Įvairenybės

Gražus maistas valgosi skaniau.

Menininkai darbuojasi su teptukais, liniuotėmis plaktukais arba… peiliais ir šakutėmis. Pastarųjų menas ne tik gražus, bet ir gal būti skanus. Gražiausias patiekalas ko gero visiems yra desertas. Didelėje lėkštėje patiektas pyragas su ledais ir vyšnia ant viršaus, šokoladu išraižyti raižiniai lėkštėje… Mmm, taip ir kaupiasi seilės, o pilvukas ima gurgti rodydamas kaip mielai priglaustų tokį desertą. Tačiau ne vien desertai gali atrodyti gardžiai ir meniškai. Iš paprastų ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje randamų maisto produktų galima paruošti tikrą meno šedevrą, kurį norėsis suvalgyti. Išradingos virėjos tokį meną kuria kasdien, juk kiekvienas receptas yra meno kūrinys, kiekvieną paprasčiausią patiekalą galima paversti menu lėkštėje.

Šiandien norisi paminėti menininką iš Malaizijos Hong Yi, kuris jau išgarsėjo įdomiu pomėgiu – meno kūrimu lėkštėje. Hong Yi laikosi paprastų principų. Jis kuria iš paprasčiausio maisto, meną galima suvalgyti ir jo menas turi tilpti lėkštėje. Pažvelkime, kaip atrodo jo kūriniai. Daugiau virtuvesmenas.lt

maisto_menas7

maisto_menas6

maisto_menas15

Parašykite komentarą