• El.p@štas
  • Tai įdomu
    • Sveikinimai
    • Receptai
    • Pramogos
    • Forumas
  • Skelbimai
  • Politika
  • IT naujienos
Litas.Lt
Žinantiems pinigų ir laiko vertę
  • Verslas
    • Bankai ir Draudimas
    • Nekilnojamas Turtas
    • Marketingas
    • Investicijos
    • Verslas
    • Transportas
    • Mokesčių naujienos
    • Technologijos
    • Renginiai
    • Taupymo patarimai
  • Karjera
    • Darbas ir karjera
    • Studijos
  • Laisvalaikis
    • Buitis, Namai
    • Sportas
    • Kelionės
    • Laisvalaikis
    • Sveikata
    • Įvairenybės
    • Kriminalai
    • El.p@štas
    • » Paskelbk
    • Kontaktai
    • Prisijungti

RSS TV laidos, filmai

  • Pavargę nuo ekranų pamiršome nuotolinio mokymosi privalumus – kokie jie?
  • Siūloma žemės ir miškų ūkio sektoriams svarbias studijų programas įtraukti į valstybės reguliuojamų prioritetinių studijų programų sąrašą
  • Senjorės Irenos patirtis: technologijos padeda ir karantiną leisti Kipre

RSS Horoskopai

  • Dienos horoskopas 12 zodiako ženklų
  • Gėlių horoskopas moterims pagal gimimo datą
  • Kavos horoskopas
  • 2021 metų horoskopas visiems zodiako ženklams: kas mūsų laukia šiais metais?
  • 2021 metų horoskopas Žuvims

RSS IT naujienos

  • Pažinkite savo darbuotojus: kas slepiasi po X, Y ir Z kartomis
  • Patarimai darbdaviams, kaip efektyviau organizuoti darbo pokalbį nuotoliniu būdu
  • Nuo išsikraunančios baterijos iki perkaitimo – kaip spręsti dažniausias išmaniųjų problemas?

Gausus rudens gėrybių derlius netelpa šaldytuve? Du sezono receptai

Gausus rudens gėrybių derlius netelpa šaldytuve? Du sezono receptai

Ruduo išties ypatingas sezonas, kuomet gamta mus apdovanoja savo gerybėmis. Kartais derlius būna toks gausus, kad tikru galvos skausmu tampa tai, kur jį padėti, kad jis išliktų šviežias kuo ilgiau. Moliūgai, cukinijos, aguročiai – visos giminaičių ir senelių dovanos nugula šaldytuvų lentynose, tačiau ką daryti, jei nespėjate jų visų suvartoti? Išeitys dvi: leistis į kulinarinių atradimų keliones, arba pritaikyti keletą gudrių šaldytuvo taisyklių, kad maistas išliktų šviežias ilgiau.

Kaip teisingai sudėti produktus šaldytuve?

Dažnas žmogus, vos grįžęs iš parduotuvės, įsigytus produktus į šaldytuvą sudeda bet kaip – mėsa nugula šalia daržovių, o pieno produktai užpildo likusius laisvus plyšius, arba suranda savo vietą buitinio prietaiso durelėse. Tai yra didžiausia klaida, nes netvarkingai laikydami maistą ne tik sumažiname laisvą vietą šaldytuve, tačiau ir sutrumpiname jo galiojimo laiką.

Nuolat darinėjant šaldytuvo dureles, temperatūra jose kinta, todėl ten turėtų atsidurti tie maisto produktai, kuriems tai nekenkia, pavyzdžiui atidaryti konservai, padažai, vanduo ar pasterizuotos sultys. Dar nepradarytus konservus, uogienes ir kitus skardinėse ar stiklainiukuose esančius produktus laikykite spintelėse. Taip jūsų šaldytuve visada bus vietos.

Viršutinėse lentynose patartina laikyti maisto paruoštukus, likučius ar gėrimus su paruoštomis užkandžių lėkštėmis. Jei jose norima atvėsinti vyną – itin pravers įrenginys su specialiais ir patogiais butelių dėklais. Žemesnėse šaldytuvo lentynose rekomenduojama laikyti vaisius, daržoves ir mėsą. Ilgesnį produktų šviežumą užtikrins tinkamai parinkta temperatūra.

Didieji technologijų gamintojai rūpinasi ne tik vartotojų patogumu, bet ir maisto švaistymo problema. Pavyzdžiui, naujausiuose „Samsung“ šaldytuvuose esanti „Optimal Fresh+“ padeda maistą išlaikyti šviežią du kartus ilgiau – apačioje esančią maisto laikymo dėžę galima padalinti į dvi zonas, kairiojoje stalčiaus pusėje yra sukuriamos idealios sąlygos mėsos ir žuvies laikymui, o dešinioji pusė užtikrins, kad vaisiai ir daržovės kuo ilgiau išliks traškūs.

Šio gamintojo šaldytuvai taip pat išsiskiria ir „Humidity Fresh+“ technologija, kuri pasitarnaus siekiant išlaikyti greitai gendančių produktų pirminę tekstūrą, aromatą ir skonį. Funkcija veikia jai pritaikytame stalčiuje šaldytuvo apačioje, todėl į jį įdėjus produktus, valdymo rankenėlės pagalba galima reguliuoti drėgmės lygį. Nors įprastuose šaldytuvuose drėgmė gali siekti iki 50 proc., tačiau ši funkcija ją pakelia net iki 80 proc., todėl tai užtikrins, kad vaisiai ir daržovės nesuvys.

Rudeniški pasaulio virtuvės receptai

Nors keliones kuriam laikui teks pamiršti, gera žinia yra tai, kad į svečias šalis bent mintimis galima nusikelti ragaujant pasaulio virtuvės patiekalus. Egzotiškasis Tailandas, o galbūt romantiškoji Italija? Griebkite šaldytuve pūpsantį moliūgą, ar kitas rudens gerybes, ir atraskite naujus skonius.

Tailandietiška moliūgų sriuba

Jums reikės:
• 1,5 kg moliūgo
• 4 a.š. saulėgrąžų aliejaus
• 1 vidutinio svogūno
• 1 a.š. tarkuoto imbiero
• 3-4 a.š. raudonojo kario pastos
• 400 ml kokosų pieno
• 850 ml daržovių sultinio
• Šiek tiek laimo sulčių ir cukraus
• 1 čili pipiro

Paruošimas

Moliūgą supjaustykite į mažesnius gabaliukus, apipilkite juos šlakeliu aliejaus ir kepkite orkaitėje 30 minučių. Kol gabaliukai skrunda, į keptuvę supilkite likusį aliejų, pjaustytą svogūną ir imbierą – kepkite apie 10 minučių. Vėliau į keptuvę dėkite raudonojo kario pastą, apkepusius moliūgo gabaliukus, kokosų pieną (šiek tiek pasilikite) ir daržovių sultinį. Palaukite kol viskas užvirs, kaitinkite 5 minutes. Vėliau viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Šiek tiek pavirkite, kol sriuba vėl taps karšta ir pagardinkite druska, pipirais, laimo sultimis ir cukrumi (jei norite). Įpylę į lėkštę, sriubą papuoškite likusiu kokosų pienu ir smulkiai pjaustytais čili pipiro gabaliukais.

Aguročiuose užkepta lazanija

Jums reikės:
• 1 a.š. alyvuogių aliejaus
• 1 galvutės česnako
• Pusės kilogramo vištienos faršo
• 1 vidutinio svogūno
• 1 skardinės konservuotų pomidorų
• 1 lauro lapo
• 2 a.š. džiovinto raudonėlio
• 2 vidutinių aguročių
• Pusės puodelio grietinėlės
• Ketvirčio puodelio rikotos sūrio
• Šiek tiek džiovinto baziliko
• Šiek tiek muskato riešuto miltelių
• 1,5 puodelio mocarelos sūrio
• 1 puodelio provolonės sūrio
• Druskos ir pipirų

Paruošimas

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Išlukštenkite česnako skilteles, apipilkite jas alyvuogių aliejumi, įsukite į foliją ir kepkite 20 minučių. Leiskite česnakui atvėsti ir skilteles sutrinkite šakute. Įkaitinkite puodą, įpilkite aliejaus, įdėkite faršą ir kepkite 5-8 minutes. Vėliau sudėkite svogūną, konservuotus pomidorus, 1 puodelį vandens, lauro lapą, raudonėlį, šiek tiek druskos ir pipirų. Viską maišydami virkite apie 15 minučių, kol mėsos padažas sutirštės. Išimkite lauro lapą, įdėkite trintą česnaką ir viską dar kartą gerai išmaišykite.

Aguročius subadykite šakute ir 3 minutes pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. Leiskite atvėsti, tuomet perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Grietinėlę, muskato riešuto miltelius, baziliką, rikotos, mocarelos ir provolonės sūrius sumaišykite dubenyje, gautą masę pagardinkite pipirais ir druska. Mėsos padažą lygiomis dalimis sudėkite į aguročius, o ant viršaus sudėkite sūrių mišinį ir kiekvieną puselę atskirai suvyniokite į foliją. Kepkite 20 minučių, vėliau foliją nuimkite ir pašaukite į orkaitę dar 15-20 minučių, kol sūris apskrus.

Rekomenduojame
 
Bio Phyto Mild Facial Cleanser Veido prausiklis, 250 ml
 
TOMMY HILFIGER 15-39-01-5 Black 01 44
 
AUDIMAS Švelnaus mod.polo maršk.ilg.rank. 2021-571 Navy Blazer S
 
Este 83-28-05-8 Black 37
 
Camper Courb K300289 Blue 46
 
AUDIMAS Marginti medviln. maršk.ilg.rank. 2021-478 Mallard Green Printed S
2020 11 25   Ruta Pauliukonyte
  Laisvalaikis
  • Renovacijai – didelis šalies gyventojų palaikymas

  • Koks bus pandeminis lietuvių Kalėdų stalas – ar šiemet lietuviai taps gurmanais?

Leave a Reply

Cancel

You must be logged in to post a comment.

KurApsistoti? NT skelbimai eNuoma.lt Geros paslaugos Skelbti.lt MotoTurgus.lt

Draugai

Programa Centas
Smart SEO
Parduodami Domenai
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju skaitliukai

Temos

Bankai ir Draudimas Buitis, Namai Darbas ir karjera Investicijos IT naujienos Kelionės Korona virusas - Karantinas Laisvalaikis Marketingas Mokesčių naujienos Nekilnojamas Turtas Politika ir teisė Renginiai Sportas Studijos Sveikata Taupymo patarimai Technologijos Teisėsauga, kriminalai Transportas Verslas Įvairenybės

Rekomenduojame

  • cs 1.6 siųstis
  • Reklama internete | Seo paslaugos
  • filmai online
  • fs19 mods
  • Skalbimo mašinų remontas Vilniuje
  • Trumpalaikė buto nuoma
# > Jūsų nuoroda! < #

‹ › ×
    Copyright © 2000 - 2020Litas.Lt - Verslas, naujienos - Žinantiems pinigų ir laiko vertę, powered by WP
    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled

    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

    Non-necessary

    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.