• Virtuvė, receptai

    Griauna stereotipus apie monotonišką sportininkų mitybą – futbolininkų J. Lasicko ir P. Golubicko firminiai receptai sužavės įvairove

    Kai įsivaizduojame profesionalaus sportininko lėkštę, ne vienam vis dar iškyla gan nuobodus vaizdas. Tačiau svarbiems šios savaitės mačams su Suomija ir Lenkija besiruošiantys Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjai Justas Lasickas ir Paulius Golubickas įrodo, kad tikrovė yra daug spalvingesnė ir įvairesnė. Jautienos tortilijos su įvairiaspalvėmis daržovėmis ir aromatingas vištienos karis, prisotintas šviežių gėrybių – prekybos tinklo „Iki“ pranešime spaudai jie atskleidžia savo firminius receptus.   Sveika gyvensena – tai ne tik fizinis aktyvumas, bet ir kasdieniai pasirinkimai lėkštėje. Todėl „Iki“, šiemet pradėjęs partnerystę su Lietuvos futbolo federacija (LFF), pasiūlė geriausiems šalies futbolininkams praskleisti paslapties šydą – koks maistas jiems padeda kasdien kovoti iki pergalės? „Šiais laikais patarimų subalansuotai mitybai išties netrūksta, tačiau…

  • Virtuvė, receptai

    Ieškantys nuolaidų savaitgalį skuba į „Iki“: 4 nepaprastai gardūs receptai pagal geriausius pasiūlymus

    Pažįstama? Artėja savaitgalis, ir pradedate nerimauti ne tik žvelgdami į sinoptikų prognozes, bet ir jau mintyse girdėdami nuolatinį namiškių klausimą – „Tai kas valgyt?“. Savaitgalis turėtų būti poilsio oazė, todėl prekybos tinklas „Iki“ skelbia dideles akcijas ir dalijasi patarimais, kurie be didelių išlaidų išvaduos nuo galvos sukimo. Patenkinti liks visi – ir gurmaniškų užkandžių, ir žuvies, ir sočių mėsos patiekalų gerbėjai. „Aukštą kokybę vertinantys pirkėjai jau seniai žino – „Iki“ nuolat skelbia dideles akcijas lojaliems klientams, kurios apima net ištisas prekių kategorijas. Tad net ir taupant galima mėgautis įvairove, kuri yra subalansuotos mitybos pagrindas. Kas savaitę gerų pasiūlymų „Iki“ apstu visuose skyriuose – šviežių vaisių, daržovių, bakalėjos, šviežios mėsos, žuvies,…

  • Laisvalaikis

    „Iki“ toliau kuriasi arčiau pirkėjų: jau atidaryta visiškai nauja ilgai laukta parduotuvė

    Prekybos tinklas „Iki“ trečiadienį, spalio 8-ąją, Klaipėdos rajone atidarė naują parduotuvę. Naujai pastatyta 2 širdelių formato parduotuvė duris atvėrė prie Jakų žiedo, adresu Jubiliejaus g. 11, Budrikų k. Tinklas, kad siekdamas palengvinti gyventojų kasdienybę, investavo arti 0,8 mln. Eur. Naujoje parduotuvėje, kuri bus ypač patogi aplinkinių Jakų, Švapelių bei Kiškėnų gyventojams, „Iki“ siūlys platų prekių asortimentą bei gausybę akcijų, o atidarymo proga tik šioje parduotuvėje ribotą laiką galioja ir specialios nuolaidos. Rūpinantis didesniu tvarumu, ant naujosios parduotuvės stogų įrengtos 15 kW saulės elektrinės, kurios leis dalį pastato energijos poreikio užtikrinti iš atsinaujinančių šaltinių.   „Nuolat rūpinamės, kad pirkėjai apsipirkti galėtų kuo patogiau, todėl naujas parduotuves atidarome ten, kur jos bus ypač…

  • Virtuvė, receptai

    Nuo „Labubu“ iki „Chocobubu“: Lietuvoje – netikėtų skonių herojai

    Per pastaruosius metus pasaulinėje popkultūroje ryškiai iškilo vardas, kurį šiandien garsina ne tik žaislų kolekcionieriai, bet ir mados bei dizaino tendencijų sekėjai. Tai –„Labubu“. Iš pirmo žvilgsnio keistas pliušinis monstriukas, sukurtas menininko Kasing Lung, tapo vienu ryškiausių trendų ir Lietuvoje, ypač jaunimo tarpe. O artėjant Helovinui, prekybos tinkluose galima atrasti net šokoladinių jo versijų. „Aklųjų dėžučių“ žvaigždė Visame pasaulyje „Labubu“ lėlės parduodamos „aklųjų dėžučių“ (anlg. blind box) principu, kai pirkėjas iki paskutinės akimirkos nežino, kokį veikėją gaus. „Labubu“ galima rasti Niujorko, Tokijo, Paryžiaus ir kitų miestų dizaino galerijose, o jų kūrėjas bendradarbiauja su mados, avalynės ir gyvenimo būdo prekių ženklais. Šis fenomenas neatsiejamas nuo platesnės „kawaii“ ir „street fashion“ kultūros,…

  • Virtuvė, receptai

    Restoraninis patiekalas namuose – vos už kelis eurus: 2 genialiai paprastos idėjos su šaldytomis midijomis

    Šiandien gurmaniški potyriai neturi nei kainuoti brangiai, nei pareikalauti daug laiko ar šefo įgūdžių. Pavyzdžiui, midijos – subtilaus skonio, aromatingos, pilnos maistingų medžiagų, ypač greitai paruošiamos. Todėl nenuostabu, kad šios jūros gėrybės pelno simpatijas ne tik visame pasaulyje, bet vis populiarėja ir Lietuvoje, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.  Tai, kad esame jūrinė valstybė, tradiciniame lietuviškame meniu gal ir nelabai atsispindi. Statistiškai vis dar valgome per mažai jūros dovanų, tačiau apsipirkimo įpročiai rodo, kad situacija keičiasi gerąja linkme, pastebi tinklo atstovė.  „Kasdieniame lietuviškame racione įsigali vis daugiau įvairovės. Lietuviai vis dažniau išbando naujus receptus, savo virtuvėse bando atkartoti svetur ar restoranuose ragautus patiekalus, tad daugiau gamina iš žuvies,…

  • Virtuvė, receptai

    Lietuviai jautieną atranda iš naujo: žinomas šefas atskleidė tobulai paprastą jautienos su česnaku receptą

    Vos keli produktai, keli paprasti žingsniai – ir jūsų virtuvė kvepės taip, lyg ką tik į ją būtų užsukęs žymus restorano šefas. Šventei, vakarui su draugais ar tiesiog jaukiam pasisėdėjimui namuose – jautienos antrekotas gali tapti tikru stalo karaliumi. Prie prekybos tinklo „Iki“ komandos prisijungęs šefas Dainius Šapakauskas specialiai tinklo 33-iajam gimtadieniui parengė receptą, kuris ne tik atrodo bei kvepia įspūdingai, bet ir nustebina paprastumu. Jautiena vis populiarėja Pastaruoju metu jautiena vis dažniau atsiduria lietuvių pirkinių krepšeliuose, pastebi „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. Tai lemia ir nebrangių, bet gurmaniškų patirčių paieškos, ir didesnis dėmesys sveikatai.  „Mūsų duomenys rodo, kad jautienos suvartojimas šalyje išties auga. Lyginant su praėjusiais metais, jautienos gyventojai…

  • Laisvalaikis

    Ne visi tą žino – kodėl šviežių gėlių šiukštu nelaikykite šalia obuolių? Šis svarbus patarimas pravers ne tik Mokytojo dieną

    Lietuvoje pradedama švęsti Mokytojo diena – dėkingumo akimirka tiems, kurie kantriai ugdo jaunąją kartą. Pasaulyje mokytojams dėkojama įvairiai: pavyzdžiui, skandinavai ar amerikiečiai prie gėlės prideda ir obuolį – žinių simbolį. Visgi, įdomu tai, kad gėlių su obuoliais laikyti nereikėtų. Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, Lietuvoje įprasta prie žiedo dovanoti saldumyną, tačiau nuo to nemažiau aktualu įsidėmėti: kodėl skintoms gėlėms obuoliai – prasti kaimynai? Rugsėjo 1-osios ir Mokytojo dienos gėlės – skiriasi  Šiemet Tarptautinė mokytojų diena bus sekmadienį, tad galima sakyti – šventė truks net keturias dienas. Ir tai visai pelnytai: juk mokytojai – žmonės, kurie uždega norą mokytis, o jų kantrybė ir atsidavimas palieka pėdsaką visam gyvenimui. „Dalis mokytojus…

  • Virtuvė, receptai

    3 patarimai ir nebrangus V. Radzevičiaus receptas, kuris padės suvalgyti daugiau daržovių

    Pilnai augalinė mityba gali tikti ne kiekvienam – juk visi turime savo mėgstamų patiekalų, kurių atsisakyti būtų sunku. Visgi svarbu žinoti, kad kuo daugiau augalinių produktų įtraukiame į savo kasdienę mitybą, tuo labiau praturtiname ją skaidulomis, vitaminais bei mineralais. „Lidl“ dalijasi, kaip paprastai į savo kasdienę mitybą įtraukti daugiau augalinių produktų, o Vytaras Radzevičius kviečia ir pasistiprinti gardžiu bei nebrangiu troškiniu. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) rekomenduoja, kad norint maitintis sveikiau, į savo kasdienį racioną reikėtų įtraukti kuo daugiau ankštinių, riešutų, pilno grūdo produktų bei vaisių ir daržovių. Pastarųjų kiekis kasdien turėtų siekti bent 400 g (išskyrus bulves) ir sudaryti maždaug penkias porcijas per dieną. „Augaliniai produktai – kur kas daugiau…

  • Laisvalaikis

    Nenustebkite, jei prie šaldiklių „Iki“ matysite spūstis – „Iki“ šaldytai produkcijai paskelbė nuolaidas net iki 50 proc.

    Gyvenime dažnai toks tempas, kad ilgai suktis virtuvėje tiesiog nėra kada. Įvairiais atvejais išgelbsti tas pats dalykas – sumaniai pripildytas šaldiklis. Alkį greitai numalšins koldūnai ar virtiniai, netikėtai užklupusius svečius palepinsite svieste keptomis krevetėmis, o picai juk niekas nepasako ne. Laikas šaldiklius iš naujo pripildyti atsargomis, nes „Iki“ jau įsibėgėjo „Šaltuko fiesta“, skelbianti net iki 50 proc. siekiančias nuolaidas pačiai įvairiausiai šaldytai produkcijai. Šaldiklis – tai lyg „pirmosios pagalbos“ dėžė namuose. Kai nėra laiko gaminti, kai užsuka bičiuliai, kai sriubai ar troškiniui pritrūksti šviežių daržovių ar kai užsinori kažko gardaus – būtent jis dažnai ištraukia iš bėdos, nes visko galima turėti po ranka.  „Šaldytos produkcijos atsargos naudingos kiekvienuose namuose, todėl…

  • Laisvalaikis

    Telefonas brangesnis nei vaiko kuprinė: kaip apsaugoti įrangą ir sutaupyti šimtus eurų?

    Neretai vaiko telefonas kainuoja tiek, kiek tėvo mėnesio atlyginimas. Tačiau užtenka vieno netikėto kritimo valgykloje, neatsargiai padėtos kuprinės ar net išlietos sulčių stiklinės, ir brangus įrenginys akimirksniu virsta metalo laužu. Tėvams tokie įvykiai ne tik sukelia stresą, bet ir priverčia išleisti šimtus eurų remontui ar naujo įrenginio pirkimui. Kaip nuo to apsisaugoti? Prekybos centro internete „Varle.lt“ ekspertai dalijasi patarimais, kurie padės tėvams prailginti vaikų įrangos tarnavimo laiką ir užtikrinti, kad mokslo metai nesibaigtų nemaloniomis išlaidomis. 1. Dėklas ir stiklas – pigesnė investicija nei remontas Nors vaikai dažnai nori, kad jų telefonas ar planšetė būtų stilinga ir „be nieko“, praktika rodo – įrenginio kritimas yra tik laiko klausimas. • Apsauginis grūdinto…