• Laisvalaikis

    Už grąžintą tarą – išskirtinis prizas

    Vasara yra pats aktyviausias metas gėrimų užstato sistemai, nes šiuo metu gyventojai grąžina daugiausia taros. Siekdama palaikyti rekordinį taromatų užpildymo tempą ir ilgametę „Grąžinti verta“ idėją, VšĮ „Užstato sistemos administratorius“ (USAD) pradeda smagią iniciatyvą „Tarara“ ir visus kviečia laimėti Lietuvoje dar neregėtą prizą – tararolerį.  „Visuomet ieškome išskirtinių komunikacijos sprendimų, kurie primintų apie tuščių gėrimo butelių ir skardinių grąžinimo svarbą ir kartu parodytų, kad puoselėti aplinkai draugišką požiūrį yra gera bei smagu. Todėl šios kampanijos ašis yra linksma grupės „Bavarija“ narių atliekama daina, kurioje skamba vos vienas žodis. Taip norime parodyti, kad judėti tolyn galima nesukant galvos – tiesiog daryti tai, ką esame įpratę daryti – grąžinti užstato pakuotes. Be…

  • Virtuvė, receptai

    Kaip klasika, tik dar skaniau – ypač gardus ir nebrangus šilauogių tiramisu

    Pilna burna valgome jas vienas, dedame į salotas, gardiname ledus ir jogurtą, verdame uogienes, gaminame padažus prie mėsos ir, žinoma, – ruošiame įvairiausius desertus. Šilauogės – tikras pastarųjų metų hitas, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Nors šių uogų prekyboje apstu ištisus metus, vasarą tiek jų skonis, tiek kaina – patraukliausi. Tad verta pasilepinti iki valios ir šilauogėmis praturtinti net klasiką – skoniu tiesiog svaiginantį tiramisu.  „Indelis šilauogių nemažai daliai gyventojų yra kasdienis šviežias pirkinys, toks kaip agurkai ar pomidorai. Mažas indelis būna nebrangus, sveikas užkandis keliaujant į pikniką ar vykstant į gamtą, tinka kaip priedas į salotas, o kibiriukai virsta ir įvairiausiais kulinariniais šedevrais. Nors šilauogės Lietuvoje…

  • Virtuvė, receptai

    Mažai darbo – daug skonio: greiti ir pigūs užkandžiai su lašiša, kurie taps kiekvieno pasisėdėjimo tradicija

    Daugeliui pažįstama situacija: jei ant stalo yra sumuštinukų su rūkyta ar sūdyta lašiša – jų lėkštė tuščia liks tikriausiai pati pirmoji. Lašiša, paskaninta tik citrinos gabalėliu ir papuošta krapais, paprasčiausią sumuštinį paverčia žvaigžde. Bet galimybės su visų mėgstama žuvimi yra labai plačios – šią savaitę su ja verta paruošti šį tą naujo ir skanaus, siūlo „Iki“ kulinarijos šefė Elvyra Semaška. Sulauksit daug liaupsių, o kiti net neįtars, kad ruošai skyrėte visai mažai laiko ir išlaidų.  „Lietuviai apskritai lašišą labai mėgsta ir valgo ją įvairiais pavidalais. Kepa, grilina, troškina patys, mėgsta jos paštetus, užtepėles, rūkytas papilves. Sūdyta arba rūkyta lašišos taip pat labai paklausios – ypač, ruošiantis draugų, šeimos susibūrimams ar…

  • Virtuvė, receptai

    Pirkėjai įvertino „Iki“ grilio asortimentą – atsakė į klausimą, ką grilinti jau šį savaitgalį

    Kepsninėj ruošiamo maisto čirškėjimas – geriausia muzika prie vasariškų pašnekesių su draugais ar artimaisiais. O ką grilinti, kad net ir reikliausias valgytojas liktų sotus bei patenkintas? Atsakyti į šį klausimą ėmėsi iš pirkėjų suburta „Iki“ klientų valdyba – testavo, ragavo ir vertino „Iki“ asortimentą, būtent ir pritaikytą maisto ruošimui ant žarijų. Taupant ne tik laiką, bet ir vietą šaldytuve, vis daugiau žmonių marinavimą patiki profesionalams. Tai paprasčiausiai išvaduoja nuo rūpesčių ir padeda atrasti naujų skonių be didelių išlaidų, sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.  „Keliame aukštus reikalavimus kokybei, todėl mūsų mėsininkai patys marinuoja sveriamose vitrinose siūlomus šašlykus, kepsnius, blauzdeles, kemša dešreles. Taip pat kruopščiai formuojame jau patogiai supakuotų „Grill Party“…

  • Virtuvė, receptai

    Lėkštėje – daugiau vasaros ir spalvų: šviežios bulvės su netikėtu priedu taps sezono atradimu

    Maloniai saldžios, šviežios bulvytės ir krapai – vasarą simbolizuojantis derinys, kuris nuo seno įaugęs į lietuvių racioną. Įsibėgėjus naujam jų derliui, šviežios bulvės ypač dažnai keliauja į pirkinių krepšelius – juolab, kad kaina tapo ypač patraukli, pastebi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Kai jų skanumas pačiame pike, šviežiomis bulvėmis norisi mėgautis kuo dažniau – o kai pabos krapai, išbandykite ir kitą žalumyną. Įsitikinkite patys – su šviežiomis mėtomis atsivers visai naujas kulinarinių atradimų pasaulis. „Lietuviai be galo mėgsta šviežių vaisių ir daržovių įvairovę. Bet galima pajuokauti, kad kaip mopsė Bulvė yra mūsų socialinių tinklų žvaigždė, taip lietuviškos bulvės – išties pirkinių krepšelių pažibos. Jos perkamos ištisus metus, nepriklausomai nuo sezono,…

  • Virtuvė, receptai

    Bananas – toks pat permainingas, kaip ir lietuviška vasara: išbandykite madingą šaltą kavą, kepkite pyragą be orkaitės ir grilinkite su vištiena

    Bananas – populiariausias vaisius tarp pirkėjų, todėl gali pasirodyti, kad su juo išbandyti patiekalai nuo A iki Z. Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, be bananų pirkinių krepšelis neįsivaizduojamas nei vasarą, nei žiemą, tad ir dabar jie perkami ir tvyrant karščiui, ir orams apniukus. Tačiau ne tik lietuviai dievina šį nebrangų, skanų ir universalų vaisių – pasaulyje apstu patiekalų su bananais, o vis nauji receptai įsiveržia ir tarp socialinių tinklų hitų. „Nors vasarą arbūzai meta išties rimtą iššūkį, bananų populiarumas neblėsta. Jie mėgstami nuo seno, todėl retas pirkėjas iš vaisių skyriaus išeina neįsidėjęs bent kelių bananų, o per akcijas – ir kelių kekių. Daugeliui bananai yra mėgstamiausi vaisiai,…

  • Virtuvė, receptai

    Savaitgalio šeimos piknikui – „Iki“ nuolaidos: skanios idėjos, ką dėti ant užkandžių stalo, o ką – ant grilio

    Beprasideda paskutinis vasaros mėnuo, tad prieš grįžtant į darbus ir mokslus, daugelis stengiasi kuo daugiau laiko praleisti su artimaisiais ir bičiuliais. Geras oras – rengiame pikniką, griliname terasoje ar prie ežero, o apniukus – kartu ruošiame maistą namuose. Kokiais paprastais ir nebrangiais, bet nuostabiai gardžiais užkandžiais ir patiekalais palepinti šį savaitgalį? Pasufleruos „Iki“ akcijos – pasinaudoję jomis, stipriai sutaupysite ir laiko, ir pinigų. Tarp geriausių pasiūlymų – bananai, lašiša, šašlykai ir net kūdikių maistas. Pirkėjai „Iki“ renkasi ne tik dėl gausių akcijų, bet ir dėl kokybės, įvairovės, patogumo, sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Todėl nuolat gilinamasi į šiandienos pirkėjo lūkesčius ir siekiama kuo taikliau juos atliepti. „Norime būti kuo…

  • Virtuvė, receptai

    Lengviausias būdas išsaugoti vasaros skonių žiemai – užsišaldyti uogų ir daržovių: kaip išvengti 7 dažnai pasikartojančių klaidų?

    Ar galima vasariškomis gėrybėmis namuose mėgautis nors ir viduržiemį? Pusryčių blynus vėsų rytą skanauti su vasarą rinktomis uogomis arba sriubą virti iš pačiame sezono įkarštyje užaugintų daržovių? Neabejotinai – šaldymas yra puikus būdas sutaupyti pinigų ir išsaugoti uogų, vaisių, daržovių skonį bei naudą šaltajam metų laikui. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad daugeliui ši veikla neatsiejama nuo vasaros – tai vienas geriausių gėrybių išsaugojimo būdų, kuriam nereikia nei cukraus, nei kitų priedų. Pasak tinklo atstovės, vis dažniau gyventojų apsisprendimus lemia noras gyventi sveikiau, tvariau ir patogiau. Žmonės atsigręžia į senąsias praktikas, bet ieško, kaip daryti šiuolaikiškiau ir paprasčiau.  „Pavyzdžiui, šiemet pirkėjai šlavė ne tik sėklas, bet ir…

  • Virtuvė, receptai

    Ir vėl lyja? Mėgautis grilio patiekalais galima ir be grilio – keli naudingi patarimai ir superinis A. Šimulyno receptas

    Kritulių šią vasarą tikrai nestinga, bet tai nereiškia, kad turime atisakyti gerų grilio ar barbekiu patiekalų. Tiek namie, tiek kieme lengvai paruošiamas maistas prastus orus pavers tik formalumu, įsitikinęs gera nuotaika ir skaniomis idėjomis instagrame žavintis Andrius Šimulynas (@andriushim). Puikus to įrodymas – „Iki“ ambasadoriaus receptas sočiam ir nebrangiam kubietiškam sumuštiniui su plėšyta kiauliena, kuris užkariavęs gurmanų širdis. Ir socialinius tinklus užplūstančios nuotraukos iš grilio vakarėlių, ir vis nosį kutenantis šašlykų kvapas kiekviename rajone, ir pardavimų statistika rodo – maisto ruošimas kepsninėje lietuviams yra viena mėgstamiausių vasaros pramogų, sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.  „Nors šašlykai vis dar populiariausias pasirinkimas, tačiau lietuviai išties mėgsta kokybišką įvairovę ir jau seniai grilina…

  • Virtuvė, receptai

    Česnakinis sviestas – tik vienas būdas sužavėti bičiulius: išbandykite receptus, kurie renka milijonus patiktukų internete

    Kada pagardą ar užkandį galima laikyti tokiu pavykusiu, kad jį kartoti norėsis vėl ir vėl – kad ir kasdien? Kai jis dėl puikaus skonio tampa net pokalbio tema leidžiant laiką su draugais ar šeima, o jam paruošti reikia tik minimalių pastangų ir išlaidų. Pavyzdžiui, paprasčiausią sviestą lengva paversti universaliu šedevru, kuris paskanins pačius įvairiausius patiekalus. Laiko ir pinigų sąnaudos bus juokingai mažos, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė – prireiks tik sviesto, kelių priedų ir 5 minučių laiko. Kur laikyti sviestą?  „Šviežias sviestas ant duonos riekės, į keptuvę ar į skanų naminį kepinį – daugeliui kasdienybė, todėl kiekvieną dieną nuperkama tūkstančiai jo pakuočių. Pagal pardavimų statistiką matome, kad…