• Laisvalaikis

    Vasara įsitvirtina „Iki“ lentynose – parduotuves jau pasiekė dar daugiau naujų vasariškų „Su meile IKI“ kepinių

    Švieži, tiesiog burnoje tirpstantys ir net savo grožiu viliojantys kepiniai „Su meile IKI“ – vienas iš „Iki“ pranašumų rinkoje. „Iki“ konditeriai nemiega ant laurų ir nesiliauja stebinti – ir taip gausų asortimentą papildė dar daugiau vasariškų naujienų. Jų paragauti verta neatidėliojant, mat nuotaiką praskaidrins ne tik skonis, bet ir patrauklios nuolaidos. Kas šįkart naujo gimė talentingose „Iki“ konditerių rankose? „Tai – jau ne pirmos gardžios naujienos šią vasarą, vis stengiamės pirkėjus nustebinti naujais skoniais. Matydami, kiek dėmesio jos sulaukia, vasarišką asortimentą ir vėl plečiame. Didelį pirkėjų palankumą pelnome atsakingu požiūriu į savo šviežius kepinius. Konditeriai su aistra ir atsidavimu kruopščiai kuria naujus receptus, kad visi rastų tai, ko ieško –…

  • Virtuvė, receptai

    Atkartoti namuose visai paprasta ir nebrangu – traškios bulvyčių spiralės, dėl kurių visi pames galvas

    Miesto šventėse ar kurortuose sunku praeiti pro šias gražuoles – traškios, kvapnios į spiralę susuktos bulvytės vilioja dar iš tolo. Tiesa, vos keli bulvių spiralių iešmeliai gatvėje gali gerokai paploninti piniginę. Tačiau namuose jų visą kalną pasigaminti iš naujo derliaus lietuviškų bulvių tekainuos centus, skaičiuoja Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Jų formą išgauti tik iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip iššūkis – kartą pabandę, šeimą ir svečius šiuo originaliu, nebrangiu skanėstu lepinsite nuolat. Tikriausiai sunku rasti namus, kuriuose bent kelis kartus per savaitę nebūtų valgomos bulvės – ypač vasarą, kai pasirodo šviežias lietuviškų bulvių derlius, pastebi tinklo atstovė. „Pirmosios lietuviškos naujo derliaus bulvės šiemet pradėtos kasti savaite vėliau nei…

  • Laisvalaikis

    Negalėsite atplėšti akių: fotogeniškiausios Pietų Švedijos vietos, kurias verta atrasti anksčiau už kitus

    Kaskart vasarą kyla tas pats galvosūkis – ką išskirtinio pamatyti ir patirti, tačiau neįkliūti į svilinančios kaitros ar erzinančios minios spąstus? Dėl to daug keliautojų atsuka žvilgsnius į šiaurę. Keltų operatoriaus DFDS pranešime spaudai rašoma, kad pietų Švedija – vis labiau populiarėjanti kryptis tarp lietuvių, ir nenuostabu, kodėl. Per atostogas daugelis ieško autentiškų patirčių – paragauti įdomesnio maisto, pamatyti iki šiol dar neregėtą gamtos stebuklą, vasarą pabūti vieniems paplūdimyje, išgirsti mįslingų istorijų apie senovinius paslaptingus statinius. Ir nieko keisto, kad norisi visa tai įamžinti nuotraukoje tiesiog savo atsiminimui ar parodyti socialiniuose tinkluose. „Žavingasis Stokholmas, puikiu muziejumi besididžiuojantis Karlshamnas ar tiesiog patogesnis kelias jūra Norvegijos fjordų link vietoj ilgo vairavimo aplink…

  • Laisvalaikis

    Troškulį numalšins „Iki“ nuolaidos – „Gėrimų fiestoje“ pirkėjai skuba apsirūpinti atsargomis ir išbandyti naujus skonius

    Lietuvos vasara šiemet tartum žaidžia slėpynes – šiandien šilta, rytoj vėl lietus. Kad ir koks oras už lango būtų, vis tiek galime sukurti sau vasarišką nuotaiką su tinkamu gėrimu. Ar tai būtų šaltas mineralinis vanduo po sporto, energijos kupinas gėrimas darbo pertraukėlei, ar šventinis putojantis nealkoholinis vynas, o gal – dar neragautas egzotiškas skonis. Gėrimų mums reikia visada, ypač vasarą – todėl „Iki“ paskelbė „Gėrimų fiestą“ su didelėmis nuolaidomis ir naujais skoniais, kurių „Iki“ parduotuvėse bus galima įsigyti tik ribotą laiką. Visas naudingas „Iki“ akcijas „Gėrimų fiestoje“, taip pat maistui, pagal kurias lengva planuotis meniu, ir geriausius pasiūlymus kitoms prekėms rasite čia: www.iki.lt/leidiniai. Vasaros gėrimų atsargomis „Iki“ pasirūpinkite stipriai sutaupydami…

  • Virtuvė, receptai

    Po Joninių norisi pigiau ir lengviau – minimalių pastangų reikalaujantis lašišos receptas, kurį kartosite vėl ir vėl

    Joninės pasibaigė, tačiau apetitas geram maistui – tikrai ne. Šventę neabejotinai lydėjo gausios vaišės, todėl daugeliui norisi šio to lengviau ant vakarienės stalo. Lietuviai vis dažniau renkasi žuvį kaip alternatyvą tradiciniams mėsos patiekalams, o lašiša šioje kategorijoje yra tikra lyderė, sako „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. Su nauju receptu ruoškitės sužavėti artimuosius ir įrodyti, kad skanus maistas nebūtinai turi būti sudėtingas ar brangus. Statistika byloja už save: per pastaruosius ketverius metus lašišos pardavimai išaugo net beveik 80 procentų. Kas tai lėmė? Priežastis paprasta, sako tinklo atstovė – lietuviai išmoko lašišą ruošti namuose ne prasčiau nei restoranuose, o rezultatas dažnai net pranoksta lūkesčius. „Tikrai galime pasidžiaugti – gyventojai vis daugiau dėmesio…

  • Laisvalaikis

    Pirmasis žygis į gamtą? Sąrašas, kuris išgelbės tavo nervus ir apsaugos nuo gėdos

    Namie pamiršti degtukai, žibintuvėlis, nešiojamas įkroviklis ar suplyšusi palapinė – ir žygis, kuris turėjo būti nuotykiu šeimai, virsta išbandymu. Kad taip nenutiktų, atsakingas pasiruošimas žygiui – itin svarbi dalis. Prekybos centro internete „Varle.lt“ specialistas Aivaras Saniukas dalijasi, ką būtina įsimesti į kuprinę, jei planuoji į gamtą ne tik išeiti, bet ir sėkmingai sugrįžti. TOP 5 daiktai, be kurių žygyje ar gamtoje neišsiversite 1. Kuprinė Ko gero, kiekvienas, bent kartą vykęs į ilgesnį žygį, patvirtins – tinkama kuprinė yra pusė darbo. Tad kaip išsirinkti tą vienintelę? Visų pirma, prieš įsigyjant kuprinę, svarbu įsivertinti poreikius: esate profesionalas, ar mėgėjas? Į kokios trukmės žygius dažniausiai vykstate? Renkatės žygius Lietuvoje ar planuojate keliones į…

  • Virtuvė, receptai

    Lietuviška kiauliena, šviežiai kimštos dešrelės – ekspertas atskleidė, kaip „Iki“ išlaiko tokią aukštą šviežios mėsos kokybę

    Čirškantys kiaulienos šašlykai yra neatsiejama vasaros dalis, o dažnas ir burnoje tirpstantį kiaulienos kepsnį ar dešreles galėtų valgyti nors ir kasdien. Kiauliena – dažniausiai ant lietuvių stalo atsirandanti mėsa, todėl jie ieško kuo aukštesnės kokybės mėsos. Daugelis jau patys įsitikinę, kad nors „Iki“ parduotuvėse apstu nuolaidų, jokių nuolaidų šviežios mėsos kokybei nėra. Kaip užtikrinamas jos šviežumas? Užkulisius atskleidė „Iki“ mėsos technologas Vitold Fedaravičius. Į „Iki“ parduotuves – iš Lietuvos ūkių Prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėse dominuoja lietuviška mėsa – ji sudaro net 95 proc. viso reguliaraus šviežios mėsos asortimento. O sveriamos šviežios mėsos skyriuje absoliučiai visa kiauliena, vištiena ir jautiena yra tik lietuviškos kilmės. „Mėsą iš mūsų šalies ūkių labiau vertina…

  • Virtuvė, receptai

    Nuo salotų ant pagaliuko iki pasakiško marinato šašlykams – Joninių idėjos, kaip nebrangiai patobulinti visų jau pamėgtus receptus

    Daugelis pasinaudojo proga savaitgalį prasitęsti iki pat Joninių, tad jau suka galvą – ką naujo grilinti šiemet? „Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė įsitikinusi, kad kaskart iš naujo išradinėti dviračio visai nebūtina – tereikia tik su minimaliomis išlaidomis atnaujinti jau pamėgtus patiekalus: salotas, mėsainį, šašlykus. Gal paparčio žiedo ir nerasite, bet kelią į kiekvieno, mėgstančio skaniai pavalgyti, širdį – tikrai, rašoma „Iki“ pranešime spaudai. Joninės – lyg antrosios Kalėdos Joninės – nuotaikingiausia lietuviškos vasaros šventė, ir ji neatsiejama nuo skanaus maisto. Daugelis ją sutinka su būriu artimųjų bei draugų, tad maisto ruošia ne ką mažiau nei Kalėdoms. Tiesa, pasak Gintarės Kitovės, „Iki“ komunikacijos vadovės, pirkinių sąrašas skiriasi. „Lietuviams Joninės – užkandžių,…

  • Virtuvė, receptai

    Ką skanausite per Jonines? Jautienos kebabų receptas kepsninėje

    Joninės – metas, kai kepsninės įkaista kone kiekviename kieme. Nors dažniausiai šventinei vakarienei gamtoje populiariausiu pasirinkimu tampa šašlykai ar vištiena, vis daugiau žmonių ieško alternatyvų ir naujų skonių. Puikiu pasirinkimu gali tapti jautiena. Neretai ši mėsa vis dar siejama su didkepsniais, tačiau iš tiesų jautienos patiekalų įvairovė itin plati – nuo mėsainių, dešrainių ar troškinių. Jau dešimtmetį jaučių auginimu užsiimantis „Šimkų jaučiai“ ūkio ūkininkas Rimvydas Šimkus sako, kad jautieną atranda vis daugiau žmonių. „Vasarą jautiena paklausi kaip niekada – didkepsniams naudojama mėsa tiesiog išgraibstoma, o maltos jautienos vos spėjame paruošti. Nors dažnai manoma, kad ši mėsa tinkama tik troškiniams, iš tiesų šiltuoju sezonu jos pardavimai išauga kelis kartus. Žmonės atranda,…

  • Laisvalaikis

    Rygoje vyksiantis renginys kviečia lietuvius tapti istorinio momento dalimi: sieks pasaulinio stalo žaidimo „CATAN“ rekordo

    Birželio 28 d. Rygoje vyks įspūdingas stalo žaidimų renginys „CATAN Connect: The World“, kviečiantis Lietuvos gyventojus tapti pasaulinio rekordo dalimi. Minint 30-ąjį pasaulinės sėkmės sulaukusio stalo žaidimo „CATAN“ jubiliejų, renginio organizatoriai „Brain Games“ bei originalus žaidimo leidėjas „KOSMOS“ bandys pasiekti rekordą – suburti daugiausiai vienu metu „CATAN“ žaidžiančių žmonių.  Renginio metu žmonės iš daugiau nei 35 šalių galės žaisti specialią žaidimo versiją „CATAN – Connect“, kuri pritaikyta žaisti ant ypač ilgo žaidimų stalo, išlaikant pagrindinius originalios versijos principus. Latvijoje vienu metu žaisti galės net iki 540 žmonių – kviečiami prisidėti ir stalo žaidimų entuziastai iš Lietuvos. „Nuo įmonės įkūrimo pradžios, Baltijos šalyse buvo parduota daugiau nei 140 000 žaidimo kopijų,…