• Įvairenybės

    Populiarusis makaronų patiekalas: kaip paruošti garsųjį „Mac & Cheese“ lietuviškai

    Makaronai su sūriu – tikriausiai vienas lengviausiai paruošiamų patiekalų, kurį dėl jo paprastumo ir puikaus skonio mėgsta ir vaikai, ir suaugę. Viena žinomiausių makaronų ir sūrio patiekalų variacijų – JAV išpopuliarėjęs „Mac & Cheese“, kuris savo tąsia tekstūra, sotumu bei populiarumu lenkia net pačius įmantriausius patiekalus. Šio patiekalo versijų visame pasaulyje tikrai netrūksta, o lietuviškoji – makaronų su varškės sūriu – interpretacija pristatoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai. Šimtmečius siekianti istorija  Genialumas slypi paprastume – taip galima apibūdinti kremišką makaronų ir sūrio duetą, kurio istorija siekia šimtmečius. Ar žinojote, kad tikrosios „Mac & Cheese“ šaknys slypi viduramžių Italijoje? Tuomet šiuo sočiu patiekalu, paskanintu parmezano sūriu, dažniausiai mėgaudavosi aukštesnioji visuomenės klasė. Vėliau šis…

  • Įvairenybės

    PLC „Mega“ žiemos išpardavimas pasiekė kulminaciją

    Vis dar atidėliojate ilgai planuotus pirkinius? Manote, kad dar turite užtektinai laiko peržiūrėti savo garderobą ir nuspręsti, kaip galėtumėte jį atnaujinti? Prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ skelbia, kad didysis žiemos išpardavimas jau pasiekė kulminaciją ir netrukus baigsis. PLC „Mega“ stilistų komanda parengė keletą patarimų, ką paskutinėmis išpardavimo dienomis būtų naudinga įsigyti laimikių ieškotojams. „Prieš parduotuvių lentynose pasirodant naujų kolekcijų prekėms, „Megoje“ vyksta didysis išpardavimas. Šiuo metu jis jau artėja prie pabaigos, todėl „Megoje“ įsikūrusios parduotuvės, paslaugų ir pramogų vietos kviečia suskubti pasinaudoti išskirtiniais pasiūlymais, juolab kad taikomos nuolaidos siekia net iki 50–70 proc. Kad patrauklūs pasiūlymai nesusuktų galvos ir  išvengtumėte impulsyvių pirkinių, į PLC „Mega“ siūlome atvykti susidarius būtinų pirkinių…

  • Įvairenybės

    Kopūstai – aukso gysla organizmui: dietistė V. Kurpienė šią nebrangią daržovę ragina valgyti dažniau

    Kopūstai padeda stiprinti imunitetą, pristabdyti senėjimo procesus ir yra ypač naudingi virškinimui – tai tik maža dalis tautiečių mėgiamos ir Lietuvoje auginamos daržovės suteikiamų naudų organizmui. Baltagūžiai kopūstai išties dažnai pastebimi ant daugelio šalies gyventojų stalo, tačiau ar tikrai kiekvienas žino, kokia naudinga yra ši nebrangi ir skani lietuviška daržovė? Prekybos tinklo „Maxima“ subalansuotos mitybos partnerė Vaida Kurpienė dalijasi patarimais, kaip lengvai įtraukti baltagūžius kopūstus į savo racioną ir džiaugtis ne tik piniginei draugiškais, bet ir sveikatai palankiais patiekalais. Dietistė Vaida Kurpienė įsitikinusi, kad kopūstai – viena populiariausių lietuviško raciono daržovių, o iš jų pagamintos gardžios sriubos, troškiniai ar salotos yra ne tik maistingi, bet ir sveikatai labai palankūs patiekalai.…

  • Įvairenybės

    Amžinai jaunas Vilnius: kaip savo gimtadienį švęstų Lietuvos sostinė, jei būtų vegetarė?

    Sausio 25 d. savo gimtadienį švenčia Lietuvos sostinė Vilnius! Nors į aštuntą šimtmetį įžengęs miestas – nebe jaunuolis, tai nė kiek netrukdo švęsti savo gimtadienio su polėkiu ir šiuolaikiškai, pavyzdžiui, be mėsos. Ne veltui sausis – augalinės mitybos mėnuo, tad ir sostinės gimtadienį verta švęsti „augalausiškai“, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai. Pirmą kartą pasaulis apie Vilnių sužinojo prieš 701-ius metus, kai 1323 m. vienu iš savo laiškų Lietuvos didysis kunigaikštis Gediminas į Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės sostinę atvykti bei įsikurti pakvietė pirklius ir amatininkus. Per daugiau nei septynis šimtmečius Vilnius augo ir keitėsi. Taip pat kito ir gyventojų gastronominiai įpročiai: nuo žvėrienos patiekalų iki šiuolaikinių gardumynų, kurių galima skanauti tiesiog pasiėmus su…

  • Įvairenybės

    Ten brangu? „Lidl“ pigu! Vienas populiariausių vaisių – už bene mažiausią kainą rinkoje

    Bananai – vienas populiariausių vaisių, kurių kasmet Lietuvos gyventojai įsigyja tonomis. Nepaisant vis dar aukštos infliacijos, šie vaisiai dažnai atsiduria pirkėjų krepšeliuose. Prekybos tinklas „Lidl“, padėdamas pirkėjams sutaupyti ir už mėgstamas prekes išleisti mažiau, bananų kainą šiuo metu išlaiko kone mažiausią rinkoje – 1,29 Eur už kilogramą. Tuo metu kituose didžiuosiuose prekybos tinkluose kilogramas bananų, sausio 18 d. duomenimis, kainuoja ne mažiau kaip 1,39 Eur, rašoma pranešime žiniasklaidai. „Kol vieni kelia populiarių vaisių kainas, mes tam nematome jokių priežasčių: bananų kainą „Lidl“ parduotuvėse stengiamės išlaikyti kuo mažesnę. Kainų skirtumas – dar vienas įrodymas, dėl ko pirkėjai renkasi būtent prekybos tinklą „Lidl“. „Aukščiausia kokybė žemiausia kaina“ – kasdien vadovaujamės šia filosofija,…

  • Įvairenybės

    „L’Oréal Groupe” technologijų parodoje „CES 2024” pristatė apdovanojimu įvertintą grožio inovaciją

    „AirLight Pro” – proveržio technologija įgalintas profesionalus plaukų džiovintuvas, tausojantis tiek plaukus, tiek aplinką Parodoje „CES 2024” „L’Oréal“ pristatė naujos kartos plaukų džiovintuvą „AirLight Pro”, skirtą tiek grožio specialistams, tiek vartotojams namuose. Sukurtas bendradarbiaujant su technologijų startuoliu „Zuvi“, įkurtu dronų inžinierių ir mokslininkų, „AirLight Pro” sparčiau džiovina plaukus naudojant iki 31 % mažiau energijos. Prietaisas naudoja tiek infraraudonųjų spindulių technologiją, tiek vėją, kad plaukai atrodytų glotnesni ir labiau sudrėkinti. „L’Oréal“ jau 115 metų naudoja mokslą inovacijoms ir kuria vartotojams nepamirštamas grožio patirtis, atitinkančias jų individualius grožio siekius. Su „AirLight Pro“, kartu su „Zuvi“, mes įrodome, kad technologijų dėka efektyviau kuriame grožį, rūpinantis įvairiais plaukų poreikiais ir mažinant poveikį aplinkai. Tai…

  • Įvairenybės

    Nesugalvojate, ką gaminti be mėsos? Dietistė I. Trusovė dalijasi maistingais ir nebrangiais augaliniais receptais

    Prisijaukinus augalinį  maistą ir bent keletą kartų per savaitę įtraukus į meniu augalinius patiekalus, ne tik paįvairinsite savo mitybą, bet ir gerokai sumažinsite išlaidas produktams, įsitikinusi dietistė Indrė Trusovė, „Maximos“ subalansuotos mitybos partnerė. Mitybos ekspertė dalijasi receptais, kurie puikiai tiks išmėginti augalinio sausio iššūkį ir paįvairinti savo kasdienę mitybą. Keisti kasdienę mitybą, įtraukiant daugiau augalinių produktų bei patiekalų alternatyvų vietoje gyvūninės kilmės, yra pasaulinė tendencija, kuri kasmet vis labiau stiprėja. Be to, sausio mėnuo jau dešimtus metus visame pasaulyje yra žinomas dėl iniciatyvos „Veganuary“ – ji prasidėjo Jungtinėje Karalystėje, kai visuomeninė organizacija „Veganuary“ ėmėsi skatinti žmones bent trumpam pakeisti įpročius ir pasiūlė iššūkį išmėginti augalinį meniu. „Pastebime, kad ir mūsų…

  • Įvairenybės

    Vilniaus gastronomija tampa vis ryškesne žvaigžde Europos padangėje: komplimentų mūsų maistui negaili nei keliautojai, nei tarptautinė žiniasklaida

    Europos žemėlapyje pastaraisiais metais vis dažniau sužibantis Vilnius išsiskiria ne tik didinga savo miesto istorija ar unikalia architektūra – vis žinomesne Lietuvos sostinė tampa ir dėl savo gastronominės kultūros. Vilniaus kavinės, restoranai ir čia dirbantys aukščiausio lygio šefai iš naujo kviečia atrasti ne tik tradicinius mūsų krašto valgius, bet ir modernias jų interpretacijas. Nemažo dėmesio kasmet sulaukia ir sostinėje vykstanti „Lietuvos gastronomijos savaitė“, o praėjusių metų lapkritį praūžęs renginys gavo kaip niekad daug komplimentų tiek iš čia viešėjusių keliautojų, tiek iš apsilankiusių tarptautinės žiniasklaidos atstovų. Gastronominis turizmas sostinėje sparčiai kyla į viršų Vilnius jau ne vienerius metus žinomas Europos gastronomijos žemėlapyje, o į sostinę kasmet atvyksta vis daugiau maistui neabejingų,…

  • Įvairenybės

    „Galio Group“ viso „Stock-O“ komplekso statybas Klaipėdoje įgyvendins anksčiau nei planavo

    Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Galio Group“ Klaipėdoje pradeda statyti prekybos miestelio „Stock-O“ antrąjį bei trečiąjį etapus, kuriuose Klaipėdos rinkai pasiūlys dar 24 turtinius vienetus vadinamųjų stock-office patalpų. „Stock-O“ projektą buvome numatę įgyvendinti trimis etapais, tačiau įvertinę išaugusį susidomėjimą, nusprendėme iki šių metų pabaigos užbaigti visą projektą. Komplekse jau susikūrė verslo bendruomenė, atsirado čia veikiančių bendrovių sinergija. Komercinis kompleksas tapo gyvas, įmonės mato akivaizdžią jo kuriamą vertę, todėl susidomėjimas projektu stipriai išaugo. Paprastai santykinai konservatyvus uostamiesčio verslas aktyviai domisi galimybėmis įsikurti naujuosiuose „Stock-O“ etapuose, nors statybos dar nėra pradėtos“, – sako Nerijus Maknevičius, „Galio Group“ generalinis direktorius. „Stock-O“ kompleksą iš viso sudaro trys etapai, kuriuose bus pastatyta 35 A+ energinio efektyvumo…

  • Įvairenybės

    Kopūstas ir bulvė ne tik balandėliams: 4 sveikų receptų idėjos vos už kelis eurus

    Praėjus maistu gausioms šventėms, sausio mėnuo tampa geriausiu laiku laikytis šventinių pažadų – į mitybą įtraukti daugiau augalinių patiekalų. Nors daržovių pasirinkimas nealsuoja vasaros gausa, tačiau lietuviškame racione visuomet rasime sveikatos ir skonio duetą – gaivių kopūstų ir sočių bulvių. Nustebsite, kad iš šių universalių ingredientų galima pasigaminti begales (ne)tradicinių receptų, kuriuos paruošite gardžiai, pigiai ir greitai, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai. Lietuvių mityboje bulvės ir kopūstai ne veltui yra laikomi vienomis populiariausių daržovių, nes jos dėl savo maistinių savybių ir universalumo yra nepralenkiamos virtuvėje. Ar valgomi kaip garnyras, ar kaip pagrindinis patiekalas, bulvės ir kopūstai išsiskiria tuo, kad yra ne tik skanūs, bet ir sveiki. Viskas priklauso nuo paruošimo būdo…