• Virtuvė, receptai

    Aromatinga lęšių sriuba su kokosais – šildančiai vakarienei: greitai paruošiama, spalvinga ir šeimai kainuos vos 5 eurus

    Kai po darbų norisi ko nors šildančio, bet visos sriubos įpusėjus žiemai jau pabodo, galima išsivirti kokosų gėrimu ir aštresniais prieskoniais pagardintą lęšių sriubą. Prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė sako, kad lęšius galima pakeisti ir skaldytais žirniais, o pusę kiekio kokosų gėrimo – mėsos arba daržovių sultiniu, taip pat paskaninti ją turimomis užšaldytomis ar šviežiomis žolelėmis. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad dažnas lietuvis vartoja per mažai ankštinių daržovių, o šaltuoju metų laiku jos gali aprūpinti baltymais, pasotinti ir tapti gera mėsos patiekalų alternatyva. Lęšius turėtų pamėgti vegetarinės mitybos šalininkai Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, lęšiuose, avinžirniuose, pupose, žirniuose ir pupelėse galima…

  • Virtuvė, receptai

    Artėjant sūrio mylėtojų dienai išsikepkite su juo apelsinais kvepiantį pyragą (receptas)

    Nedaugelis maisto produktų turi turtingą istoriją ir net savo gerbėjų dieną. Vienas tokių – sūris, kurio garbei kasmet sausio 20-ąją švenčiama Nacionalinė sūrio mylėtojų diena. Šia proga galima pasimėgauti ne tik savo mėgstamu sūriu, bet ir išbandyti naujas jo rūšis bei receptus. Renkantis sūrį sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė siūlo atkreipti dėmesį į jo riebumo procentą. Tuo tarpu „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva primena, kaip tinkamai sūrį laikyti namuose ir ką skanaus su juo pasigaminti. Renkantis sūrį svarbu įvertinti jo riebumo procentą Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, sūris yra be galo plati produktų grupė – nuo minkštųjų iki kietųjų ar…

  • Virtuvė, receptai

    Verdame aromatingą žuvienę: pasimėgaukite lauke ruoštais savaitgalio pietumis

    Nors maisto ruošimas lauke dažnam asocijuojasi su vasara – tai galima daryti  ir žiemą, pavyzdžiui, išsivirti jaukios ir šildančios žuvienės. Tai, kad lietuviai vis dažniau į savo kasdienį racioną įtraukia žuvį bei jūros gėrybes, patvirtina ir prekybos tinklų duomenys. Tendencijos rodo, kad vartotojų įpročiai keičiasi ir šie produktai nebėra perkami tik išskirtinėmis progomis. Anot Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, nors populiariausiomis vis dar išlieka karpis bei lašiša, pirkėjai vis drąsiau išbando ir egzotiškas naujoves. „Pastebime, kad žuvis tampa neatsiejama kasdienių krepšelių dalis, jos bei jūros gėrybių pirkėjai žvalgosi ne tik ypatingomis progoms. Suprantama, kad vis dažniau rinkdamiesi žuvį, pirkėjai tikisi ir įvairaus asortimento – jiems svarbu išbandyti naujus…

  • Virtuvė, receptai

    Dienos produktų krepšelis šeimai vos už 15 eurų – sutaupyti galima išsaugant skonį

    Praėjusios šventės sumažino daugelio šeimų santaupas, tad metų pradžioje kiekvienas ieško būtų, kaip galėtų išleisti mažiau. Kadangi kasdien maistui skiriame nemenkas sumas, prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva dalijasi keletu patarimų, kaip išsirinkti tokius produktus, kad jie būtų ir sveikatai palankūs, ir kaina neištuštintų piniginės. Tuo tarpu kulinarijos technologė Lina Barčaitė siūlo išbandyti dienos meniu, pagal kurį maitinantis produktų krepšelis šeimai kainuos vos 15 eurų. Atkreipkite dėmesį į privačios etiketės produktus Norint sutaupyti perkant kasdienius maisto produktus, O. Suchočeva pataria atkreipti dėmesį į „Rimi Basic“ etikete pažymėtus gaminius. Šie produktai pagal specialų bendrovės užsakymą gaminami visoms Baltijos šalims, parduodami paprastesniuose įpakavimuose, jų reklamai investuojama mažiau lėšų, o tai…

  • Virtuvė, receptai

    2023-ųjų desertų tendencijos: kokie skoniai bus madingiausi šiemet?

    Maisto kultūra ir valgymo įpročiai nuolat kinta, o tai atsispindi ir naujausiose desertų ruošimo tendencijose. Konditeriai spėja, kad saldėsių populiarumui šiemet nemažai įtakos turės globalizacijos ir klimato kaitos faktoriai, taip pat tvarumo, sveikatingumo tendencijos. Taigi, kokie skoniai ir ingredientai karaliaus 2023-aisiais? Kas yra naujoji nostalgija ir ar tikrai šiais metais desertus gardinsime pipirais? Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad konditerijos asortimentas prekybos tinkle atnaujinamas net kelis kartus per metus. O kuriant naujus desertų receptus, atsižvelgiama ne tik į sezoniškumą, bet ir svarbiausias maisto tendencijas. „Norėdami perprasti, kaip keičiasi maisto kultūra, nuolat analizuojame rinką bei vartotojų įpročius. Galima išskirti dvi ryškias tendencijas, susijusias su desertais – pirkėjai vis…

  • Virtuvė, receptai

    Tinklaraštininkė Simona Cymbaliukaitė nepraeina pro nukainotas prekes: pica dienos pietums jai kainavo vos 2,5 eur.

    Nors gali pasirodyti, kad taupo tik minimalias pajamas gaunantys studentai ar senjorai, nemažai dirbančių žmonių, kuriems aktuali tvarumo tema, taip pat stengiasi laikytis principo: „Geriau mažiau, nei daugiau“. Maisto tinklaraštininkė Simona Cymbaliukaitė pasakoja, kad teigiamas jos požiūris į nukainotus maisto produktus pradėjo formuotis ėmus gilintis į tvarumo temą ir pradėjus bendradarbiauti su prekybos tinklu „Rimi“. Tuomet ji ypač susidomėjo globalia maisto švaistymo problema, todėl pradėjo stengtis gyventi tvariau ir savo pavyzdžiu ėmė įkvėpti bendraamžius. Sunaudoti maistą išmokė močiutė Simona atvira – net ir sąmoningai stengiantis tausoti produktus nepavyksta visu šimtu procentų neišmesti maisto, tačiau pradėjus domėtis švaistymo tema jos įgūdžiai gerokai pagerėjo. „Ėmiau kūrybingai sunaudoti maisto likučius, parduotuvėse pirkti mažesnėse…

  • Virtuvė, receptai

    Organizmo gynybai žiemą pasitelkite fermentuotas daržoves – pasigaminkite kimči

    Nenuginčijama nauda sveikatai pasižyminčios raugintos daržovės užima garbingą vietą daugelio šalių virtuvėse. Visgi kai kurios tautos puoselėja ypatingą meilę ir prieraišumą fermentuotiems produktams. Jeigu jau atsivalgėte raugintų kopūstų, paįvairinkite fermentuotų produktų meniu namuose gamintais kimči. Raugintose, fermentuotose daržovėse gausu probiotikų – gerųjų bakterijų, kurios gali sustiprinti organizmo mikrobiomą, pagerinti žarnyno veiklą, o per tai ir bendrą organizmo atsparumą virusams ar uždegimams. „Raugintų produktų – ypač daržovių, paklausa kasmet ima augti prasidėjus rudeniui ir būna didžiausia žiemos mėnesiais. Žmonės ieško natūralių būdų stiprinti imunitetą, aprūpinti organizmą vitaminais ir daugelis puikiai žino apie raugintų daržovių naudą sveikatai. Tuo tarpu mes rūpinamės, kad asortimente būtų kuo įvairesnių produktų – be tradicinių raugintų kopūstų…

  • Virtuvė, receptai

    Atšalus orams sušildys čili troškinys: dietologė pataria rinktis kuo spalvingesnį maistą

    Kasmet sausio 16 d. pasaulyje minima Tarptautinė karšto ir aštraus maisto diena, todėl jai artėjant ir sniegui baltuojant už lango tikrai verta paskanauti šildantį čili troškinį ar kitą aštrų patiekalą. Anot prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, nors daugelio lietuvių skonio receptoriams itin aštrus maistas nėra įprastas, pirkėjai mėgsta išbandyti skirtingas saldžiųjų paprikų rūšis, šviežius jalapeno pipirus bei raudonas aitriąsias paprikas, o neretai ragauja ir egzotiškesnių habanero pipirų. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad mityboje labai svarbi spalvų bei skonių įvairovė, todėl ji rekomenduoja į racioną įtraukti kuo įvairesnių paprikų. Šios spalvingos bei kvapnios daržovės ne tik papuoš lėkštę, bet ir bus sveikatai palankios. Maistinga daržovė Pasak…

  • Virtuvė, receptai

    Pietūs už kelis eurus: paprasti būdai, kaip kruasanus paversti rimtu patiekalu

    Ieškote pigių ir paprastai pagaminamų pietų idėjų? Išbandykite įvairiausiais būdais ruoštus kruasanus. Jie puikiai dera su daržovėmis, maistingomis paukštienos salotomis, mėsos kukuliais, o jeigu norisi įmantriau – krevetėmis. Toks patiekalas ne tik sotus, bet ir dvigubai pigesnis už neretai bent 5 eurus kainuojančius dienos pietus sostinės centre. Be to, perkant vakarinėmis valandomis, kruasanų įsigyti galima už dar patrauklesnę kainą. Tai, kad Lietuvoje šie kepiniai populiarūs, patvirtina ir Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Ji sako, kad kruasanai tapo dažnu lietuvių pusryčių ir net pietų pasirinkimu. „Šviežiai kepti kruasanai – vienas iš prekybos tinklo hitų. Šių kepinių esame paruošę pačių įvairiausių: nuo tradicinių, kuriuos paprasta derinti su kumpiais, sūriais, kitais…

  • Virtuvė, receptai

    Virtuvės pagalbininkai: 5 maisto ruošimo indai, kuriuos verta turėti namuose

    Tinkamai pasirinkti virtuvės įrankiai ir rakandai gali kaip reikiant palengvinti maisto ruošą, tačiau įsigyti be pasiruošimo – taip ir likti nenaudojami, tik užimantys vietą spintelėse. Tačiau panašu, kad lietuviai vis dažniau kreipia dėmesį ne tik į virtuvės reikmenų dizainą, bet ir pritaikymo galimybes. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, pirkėjai šiuo metu ne tik itin aktyviai atsinaujina savo indus, bet ir dairosi skirtingų dydžių keptuvių bei puodų. „Pastebime, kad pastaruoju metu lietuviai daug dėmesio skiria ne tik kokybiškam maistui, bet ir virtuvės įrankiams. Galbūt praūžusios šventės, kurių metu išsitraukiame rečiau naudojamus indus, įkvepia naujiems pirkiniams. Žinoma, atsinaujinti skatina ir taikomi ypatingi pasiūlymai, naujų metų išpardavimai. Mūsų pirkėjai šiuo…