Jau seniai koks nors produktais buvo taip staiga šturmavęs populiarumo aukštumas visame pasaulyje, kaip „kataifi“ tešla. Šokoladas, kuriame traškios šios tešlos gijos pinasi su skoniu turtingu pistacijų kremu, tapo tikru hitu parduotuvėse. Skanėsto šlovės valandai neblėstant, jį pigiau stengiamasi atkartoti ir namuose. Todėl vos prekyboje pasirodžius produktams, kurių reikia Dubajaus stiliaus šokolado šedevrams sukurti, jie iškart sulaukė sutaupyti mėgstančių pirkėjų dėmesio, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Pasak tinklo atstovės, „Iki“ dar rudenį vos pradėjus prekiauti Dubajaus stiliaus šokoladu, pirmosios partijos buvo tiesiog iššluotos – lietuviai masiškai pirko jį norėdami pabandyti, kodėl gi šis skanėstas tapo pirmo ryškumo žvaigžde. „Visuomet siekiame atliepti pasaulines tendencijas ir pirkėjams suteikti progą…
Agnė Kulitaitė dalijasi lengvu pavasariniu receptu – paragavę vieną kartą, nebenorėsite sustoti
Niekam ne paslaptis – nuomonės formuotoja Agnė Kulitaitė pavalgyti mėgsta ir savo virtuvėje mielai išbando įvairius receptus. Kartais kulinariniai šedevrai gimsta laikantis įmantrių receptų, bet dažnai puikų rezultatą pasiekti galima ir be didelių pastangų. Prekybos tinklo „Iki“ ambasadorė prasidedant pavasariui dalijasi paprasta, bet tobulai improvizacijoms pasiduodančia daržovių apkepo idėja. Patiekalui puikiai tiks tai, ką turite po ranka, todėl ši idėja bus tikras išsigelbėjimas tiems, kurie ištikimi šiuolaikiniam gyvenimo būdui – nenori švaistyti nei maisto, nei pinigų. Kurias daržoves dėti į šaldytuvą, o kurias – į spintelę? Kad jau prasideda pavasaris, rodo ne tik gerėjančios orų prognozės, bet ir pirkėjų apsipirkimo įpročiai. Pasirodžius naujam pavasario derliui, daugelis skuba pasimėgauti traškiomis morkomis,…
Purios varškės spurgos kaip pas mamą: ruošite Užgavėnėms, bet suvalgysite dar karštas
Nors įprasta Užgavėnėms kepti pačius įvairiausius blynus, gilioje senovėje žiemos išvarymo šventę kaimuose lietuviai pažymėdavo gausiais ir riebiais kiaulienos valgiais, o praėjusio amžiaus viduryje miestuose imta gardžiuotis ir spurgomis. Jos populiarios ir dabar, ypač tradicinės, ruošiamos su varške: tokios mėgstamos ne tik vaikų. „Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė sako, kad pirkėjai varškę renkasi ir kasdieniams, ir šventiniams patiekalams: pusryčiams ją gardina šviežiais ar džiovintais vaisiais, iš jos kepa varškėčius, o šventėms ji tampa nepakeičiamu pyragų, tortų ar spurgų ingredientu. Spurgos ir bandelės – Europos tautų Užgavėnių tradicija Daugelyje šalių dar viena ar kita forma gyvuoja senos Užgavėnių tradicijos, simbolizuojančios žiemos išvarymą ir pavasario laukimą.…
Vos keli kasdieniai produktai – net 3 skirtingi blynai: per šias Užgavėnes apkeliaukite pasaulį
Pamirškite dietas – per Užgavėnes reikia pavalgyti gausiai ir sočiai, kad sėkmė lydėtų visus metus. Čirviniai, mieliniai, bulviniai, lietiniai – lietuviai gali pasigirti tradicinių blynų variantų gausa. Bet gal laikas išmėginti šį tą naujo? „Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė dalijasi trimis receptais, kurie dar apniukusį lietuvišką pavasarį nuspalvins naujais skoniais ir mintimis apie atostogas – nuo Europos iki Tolimųjų Rytų. Ar šiuolaikiniame pasaulyje senosios lietuviškos tradicijos susilaukia mažiau dėmesio? Anaiptol, pastebi „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. Pardavimų statistika rodo, kad gyventojai Užgavėnėms įnirtingai ruošiasi ir kepa vieną blynų keptuvę po kitos. „Matome, kad Užgavėnių savaitę prasideda tikras blynų kepimo vajus – miltų pardavimai šokteli dukart, gausiau nei įprastai perkami miltų…
Lietuviškas delikatesas, dėl kurio seilę varvina ir užsienyje: naujos skanios ir taupios idėjos, ką gaminti su varškės sūriu
Kai pasaulyje priskaičiuojama virš 1000 sūrių rūšių, kartais lengva pamiršti – lietuviškas varškės sūris yra unikalus. Jo autentiškumą yra pripažinusi ir ES, įtraukusi į prestižinį maisto produktų sąrašą. Giriama užsienio svečių, regis, ši tradicinės mūsų virtuvės pažiba ir tarp lietuvių išgyvena renesansą, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Juk daug neišleidus, varškės sūris gali tapti ir gurmanišku užkandžiu, ir sočiu pagrindiniu patiekalu. Nors lietuviai noriai leidžiasi kulinarinių kelionių keliu ir mėgsta namuose atkartoti svetur ragautus receptus, visgi nuo tradicijų toli nepabėgama, sako G. Kitovė. „Mūsų krašte nuo seno mėgstami produktai leidžia ne tik sutaupyti, bet ir yra pagrindas jaukiam maistui – tokiam, kuris palepina ne tik gomurį, bet…
Pavasarį atnešanti daržovė – smidrai: paskanauti gurmaniškų patiekalų galima be didelių išlaidų ir be daug kalorijų
Nuo seno mūsų močiučių darželiuose augintos gėlės iš tiesų yra visai ne gėlės, o pačios tikriausios daržovės, kurios šiandien randamos garsiausių restoranų valgiaraščiuose. Savo skoniu šiek tiek žaliuosius žirnelius ir riešutus primenantis šparagas šiandien yra užvaldęs visą pasaulį. Smidrai – tikras gurmanų favoritas už palankią kainą, tad yra populiarūs ir tarp lietuvių – Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad jų paklausa tarp pirkėjų kiekvienas metais auga. „Platų daržovių asortimentą užtikriname ištisus metus, o jau vasarį pirkėjams siūlome ir šviežio pavasario derliaus produktų. Tarp populiariausiųjų daržovių pagal pardavimus paprastai rikiuojasi bulvės, pomidorai, agurkai, svogūnai ir morkos. Prasidedant pavasariui pirkėjai labai noriai perka šviežius ridikėlius, renkasi svogūnų laiškus, taip…
Augalinės kilmės produktų rinka auga: „Valsoia“ diegia inovacijas, atliepiančias vartotojų poreikius
Sveikas desertas – skamba kaip fantastika? Jau nebe. Augaliniai ledai vis dažniau tampa vartotojų pasirinkimu, o šių produktų paklausa auga kaip ant mielių. „IndustryARC“ duomenimis, pasaulinė augalinės kilmės pieno alternatyvų rinka iki 2030 metų pasieks 28 mlrd. JAV dolerių ir kasmet augs 8,7%. Visose augalinių produktų kategorijose – įskaitant desertus ir ledus – atsiranda naujų pasirinkimų. „Didėjanti sveikesnių ir tvaresnių maisto produktų paklausa skatina augalinių pieno alternatyvų plėtrą. Nors augaliniai ledai vis dar užima nedidelę nišą, tikimės, kad būtent ši kategorija taps sparčiausiai augančia šiame segmente. Jau dabar stebime didėjantį augalinės kilmės gėrimų, sūrių ir jogurtų populiarumą. Nuo 90-ųjų metų deriname klasikines italų gelato tradicijas su naujovėmis ir siūlome platų…
Nesenstanti lietuviško stalo pažiba – bulviniai blynai: paprastas receptas suburs visą šeimą prie stalo
Bulvės yra neatsiejama lietuvių kulinarinio palikimo dalis, tapusios svarbiu kasdieniu maisto produktu. Šios daržovės į lietuviškus daržus atkeliavo dar XIX amžiaus pabaigoje ir nuo tol tapo vienu pagrindiniu patiekalų ingredientų, dažnai atrandamu ir šiuolaikinėje virtuvėje. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė teigia, jog išradingai gaminant patiekalus su bulvėmis, galima ženkliai sutaupyti – kaip tik dabar iki kovo 3 d. apsiperkant su „Mano Rimi“ lojalumo kortele, kilogramas šviežių fasuotų bulvių „Spunta“ (d. 40-60 mm, kl. 1) kainuos tik 0,99 Eur. Kaip išsirinkti kokybiškas bulves? Renkantis bulves svarbu atkreipti dėmesį į jų išvaizdą. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė atkreipia…
Kitų receptų net nesinorės: konditeris kviečia išbandyti purią, skanią ir nebrangią bananų duoną su braškėmis
Kvapni, tinkanti tiek pusryčiams, tiek desertui – lengvai vos iš kelių nebrangių ingredientų paruošiama bananų duona yra vienas populiariausių kepinių pasaulyje. Galima įtarti, kad taip yra ir Lietuvoje, nes pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, bananai apskritai yra dažniausiai perkama prekė šalyje. „Bananai yra vienas mėgstamiausių lietuvių vaisių ne veltui – jie ne tik saldūs, bet ir naudingi sveikatai, o kaina yra patraukli. Be to, jais mėgautis galima pačiais įvairiausiais būdais: nuo skanaus užkandžio, pusryčių košės pagardinimo iki kepimo ant grilio ar įvairiuose desertuose. Tad nieko nuostabaus, kad ar žiema, ar vasara – pirkėjai savo įprasto pirkinių krepšelio be bananų neįsivaizduoja. Tą geriausiai iliustruoja faktas, kad bananai apskritai…
Nudžiuginkite šeimą: triušienos troškinio ar brandintos jautienos kepsnio kvapai privilios net kaimynus
Nors triušienos ar brandintos jautienos patiekalus dažniausiai ruošiame šventėms, smagu jų paskanauti ir be progos – ypač jei mėsos pasitaiko nusipirkti pigiau. Švelnaus skonio, liesa ir minkšta triušiena tikrai patiks mažiesiems šeimos nariams, o brandintos jautienos kepsniais džiaugsis vyresnieji. Prekybos tinklo „Rimi “ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė primena, kad dabar itin tinkamas metas nusipirkti šviežios triušienos ir sausai brandintos jautienos su akcija – iki vasario 24 d. šios mėsos rūšys kainuos iki 40 proc. pigiau, perkant su lojalumo kortele. Universalioji triušiena tiks ir mėsainiams Dažniausiai triušiena troškinama su įvairiomis daržovėmis arba iš kelių jos dalių verdamas sultinys. Tačiau iš jos galima išsikepti ir skanių kepsnių…