• Laisvalaikis

    Planuojate išvykti? Štai, ką reikia padaryti, kad elektros skaitiklis nesisuktų, kol jūs suksitės aplink Joninių laužą

    Joninės – tai laikas, kai daugelis lietuvių traukia į gamtą, palieka miesto triukšmą ir leidžia ilgąjį savaitgalį prie ežerų, miškuose ar sodybose. Tačiau kol mes ilsimės ir piname vainikus, namuose palikti elektros prietaisai nepailsta – net ir tuščiame būste jie toliau vartoja energiją ir gali reikšmingai išpūsti sąskaitą, kol namuose nieko nėra. Todėl prieš paliekant namus ilgesniam laikui ekspertai pataria skirti kelias minutes elektros prietaisų peržiūrai ir atkreipti dėmesį į vartojimą optimizuoti padedančias priemones. Žaliųjų energijos sprendimų bendrovės „Enefit“ privačių klientų segmento vadovas Augustas Junevičius pažymi, kad daugelis namų ūkio prietaisų, net ir nenaudojami, vartoja elektros energiją, jei yra palikti įjungti į tinklą. Tai ir orkaitės su išmaniaisiais laikrodžiais ar…

  • Laisvalaikis

    „Parduotuvinio romano“ fenomenas: A. Dudko atskleidė, kodėl prekės ženklas pasirinko serialą vietoj tradicinės reklamos

    Ne vienas pastaruoju metu nustebo – tarp didžiausių reklamos rinkos žaidėjų esantis prekybos tinklas „Iki“ atsitraukė nuo įprastų sprendimų ir perėjo į pramoginio turinio kūrimą. Lietuvos rinkodaroje netrūksta originalių žingsnių, bet iki šiol to dar nebuvo – nuspręsta sukurti visavertį, kokybišką mini-serialą „Parduotuvinis romanas“. „Iki“ rinkodaros vadovas Andrejs Dudko pripažįsta – drąsa šiuo atveju žengė koja kojon su rizika. Tačiau žmonėms pasiūlius tai, ko kiekvienas nuolat ieško – kokybiško pramoginio turinio, eksperimentas pranoko lūkesčius. Ką daryti, kai auditorijos dėmesį sunku išlaikyti? Prieš 20 metų prekės ženklų kampanijos pertraukdavo turinį, o šiandien prekės ženklai patys yra turinys, įsitikinęs A. Dudko. Pasak jo, šiuolaikinėje rinkodaroje drąsa kurti tikrą vertę vartotojams gali būti…

  • Virtuvė, receptai

    Skaniau net už kebabą – vištienos „gyros“ su namine duonele ir dzadzikiu: šis „Ant medinės lentelės“ receptas taps Joninių žvaigžde

    Artėjantis ilgasis Joninių savaitgalis reiškia, kad grilins visa Lietuva. Norisi šiek tiek išsiskirti ir ant žarijų paruošti ką nors įdomiau, tačiau neišlaidauti? Populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ (AML) autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė siūlo išeitį, rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai. Pakvieskite šeimą ar svečius į graikiškas atostogas – paruoškite kebabų pusbrolių „gyros“ su vos per kelias minutes pačių pasigaminta duonele ir sveiku padažu. Nors lietuviai nuo seno puoselėja kepimo ant žarijų tradicijas, šioje srityje tampa vis išradingesni ir norėdami paįvairinti stalą ieško naujų receptų, pastebi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. „Šiemet orai nėra patys dėkingiausi grilinimui, tad vos pasirodo saulė – lietuvių kepsninės rūkte rūksta. Ant grilio dažnai ruošiami įvairiausi…

  • Laisvalaikis

    „Iki“ – Joninės su skoniu ir didelėmis nuolaidomis: įvardijo geriausius pasiūlymus

    Joninių tradicijos – spragsintis laužas, vainikų pynimas ir, žinoma, skanus maistas. Dėl to daugeliui dar viena tradicija jau tapę prieš ryškiausią vasaros šventę sukti į „Iki“ parduotuvę, kur plačiame ir gausiame asortimente kiekvienas randa tai, ko reikia Joninėms su mažiau rūpesčių. O ketvirtadienį jau prasidėjusios „Iki“ savaitgalio nuolaidos leis sutaupyti ne tik daug laiko, bet ir pinigų. Daugelis tradiciškai Jonines leis gamtoje, toli nuo patogios namų virtuvės. Todėl „Iki“ pasirūpino, kad akcijos, nuolaidos ir patrauklūs pasiūlymai palengvintų visą šventinę ruošą. „Kur artėjant Joninėms bepasisuksi „Iki“ parduotuvėje – ten pasitiks nuolaidos. Lentynas jau nuklojome gausiu savaitgaliui su kepsnine pritaikytos „Grill Party“ produkcijos pasirinkimu – nuo kiaulienos, vištienos šašlykų ar dešrelių klasikos…

  • Virtuvė, receptai

    Skaniau net už kebabą – vištienos „gyros“ su namine duonele ir dzadzikiu: šis „Ant medinės lentelės“ receptas taps Joninių žvaigžde

    Artėjantis ilgasis Joninių savaitgalis reiškia, kad grilins visa Lietuva. Norisi šiek tiek išsiskirti ir ant žarijų paruošti ką nors įdomiau, tačiau neišlaidauti? Populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ (AML) autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė siūlo išeitį, rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai. Pakvieskite šeimą ar svečius į graikiškas atostogas – paruoškite kebabų pusbrolių „gyros“ su vos per kelias minutes pačių pasigaminta duonele ir sveiku padažu. Nors lietuviai nuo seno puoselėja kepimo ant žarijų tradicijas, šioje srityje tampa vis išradingesni ir norėdami paįvairinti stalą ieško naujų receptų, pastebi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. „Šiemet orai nėra patys dėkingiausi grilinimui, tad vos pasirodo saulė – lietuvių kepsninės rūkte rūksta. Ant grilio dažnai ruošiami įvairiausi…

  • Virtuvė, receptai

    Garnyras, kuris bus suvalgytas greičiau nei šašlykai ar mėsainis: pačios skaniausios traškios kopūstų salotos

    Traškios, gaivios kopūstų salotos „coleslaw“, lietuvių meiliai vadinamos ir „koleslovu“ – tiesiog nepralenkiamas garnyras prie grilio patiekalų. Paprastą kopūstą galima paversti tokiu skanėstu, kad teks ruošti visą kalną jo – bemat dings nuo stalo. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad kopūstai lietuviams yra išties artima daržovė – todėl jie nuolat mėgaujasi ne tik tradiciniais patiekalais, bet ir ieško naujų receptų.  „Nors šiandien įvairiausių daržovių, salotų ir žalumynų pasirinkimas yra be galo platus, kopūstai išlaiko tvirtas pozicijas tarp mėgstamiausių lietuvių daržo gėrybių. Jie nepamainomi sriubose, troškiniuose, salotose ir, žinoma, balandėliuose. Ši meilė kopūstams akivaizdi visur – ir jau pagamintos kopūstų salotos yra vienos populiariausiųjų. Tačiau pastebime, kad pastaruoju…

  • Virtuvė, receptai

    Daržas nebūtinas – naudingi patarimai, kad pomidorų užsiaugintumėte net ir bute

    Daržininkystė – vėl madinga. Namuose užsiauginti sultingų pomidorų, traškių agurkų ar spalvingų paprikų trokšta ir tie, kurie neturi noro patys daiginti sėklų ar gyvena bute be savo sklypo, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Kad žmonės nori sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko, išduoda stulbinantis vienos augalų kategorijos populiarumo augimas. Ūgtelėję daigai – ant populiarumo bangos „Pasaulinė „užsiaugink pats“ mada sparčiai ateina ir į Lietuvą. Jau kelerius metus labai ryškiai matome – vis daugiau lietuvių atsigręžia į sodininkystę ir daržininkystę. Sėklos kasmet sulaukia daug pirkėjų dėmesio, tačiau augimas ypač didelis kalbant apie daržovių sodinukus. Žmonės mielai perka nebrangiai kainuojančius jau paaugintus daigus – šiemet jų pardavėme net…

  • Virtuvė, receptai

    Joninėms pradėkite ruoštis jau dabar ir traškučiais apsirūpinkite pigiau – „Iki“ paskelbė pirmą tokią nuolaidų fiestą

    Sparčiai artėjančias Jonines daugelis planuoja nuotaikingai atšvęsti su draugais, o koks gi vakarėlis apsieina be traškių užkandžių? „Iki“ tarsi perskaitė pirkėjų mintis ir pirmą kartą suruošė „Traškučių fiestą“. Joje kiekvienas ras savo mėgstamą skonį ir galės stipriai sutaupyti, mat nuolaidos įvairiausiems traškučiams siekia net iki 50 proc. Besiruošiant vasarai svarbu nepamiršti ir dar vieno būtino atributo – saulės kremo, kuris šį savaitgalį „Iki“ irgi 50 proc. pigesnis. Didelę gerų pasiūlymų įvairovę apžiūrėkite čia: www.iki.lt/leidiniai.  „Iki“ pastebi – Joninės be traškučių? Neįmanoma! Vasarą, kai daugiau judame, sportuojame ar tiesiog mėgaujamės gražiu oru, nedidelis traškus užkandis – tai ne nuodėmė, o užtarnautas malonumas. O su „Iki“ akcijomis net sąžinė negrauš. Tinklas garsėja…

  • Virtuvė, receptai

    Jau pasirodė šviežios lietuviškos bulvės – derliaus pradžią atšvęskite su nostalgišku, bet atnaujintu receptu

    Nors šiek tiek vėliau nei pernai, tačiau ūkininkai jau kasa pirmąjį šių metų lietuviškų bulvių derlių. Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, pirkėjai pirmųjų šiųmečių šviežių lietuviškų bulvių gali įsigyti nuo trečiadienio. Sezonas kiek vėlavo, tačiau kainai tai įtakos neturėjo. „Šviežios vietoje užaugintos bulvės – pirkėjų be galo mėgstamos, jų derliaus visuomet laukiama su dideliu nekantrumu. Dėl to stengiamės, kad vos pasirodžius pirmosioms, jos nedelsiant pasiektų parduotuves. Gamtinės sąlygos tokius planus kiekvienais metais pakoreguoja – šiemet dėl vėsesnių orų gegužę lietuviškos bulvės pradėtos kasti savaite vėliau nei pernai, tačiau jos jau iškeliavo į 2 ir 3 širdelių formato parduotuvių lentynas“, – sako G. Kitovė.  Pirmosios lietuviškos bulvės atkeliauja…

  • Virtuvė, receptai

    Mėsa mėsai nelygi: „Iki“ parduotuvėse – jokios karvienos ir net jautiena – ypatinga

    Kas gali būti geriau už naminį sultingą mėsainį, spalvingus takus su grilinta jautiena, gurmanišką tartarą ar klasikinį, tiesiog nepralenkiamą didkepsnį? Ne visada gaminant namuose pavyksta prilygti restorane ar svetur ragautiems patiekalams, tačiau „Iki“ mėsos technologas Vitold Fedaravičius ragina neskubėti nusivilti – galbūt tiesiog padarėte klaidą su mėsa. Derėtų rinktis didžiausio šviežumo lietuvišką, aukštos kokybės jautieną, kurios kasdien rasite „Iki“ parduotuvėse. Visa jautiena „Iki“ – tik lietuviška „Iki“ stiprybė rinkoje – šviežių produktų asortimentas. Siekiant užtikrinti maksimalų mėsos šviežumą, kontrolę ir kokybę, „Iki“ nusprendęs ją tiekti iš Lietuvos gamintojų. Todėl lietuviška mėsa sudaro net 95 proc. viso reguliaraus šviežios mėsos asortimento. Kalbant apie jautieną, ji absoliučiai visa – tiek sveriamose, tiek…