• Virtuvė, receptai

    Neįprasta forma slepia ir kitokį skonį – išpopuliarėję plokštieji persikai tiks ir į desertus, ir į salotas

    Saldūs, kvapnūs ir sultingi persikai yra vieni skaniausių vasaros sezono vaisių. Šalia tradicinių, vis dažniau lietuvių akį patraukia ir plokštieji, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Jie ypač pamėgti vaikų, mat nuo įprastų persikų skiriasi ne tik išvaizda, bet ir skoniu. „Pirkėjai šiltąjį sezoną gausiai renkasi kaulavaisius ir be galo mėgsta persikus. Jie pasižymi gera kaina, o yra labai universalūs – yra ir skanus, sultingas užkandis, ir gardus priedas salotose, košėse, desertuose. Vis daugiau žmonių atranda, kad persikai puikiai tinka ir griliui – pakepti ant grotelių virsta greitu ir sveiku desertu, tikru vasaros hitu“, – sako G. Kitovė. Vilioja ir išvaizda, ir saldumu Pasak tinklo atstovės, jau kelerius…

  • Virtuvė, receptai

    Nereikės nei cukraus, nei virti aliejuje – sveikos, pigios ir greitos spurgytės iš bananų

    Spurgos – visuotinai dievinamas desertas, netgi turintis savo dieną. Pirmąjį birželio penktadienį pasaulyje minima spurgų diena, kuomet nepasimėgauti šiuo skanėstu būtų nuodėmė. „Iki“ konditeris Thierry Lauvray sako, kad spurgomis gardžiuotis galima ir be didelių išlaidų, ir be sąžinės graužaties – pavyzdžiui, pasigaminti jų iš pigių bananų ir iškepti orkaitėje. Ar lietuviai – spurgų tauta? Iš Prancūzijos į Lietuvą prieš porą dešimtmečių gyventi persikėlęs tinklo konditeris pastebi – lietuviai gerokai didesni smaližiai nei desertais garsėjantys prancūzai. Tad nenuostabu, kad ir spurgos dažnai atsiduria pirkinių krepšeliuose, sako „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. „Lietuviai išties mėgsta įvairovę konditerijos skyriuje. Tarp bandelių populiariausi yra kruasanai, tačiau dažnas nepraeina ir pro spurgas. Populiaru purios, drėgnos…

  • Laisvalaikis

    Hitu tapusio serialo „Parduotuvinis romanas“ žvaigždė Vakaris: „Žmonės net ir gatvėje man šūkteli – „Adomai!“

    Ką tik pasirodęs komiškas romantinis serialas „Parduotuvinis romanas“ internete traukia minias žiūrovų. Netikėtas prekybos tinklo IKI sprendimas sukurti serialą ne tik suteikė žmonėms progą pasijuokti žiūrint kokybišką turinį – bet ir nukreipė prožektorių šviesas į pagrindinio vaidmens atlikėją.  – Ar dažnai būna, kad žmonės į jus kreipiasi Adomu? Gal parduotuvėje paklausia – kuriems čia šašlykams šią savaitę akcija? – Pasitaiko visko – žmonės šypsosi, pasisveikina. Tokie susitikimai labai šilti, jie primena, kad kuriamas darbas paliečia ir džiugina kitus. – Adomą iš IKI reklamų lietuviai jau neblogai pažįsta. O kas yra Vakaris – ar galėtumėte trumpai apie save papasakoti?  – Aš – Vakaris Indrekus, man 28-eri, esu profesionalus aktorius, baigęs VDK…

  • Laisvalaikis

    „Šitos scenos man pačios smagiausios“: režisierius Jonas Trukanas apie pirmo tokio serialo Lietuvoje užkulisius

    5 minutės – daug ar mažai? Tiek laiko išlaikyti žiūrovo dėmesį internete – nelengva. Mažai, jeigu per jas nori ir išplėtoti personažus, ir sukurti intrigą, ir priversti nusikvatoti, ir papasakoti istoriją. Regis, režisieriui Jonui Trukanui tai pavyko su nauju, Lietuvoje dar nematytu komišku serialu – „Parduotuvinio romano“ serijos renka šimtus tūkstančių peržiūrų. Netikėtas prekybos tinklo IKI sprendimas sukurti serialą atnešė ir kokybiško turinio žiūrovams, ir vertingų pamokų pačiam režisieriui. – Jūsų kurtas pirmasis lietuviškas siaubo filmas „Rūpintojėlis“ parodė, kad mėgstate eiti nepramintais keliais. Kaip reagavote išgirdęs IKI pasiūlymą: „Nekurkime reklamos, padarykime serialą parduotuvėje“? – Video reklama man jau gerai pažįstama, tuo užsiimu 14 metų. Aišku, kiekvienas projektas – skirtingas (tas…

  • Virtuvė, receptai

    Genialūs „Iki“ pasiūlymai savaitgalio meniu: tiesiog tobulos česnakinės bulvytės ir skaniausi marinatai vištienai

    Skanu, greita ir visai nebrangu – toks meniu laukia šį savaitgalį. Bus galima daugiau laiko skirti savo pomėgiams ir tiesiog pasimėgauti prasidėjusia vasara. Tereikės prieš tai apsilankyti „Iki“ parduotuvėje, kur naudingų akcijų gausa palengvins galvosūkį – ką gi šįkart skaniai čirškinti ant žarijų? Atsakymus pasufleruos genialūs savaitgalio pasiūlymai – šviežioms naujo derliaus bulvėms, visų mėgstamai lašišai ir minkštučiams marinuotiems vištienos gaminiams bei šašlykams. „Jau didžioji dalis gyventojų patys įsitikinę – būti lojaliu „Iki“ klientu paprasčiausiai apsimoka. Su „Iki“ programėle ar lojalumo kortele kiekvieną savaitę galima naudotis nuolaidomis tūkstančiams prekių, o savaitgaliais naudingų pasiūlymų tik dar daugiau, akcijos skelbiamos ištisoms prekių kategorijoms. Gausus tiek šviežio, tiek paruošto maisto asortimentas neabejotinai yra…

  • Laisvalaikis

    Drąsa pasiteisino: naujoms „IKI šefų“ prekės ženklo pakuotėms – „NAPA Baltic“ dizaino apdovanojimas

    Atnaujintas prekybos tinklo „Iki“ privataus prekės ženklo „IKI šefai“ pakuočių dizainas sulaukė rinkos profesionalų pripažinimo. Naujovės, sukurtos bendradarbiaujant su agentūra „Étiquette“, „NAPA Baltic“ pakuotės dizaino konkurse buvo įvertintos sidabru.  Šiemet gegužės 29 d. jau 10-ą kartą Lietuvos dizaino asociacijos surengti apdovanojimai „NAPA Baltic“ – vieninteliai tokio plataus masto ir svarbos pakuotės dizaino apdovanojimai Baltijos regione. Vien konkurso finale varžėsi per pusšimtis pakuočių, 2024-2025 metais sukurtų ne tik Baltijos šalyse, bet ir Lenkijoje, Suomijoje, Ukrainoje. Privačių prekių ženklų kategorijoje atnaujintas „IKI šefų“ pakuočių dizainas pelnė antrą vietą.  Naujas dizainas – patogesnis pirkėjams „Gyvename privačių prekių ženklų eroje – šių produktų pozicijos mažmeninės prekybos rinkoje vis stiprėja, todėl čia nuosekliai nešame naujoves.…

  • Virtuvė, receptai

    Neilgai truksiančio trešnių sezono startui – 3 nauji, dar neragauti receptai: ką ruošti pusryčiams, pietums ir net vakarienei

    Tikra vasara prasideda tiems, kurie jau paskanauja šviežių trešnių. Jų populiarumas Lietuvoje išties įspūdingas, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Nors trešnių sezonas pakankamai trumpas, jo metu lietuviai šių saldžių uogų kasmet spėja nupirkti šimtus tonų. „Pirmosios trešnės „Iki“ parduotuves pasiekė daugiau nei prieš savaitę. Gausėjant derliui, pirkėjai gali džiaugtis ir mažesnėmis kainomis, tad jų paklausa sparčiai auga. Dabar atsivežėme jų iš Turkijos, kur nors oro sąlygos pavasarį nebuvo idealios, tačiau trešnės jau prisirpo. Vėliau geografija plėsis, tačiau viskas priklausys nuo orų Pietų, Vidurio Europoje, o tuomet ir mūsų regione“, – sako G. Kitovė.   Pasak tinklo atstovės, pavasarinės šalnos, permainingos oro sąlygos sukėlė iššūkių ne tik Lietuvos, bet…

  • Laisvalaikis

    „Čia vos kelios minutės“: gyventojų prašymai, dėl kurių vėluoja jūsų siunta

    Kurjerių darbas dažnai laikomas itin lanksčiu, tačiau iš tiesų kiekvienas jų maršrutas yra kruopščiai suplanuotas iki smulkmenų. Vis dėlto situacijose, kai klientas paprašo užsukti nuvažiuoti „beveik už kampo“, net kelių minučių nukrypimas gali išbalansuoti visą maršrutą ir sukelti siuntų vėlavimo grandinę. Kaip elgtis, jei planai pasikeičia, ir ką verta žinoti apie siuntos valdymą, kad ši atkeliautų sklandžiai? „Kiekvieno kurjerio dienos maršrutas yra kruopščiai suplanuotas pagal siuntų adresus, todėl net ir nedidelis nukrypimas gali sukelti grandininę reakciją – vėluoti gali ne tik viena siunta, bet ir visos kitos tame maršrute numatytos siuntos. Svarbu žinoti, kad kurjeris privalo pristatyti siuntą tik į tą adresą, kuris yra nurodytas ant siuntos lipduko“, – sako…

  • Virtuvė, receptai

    Sunku įkalbinti šeimą valgyti daugiau daržovių? Pagudraukite su greitais, pigiais ir spalvingais kiaulienos suktinukais

    Šašlykai – kone privalomas kiekvienos vasaros atributas. Todėl dažnas iš parduotuvės neišeina neįsigijęs populiariosios kiaulienos sprandinės, pastebi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Ši nebrangi ir lengvai paruošiama kiaulienos dalis gali virsti ne tik sultingais šašlykais – bet ir labai universaliais suktinukais su šviežiomis traškiomis daržovėmis, rašoma „Iki“ pranešime žiniasklaidai. Jau paruoštų šašlykų, kepsnių, marinuotų sparnelių paklausa kasmet auga kaip žolė po vasariško lietaus. Tačiau, pasak tinklo atstovės, nemaža dalis pirkėjų ištikimi ir tradicijai patiems ruošti patiekalus ant grilio.  „Kiekvieną sezoną auga vištienos, žuvies, jūros gėrybių, veganiškų alternatyvų populiarumas, visgi šviežia kiauliena išlieka dažniausiu pasirinkimu galvojant apie maistą kepsninėje. Ši mėsa pasižymi draugiška kaina, ją kepti ant grilio paprasta ir skanu,…

  • Virtuvė, receptai

    „Iki“ lentynose – nauji kepiniai: nuo dar nematyto Dubajaus stiliaus skanėsto iki amerikietiškos klasikos ir naujo kruasano

    Kai atrodė, kad su visą pasaulį pavergusiu Dubajaus stiliaus šokoladu jau viską išragavote – čia nustebina „Iki“ konditeriai. Madingiausius pastarojo meto aromatingų pistacijų, traškios tešlos ir turtingo šokolado skonius jie perkėlė į dar vieną skanėstą. Šįkart – į lietuvių taip pamėgtas „Su meile IKI“ tartaletes. Akylesni pirkėjai jau pastebėjo, kad tai ne vienintelė šiltojo sezono naujovė „Iki“ konditerijos skyriuje, kuri privers užsimerkti iš malonumo tiek dėl skonio, tiek dėl patrauklių kainų. „Iki“ konditerių ruošiama ir jauno, ir seno dievinama klasika, tokia kaip Kuršėnų vyniotinis, „Medutis“, Napoleono pyragas, metai iš metų nepraranda populiarumo. Tačiau lietuviai – dideli smaližiai ir nuolatos ieško įvairovės bei naujų skonių, pastebi „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.  …