Nors spalio 10-ąją minima Pasaulinė košių diena, tačiau košė – galbūt vienas labiausiai nuvertintų patiekalų. Priežastis paprasta: tai, kas kainuoja pigiai, dažnai laikoma kasdienybe ir retai sulaukia pagrindinio dėmesio. O veltui – „Iki“ kulinarijos šefė Elvyra Semaška sako, kad vos su keliais patobulinimais košė bus ne tik maistinga, bet ir ypač gardi dienos pradžia ar net pietūs. Kai orai vėsta, natūraliai ima traukti prie šiltesnio, sotesnio maisto, kuris suteikia energijos ir jaukumo. Daugelis ir labiau susirūpina subalansuota mityba, todėl šaltuoju metų laiku kruopos dar dažniau atsiduria pirkinių krepšeliuose, pastebi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. „Pirkėjai vertina ne tik kainą, bet ir galimybę iš paprastų ingredientų pasigaminti gardžių, maistingų patiekalų. Kruopos,…
Griauna stereotipus apie monotonišką sportininkų mitybą – futbolininkų J. Lasicko ir P. Golubicko firminiai receptai sužavės įvairove
Kai įsivaizduojame profesionalaus sportininko lėkštę, ne vienam vis dar iškyla gan nuobodus vaizdas. Tačiau svarbiems šios savaitės mačams su Suomija ir Lenkija besiruošiantys Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjai Justas Lasickas ir Paulius Golubickas įrodo, kad tikrovė yra daug spalvingesnė ir įvairesnė. Jautienos tortilijos su įvairiaspalvėmis daržovėmis ir aromatingas vištienos karis, prisotintas šviežių gėrybių – prekybos tinklo „Iki“ pranešime spaudai jie atskleidžia savo firminius receptus. Sveika gyvensena – tai ne tik fizinis aktyvumas, bet ir kasdieniai pasirinkimai lėkštėje. Todėl „Iki“, šiemet pradėjęs partnerystę su Lietuvos futbolo federacija (LFF), pasiūlė geriausiems šalies futbolininkams praskleisti paslapties šydą – koks maistas jiems padeda kasdien kovoti iki pergalės? „Šiais laikais patarimų subalansuotai mitybai išties netrūksta, tačiau…
Ieškantys nuolaidų savaitgalį skuba į „Iki“: 4 nepaprastai gardūs receptai pagal geriausius pasiūlymus
Pažįstama? Artėja savaitgalis, ir pradedate nerimauti ne tik žvelgdami į sinoptikų prognozes, bet ir jau mintyse girdėdami nuolatinį namiškių klausimą – „Tai kas valgyt?“. Savaitgalis turėtų būti poilsio oazė, todėl prekybos tinklas „Iki“ skelbia dideles akcijas ir dalijasi patarimais, kurie be didelių išlaidų išvaduos nuo galvos sukimo. Patenkinti liks visi – ir gurmaniškų užkandžių, ir žuvies, ir sočių mėsos patiekalų gerbėjai. „Aukštą kokybę vertinantys pirkėjai jau seniai žino – „Iki“ nuolat skelbia dideles akcijas lojaliems klientams, kurios apima net ištisas prekių kategorijas. Tad net ir taupant galima mėgautis įvairove, kuri yra subalansuotos mitybos pagrindas. Kas savaitę gerų pasiūlymų „Iki“ apstu visuose skyriuose – šviežių vaisių, daržovių, bakalėjos, šviežios mėsos, žuvies,…
Nuo „Labubu“ iki „Chocobubu“: Lietuvoje – netikėtų skonių herojai
Per pastaruosius metus pasaulinėje popkultūroje ryškiai iškilo vardas, kurį šiandien garsina ne tik žaislų kolekcionieriai, bet ir mados bei dizaino tendencijų sekėjai. Tai –„Labubu“. Iš pirmo žvilgsnio keistas pliušinis monstriukas, sukurtas menininko Kasing Lung, tapo vienu ryškiausių trendų ir Lietuvoje, ypač jaunimo tarpe. O artėjant Helovinui, prekybos tinkluose galima atrasti net šokoladinių jo versijų. „Aklųjų dėžučių“ žvaigždė Visame pasaulyje „Labubu“ lėlės parduodamos „aklųjų dėžučių“ (anlg. blind box) principu, kai pirkėjas iki paskutinės akimirkos nežino, kokį veikėją gaus. „Labubu“ galima rasti Niujorko, Tokijo, Paryžiaus ir kitų miestų dizaino galerijose, o jų kūrėjas bendradarbiauja su mados, avalynės ir gyvenimo būdo prekių ženklais. Šis fenomenas neatsiejamas nuo platesnės „kawaii“ ir „street fashion“ kultūros,…
Restoraninis patiekalas namuose – vos už kelis eurus: 2 genialiai paprastos idėjos su šaldytomis midijomis
Šiandien gurmaniški potyriai neturi nei kainuoti brangiai, nei pareikalauti daug laiko ar šefo įgūdžių. Pavyzdžiui, midijos – subtilaus skonio, aromatingos, pilnos maistingų medžiagų, ypač greitai paruošiamos. Todėl nenuostabu, kad šios jūros gėrybės pelno simpatijas ne tik visame pasaulyje, bet vis populiarėja ir Lietuvoje, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Tai, kad esame jūrinė valstybė, tradiciniame lietuviškame meniu gal ir nelabai atsispindi. Statistiškai vis dar valgome per mažai jūros dovanų, tačiau apsipirkimo įpročiai rodo, kad situacija keičiasi gerąja linkme, pastebi tinklo atstovė. „Kasdieniame lietuviškame racione įsigali vis daugiau įvairovės. Lietuviai vis dažniau išbando naujus receptus, savo virtuvėse bando atkartoti svetur ar restoranuose ragautus patiekalus, tad daugiau gamina iš žuvies,…
Lietuviai jautieną atranda iš naujo: žinomas šefas atskleidė tobulai paprastą jautienos su česnaku receptą
Vos keli produktai, keli paprasti žingsniai – ir jūsų virtuvė kvepės taip, lyg ką tik į ją būtų užsukęs žymus restorano šefas. Šventei, vakarui su draugais ar tiesiog jaukiam pasisėdėjimui namuose – jautienos antrekotas gali tapti tikru stalo karaliumi. Prie prekybos tinklo „Iki“ komandos prisijungęs šefas Dainius Šapakauskas specialiai tinklo 33-iajam gimtadieniui parengė receptą, kuris ne tik atrodo bei kvepia įspūdingai, bet ir nustebina paprastumu. Jautiena vis populiarėja Pastaruoju metu jautiena vis dažniau atsiduria lietuvių pirkinių krepšeliuose, pastebi „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. Tai lemia ir nebrangių, bet gurmaniškų patirčių paieškos, ir didesnis dėmesys sveikatai. „Mūsų duomenys rodo, kad jautienos suvartojimas šalyje išties auga. Lyginant su praėjusiais metais, jautienos gyventojai…
3 patarimai ir nebrangus V. Radzevičiaus receptas, kuris padės suvalgyti daugiau daržovių
Pilnai augalinė mityba gali tikti ne kiekvienam – juk visi turime savo mėgstamų patiekalų, kurių atsisakyti būtų sunku. Visgi svarbu žinoti, kad kuo daugiau augalinių produktų įtraukiame į savo kasdienę mitybą, tuo labiau praturtiname ją skaidulomis, vitaminais bei mineralais. „Lidl“ dalijasi, kaip paprastai į savo kasdienę mitybą įtraukti daugiau augalinių produktų, o Vytaras Radzevičius kviečia ir pasistiprinti gardžiu bei nebrangiu troškiniu. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) rekomenduoja, kad norint maitintis sveikiau, į savo kasdienį racioną reikėtų įtraukti kuo daugiau ankštinių, riešutų, pilno grūdo produktų bei vaisių ir daržovių. Pastarųjų kiekis kasdien turėtų siekti bent 400 g (išskyrus bulves) ir sudaryti maždaug penkias porcijas per dieną. „Augaliniai produktai – kur kas daugiau…
Rudeniški receptai keliaus iš lūpų į lūpas – su kuo naujai derinti vištieną, kad įsimylėtumėte nuo pirmo kąsnio?
Kai norisi sočios, bet greitai paruošiamos ir nebrangios vakarienės, vištiena – vienas populiariausių variantų. Todėl nieko keisto, kad pagal pardavimus šviežios mėsos skyriuje ji nusileidžia tik kiaulienai, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Dažnuose namuose kepta, virta, troškina ar grilinta vištiena repertuare sukasi bent kelis kartus per savaitę, tad jei idėjų aruodai tuštėja – štai šūsnis naujų receptų. „Vištiena dėl savo universalumo, kainos ir nesunkaus paruošimo visuomet yra pirkėjų labai mėgstama. Ši mėsa patinka daugeliui, ji dažnas sveiko gyvenimo būdo šalininkų, vaikus auginančių šeimų pasirinkimas, be to, galima derinti su pačiais įvairiausiais priedais. Pačią paprasčiausią krūtinėlę ar blauzdeles galima paruošti taip, kad patiekalas pavergs net ir išrankiausio maisto…
5 receptai, kurie pakeis jūsų rytus: nustebsite, kiek daug gali viena daržovė
Sunku įsivaizduoti virtuvę be daržo karalienių morkų – jos pigios, sveikos ir pasakiškai universalios. Apie tai liudija ir statistika – šios traškios oranžinės gražuolės, pasak prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, yra viena populiariausių daržovių Lietuvoje. Lygiai taip, kaip jos perkamos ištisus metus, galima ir jomis mėgautis kiaurą dieną. Esame įpratę jas ruošti pietums, vakarienei ar desertui, tačiau morkomis labai skanu nuspalvinti ir pusryčius. „Morkos mus lydi nuo vaikystės – dažnam vaikui jos net yra mėgstamiausia daržovė, nes yra traški, spalvinga, natūraliai šiek tiek saldi. Kramsnojame jas šviežias prie užtepėlių ar humuso, gaminame salotas, be jų neapsieinama verdant sriubą ar ruošiant troškinį, o morkų pyragu pakvimpa dažni namai. Nors…
Net patys išrankiausi prašys antros porcijos: 4 skanūs ir paprasti receptai šiam savaitgaliui, jau pritaikyti prie „Iki“ akcijų
Vos spėjus apsidairyti – ant nosies štai jau paskutinis rugsėjo savaitgalis. Laisvadieniais daugelis mūsų virtuvėje praleidžia daugiau laiko nei darbo dienomis, todėl jau svarsto – kokiais gardžiais naminiais patiekalais pasilepinti ir namiškius pradžiuginti šįkart? Prekybos tinklas „Iki“ siūlo išeitį: lengvai paruošiamą ir gardų savaitgalio meniu, kuris ne tik sukurs skonių šventę, bet ir padės sutaupyti pinigų. Sutaupysit ne tik maistui: 50 proc. nuolaida – buitinei chemijai ir kosmetikai „Vienas iš patikimiausių būdų efektyviai sumažinti išlaidas – valgiaraštį planuotis pagal nuolaidas bei akcijas. Sutaupyti tikrai lengvai pavyks, kad ir kokie būtų šeimos mitybos įpročiai, nes patrauklių pasiūlymų kas savaitę „Iki“ skelbiame tūkstančiams prekių. Tad pigiau apsipirks ir ieškantys šviežio derliaus vaisių,…