be bananų neįsivaizduoja. Tą geriausiai iliustruoja faktas, kad bananai apskritai yra perkamiausia prekė „Iki“ parduotuvėse. Kasdien visoje šalyje jų parduodama bent po keliolika tonų, o visi pernai parduoti bananai kone užpildytų tipinį devynaukštį“, – sako G. Kitovė. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių skyriaus darbuotoja pažymi, kad bananai populiarūs ne tik tarp lietuvių –…

  • Virtuvė, receptai

    Skonis ir nauda – kaip lašišos, bet kainuoja pigiau: 3 skanūs būdai paruošti vaivorykštinį upėtakį

    Mėgstate lašišą? Tuomet patiks ir vaivorykštinis upėtakis – išvaizda, skoniu ir nauda jis beveik nenusileidžia lašišai, tačiau paprastai kainuoja pigiau nei karališkoji giminaitė. Pasak prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, vaivorykštinį upėtakį mėgsta ne tik norintys sutaupyti, bet ir ieškantys idėjų greitai, bet sveikai vakarienei. Žuvis yra svarbus produktas subalansuotoje mityboje, ir vis daugiau žmonių tą supranta. Nors statistika rodo, kad žuvies vidutiniškai vis dar suvalgome per mažai, tačiau G. Kitovės teigimu, tendencijos tikrai džiugina. „Pardavimai stabiliai kyla – daugeliui stabtelėjimas šviežios žuvies skyriuje yra kasdienio apsipirkimo dalis, todėl asortimentą juose pildome keliskart per savaitę. Daugiau pirkėjų dėmesio šviežia žuvis sulaukia trečiadieniais, kai ledo lentynas pasiekia gausiausias papildymas. Taip…

  • Virtuvė, receptai

    2025 metų superdaržovė – 3 skirtingi receptai, kurie nepaliks abejingų

    Po buvusių sočių žiemos švenčių dažnai jaučiamės apsunkę, todėl ieškome, kaip mitybą praturtinti nekaloringomis, bet maistingomis daržovėmis. Be to, populiarus augalinių iniciatyvų iššūkis „Augalinis sausis“ (angl. „Veganuary“) skatina išnaudoti augalinės mitybos privalumus. Tad traškūs ir nekaloringi salierų stiebai belaukiant pavasario turėtų atsirasti kiekvienoje virtuvėje. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė pataria jų įsigyti su nuolaida: salierų stiebai (450 g) iki sausio 27 d. kainuos tik 0,99 Eur, perkant su „Mano Rimi“ lojalumo kortele. Be to, iš jų pasigaminsite ne tik glotnutį pusryčiams, bet ir salotas pietums ar sriubą vakarienei. Viena universaliausių daržovių Su salierų stiebais galima paskaninti įvairias salotas, makaronus, troškinius ir sriubas, juos…

  • Virtuvė, receptai

    Bulvių plokštainis niekad nepabos – išbandykite 5 naujas padažų idėjas tradiciniam patiekalui

    Be bulvių plokštainio daugelis neįsivaizduoja šaltojo sezono – sotus, pigus patiekalas, regis, sušildo ne tik kūną, bet ir lietuvio sielą. Visgi, bulvių plokštainiui pasigaminti namuose reikia šiek tiek pastangų, todėl taupantys laiką jį perka jau paruoštą parduotuvėse, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Bet net ir toks tradicinis patiekalas gali nustebinti naujomis natomis – tereikia namuose pasiruošti naują padažą. Gyventojai nori sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko, todėl šviežiai paruošti patiekalai parduotuvėse vis populiarėja, pastebi G. Kitovė. Jei vasarą vyravo šaltibarščiai, lengvi užkandžiai, salotos su aliejaus užpilais, tai šaltuoju metų sezonu pirkėjai dažniau renkasi sotesnius patiekalus ir pietų rinkinius. „Nenukonkuruojamas karalius yra Kyjivo kotletas, bet lietuviai mielai…