Šaltibarščiai vargu ar yra sukėlę tiek aistrų ir sąmyšio – naktį, uždarytoje parduotuvėje socialinių tinklų žvaigždės ne tik brovėsi prie jų puodo, bet dar ir turėjo gerokai pakovoti. Prekybos tinklas „Iki“, žengęs į pramoginio turinio kūrimą, šįkart sukvietė influencerius į mūšį dėl šaltibarščių ingredientų. Įtempta situacija tarp dviejų žinomų vyrų, žvaigždžių improvizacijos ir pirmas kartas Agnei Kulitaitei – tokie siurprizai pasitinka naujausioje sparčiai populiarėjančio „Parduotuvinio romano“ serijoje. A. Kulitaitė pirmą kartą atsidūrė tokioje situacijoje Naujo serialo siužetas socialinių tinklų žvaigždes įpainiojo į tikrą chaosą – epizodą apie Šaltibarščių festivalį, kuriame žmonės sulig pirmosiomis parduotuvės darbo sekundėmis vienas per kitą braunasi burokėlių, kefyro, krapų link ir viską siaubia pakeliui. Prieš kameras…
Agnė Kulitaitė atskleidė, ką naktį veikė parduotuvėje: „Tiek šaltibarščių dar nebuvau valgius“
Šaltibarščiai vargu ar yra sukėlę tiek aistrų ir sąmyšio – naktį, uždarytoje parduotuvėje socialinių tinklų žvaigždės ne tik brovėsi prie jų puodo, bet dar ir turėjo gerokai pakovoti. Prekybos tinklas „Iki“, žengęs į pramoginio turinio kūrimą, šįkart sukvietė influencerius į mūšį dėl šaltibarščių ingredientų. Įtempta situacija tarp dviejų žinomų vyrų, žvaigždžių improvizacijos ir pirmas kartas Agnei Kulitaitei – tokie siurprizai pasitinka naujausioje sparčiai populiarėjančio „Parduotuvinio romano“ serijoje. A. Kulitaitė pirmą kartą atsidūrė tokioje situacijoje Naujo serialo siužetas socialinių tinklų žvaigždes įpainiojo į tikrą chaosą – epizodą apie Šaltibarščių festivalį, kuriame žmonės sulig pirmosiomis parduotuvės darbo sekundėmis vienas per kitą braunasi burokėlių, kefyro, krapų link ir viską siaubia pakeliui. Prieš kameras…
Nustebs net grilio karalius tėtis: taupus, bet pribloškiantis receptas – vištienos blauzdelių „ledinukai“
Šventiniam Tėvo savaitgaliui ar tiesiog oficialiai vasaros pradžiai norisi ko nors ypatingo ir išskirtinio. Planuoti ilgų valandų virtuvėje visai nebūtina – grilyje iškepkit tiek išvaizda, tiek skoniu įspūdį paliekančių vištienos „ledinukų“. Pasak prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, šį įdomų receptą įvertins ir norintys sutaupyti, nes jam reikės vienos pigiausių vištienos dalių – blauzdelių. Nauji receptai visuomet pravers – dėl savo universalumo ir geros kainos vištiena apskritai yra viena mėgstamiausių mėsų visame pasaulyje, ypač grilio sezono metu. Šios tendencijos akivaizdžios ir Lietuvoje – ji sveikas pasirinkimas skubantiems ir taupantiems, taip pat reguliarus ingredientas ir vaikų racione. „Statistika rodo, kad šviežios mėsos skyriuje vištiena pagal paklausą nusileidžia tik kiaulienai, o…
Tradicinį kiaulienos šašlyką keičia jautiena – grilio sezonui prasidėjus nustebinkite artimuosius paprastu receptu
Daugeliui žmonių grilio sezonas – ne tik šiltų orų pramoga, bet ir galimybė eksperimentuoti virtuvėje, ieškant naujų skonių. Nors tradiciškai ant grotelių dažniausiai keliauja kiauliena ar vištiena, vis daugiau žmonių ieško alternatyvų – išbando kitokias mėsos rūšis, pavyzdžiui, jautieną. Neretai jautiena vis dar laikoma sudėtingai paruošiama mėsa, tačiau tinkamai ją pasirinkus ir kepant laikantis kelių pagrindinių taisyklių, ji gali tapti vienu didžiausių šio grilio sezono atradimų. Ūkininkas ir el. parduotuvės „Jaučio namai“ savininkas Ignas Čerkauskas dalijasi, jog pastaruosius metus galima pastebėti tendenciją, kad vis daugiau lietuvių ne tik išbando, bet ir prisijaukina jautieną. „Tokio pokyčio priežastis gana paprasta – ūkiai ir jautieną parduodančios įmonės pradėjo tiekti kokybišką mėsą. Jeigu dar…
Jei norite ledų, skubėkite į „Iki“ – atsivežta naujų ir net virš 120 rūšių taikomos didelės nuolaidos
Atnaujintas ledų asortimentas, virš 60 naujų rūšių ir didelės nuolaidos net virš 120 jų rūšių „Ledų fiestoje“ – taip „Iki“ jau lepina visus, kurie šylančius orus nori palydėti su skaniausiu vasaros desertu. Visoje šalyje vykstanti „Ledų fiesta“ – proga nieko nelaukiant iki valios šaldiklius pripildyti pačiais įvairiausiais ledais ir stipriai sutaupyti. Ir tai – tik dalis naudingų pasiūlymų „Iki“ parduotuvėse, kurie nudžiugins kiekvieną. Tarp naujienų „Iki“ – ir populiariojo Dubajaus stiliaus šokolado skonio ledai Didelė įvairovė už gerą kainą – viena iš priežasčių, kodėl gyventojai renkasi būtent „Iki“ tinklą. Pirkėjai ne tik gali naudotis gausiomis nuolaidomis, bet jiems nuolat pristatomos ir naujovės. „Iki“ parduotuvėse šiemet gausu lietuvių pamėgtos klasikos, tokios…
Apniukusią dieną praskaidrins naminis padažas makaronams – vienas slaptas ingredientas pavers jį neprilygstamu
Kai už lango – permainingas oras, norisi pasigardžiuoti kuo nors jaukiu ir džiuginančiu ne tik skrandį, bet ir sielą. „Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė siūlo idėją – ypač gardaus pomidorų padažo receptą, kurį namuose pasigaminti nei sudėtinga, nei brangu. Mintimis persikelsite į saulėtą Italiją ir jaukią, šeimynos klegesio pilną itališką virtuvę. Ne atsitiktinai net ir filmai apie Italiją dažnai būna kupini ne tik emocijų, bet ir apetitą žadinančių patiekalų. Juk jų virtuvė – tiesiog neprilygstama ir dievinama pasaulyje. Tikriausiai ne vienas ekrane yra matęs, kaip italė močiutė verda sekmadieninį pomidorų padažą – ypač aromatingą ir idealiai tinkantį su makaronų patiekalais. Receptą išbandyti namuose įkvėps ir ingredientų sąrašas. Jam reikės vos…
Kepti ledai, ledų „tiramisu“, o gal braškinis kokteilis? Pigūs ir lengvi receptai su ledais, kuriuos kartosite visą vasarą
Pirmosios vasaros dienos – jau visai ant nosies, ir jos daugelis neįsivaizduoja be ledų. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad ledų populiarumas kasmet tik auga – todėl šis sezonas įsibėgėja su nuolaidomis ir praplėstu asortimentu. Tai puikus skanėstas ir atgaiva, tačiau ne tik – ledus visai paprastai ir nebrangiai galima paversti ir įspūdingu desertu. „Koks oras už lango, sufleruoja ir ledų pardavimų statistika. Paklausa šokteli sulig šylančiais orais ir ryškesne saule – nesezoniškai šiltą balandį ir šiltesnį kovą ledų pardavimai gerokai išaugo. Pavyzdžiui, kovą ledų nupirkta apie 30 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Apskritai jų populiarumas su metais tik auga – jei pažiūrėtume į 2024…
Vienas neapgalvotas sprendimas – ir nepasiekia gavėjo: ką būtina žinoti apie siuntų pakavimą?
„DPD Lietuva“ duomenimis, kas mėnesį fiksuojama šimtai atvejų, kuomet adresatą pasiekia siuntos su pažeistomis pakuotėmis arba jos sustabdomos rūšiavimo terminale. Nors siuntų srautai nuolat kinta, viena tendencija išlieka – dažniausia pakuotės pažeidimų priežastis yra netinkamas pakavimas. Siekiant to išvengti, svarbu žinoti pagrindinius saugaus siuntos pakavimo principus. „Dažniausiai pasitaiko tokios klaidos kaip nepakankamas vidinis pakavimas, ypač, kai siunčiami trapūs ar sunkesni daiktai. Geriausi to pavyzdžiai – buitinė technika, smūgiams jautrios elektronikos prekės, automobilių detalės ar daiktai, pagaminti iš stiklo. Taip pat dažnai pakuojama į jau netinkamą, nusidėvėjusią pakuotę, kuri neatlaiko transportavimo metu patiriamų apkrovų“, – sako „DPD Lietuva“ komunikacijos vadovas Tomas Vaišvila. Įvertinkite siuntos dydį Sėkminga siuntos kelionė priklauso nuo įpakavimo,…
Įmeskit vynuogių į šaldiklį – padėkosit sau vėliau: netikėti ir skanūs vynuogių panaudojimo būdai
Šviežių, gaiviai saldžių vynuogių kekė dubenyje ant virtuvės stalo – kasdienis vaizdas daugelyje namų. Galima manyti, kad apie jas žinome viską – vynuogės lydi žmoniją tūkstančius metų. Jos be galo mėgstamos ir Lietuvoje, be jų lietuviai neįsivaizduoja vaišių stalo ar pikniko, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Tačiau kartais pravartu praplėsti savo kulinarinį akiratį ir paieškoti naujų receptų su vynuogėmis – nebrangus ir įprastas produktas gali palikti didelį įspūdį. Kaip vynuoges laikyti namuose? „Vynuogės – tikrai populiarus ir pirkėjų mėgstamas produktas visais metų laikais. Šylant orams jos, kaip ir kitos uogos, itin dažnai atsiduria pirkinių krepšeliuose, ypač per akcijas. Lietuviai mėgsta ir raudonąsias, tačiau statistika aiškiai liudija –…
Tokio deserto dar nematėte – „Iki“ konditeriai iškepė „šaltibarščių“ tortą
Jau nuo pirmadienio ryto vienoje Vilniaus „Iki“ parduotuvių pirkėjus stebina naujiena – ypatingas šaltibarščių išvaizdos tortas. Pasak Gintarės Kitovės, „Iki“ komunikacijos vadovės, tai – tinklo konditerių staigmena prasidėjus šaltibarščių savaitei. Eksperimentus mėgstanti konditerių komanda taip pasveikino artėjantį Vilniaus šaltibarščių festivalį. „Jau tapę tradicija, kad mūsų konditeriai su Thierry Lauvray priešakyje stebina įvairiomis progomis ir pamėgtiems skanėstams suteikia vis naujų spalvų. Tortus ypatingai papuošia ir Velykoms, ir Joninėms, ir Eurovizijai, ir šį savaitgalį artėjančiai Tėvo dienai. Lietuvoje tradicija tampa ir jau šeštadienį vyksianti viena nuotaikingiausių švenčių – Vilniaus šaltibarščių festivalis. Tad komanda nepraleido progos apstulbinti – ant torto išliejo šios legendinės rožinės sriubos spalvas, o šaltibarščių ingredientų dekoracijas sukūrė iš saldėsių“,…