Seniausios Klaipėdos kepyklos „Javinė” užsakymu atlikta apklausa tėvų klubo tinklapyje Supermama.lt atskleidė, kad net 81 proc. apklaustųjų yra svarbu, jog perkamuose maisto produktuose nebūtų priedų ir konservantų, žymimų raide „E”. Kartais, priklausomai nuo perkamo produkto, į jo sudėtį dėmesį kreipia 18 proc. respondentų, ir tik 1 proc. apklaustųjų visai tuo nesidomi. Iš viso š. m. sausio mėnesį vykdytoje apklausoje, kuria kompanija siekė sužinoti žmonių nuomonę apie konservantų naudojimą maisto produktuose, dalyvavo 1653 tinklapyje prisiregistravę nariai. „Mus labai nudžiugino tokie rezultatai. Jie liudija, kad dirbame teisinga linkme. Tėveliai labai nuoširdžiai dalinosi savo patarimais, o jų pastebėjimai yra labai vertingi – jie padėjo mums dar geriau pažinti savo klientą, jo poreikius. Atsižvelgdami į šios apklausos rezultatus, į tai, ko nori pirkėjai, planuojame naujus kompanijos produktus. Netolimoje ateityje pradėsime gaminti natūralius gaminius, skirtus vaikams, o kai kuriuose kepiniuose sintetinius priedus pakeisime natūraliais”, – pasakoja UAB „Javinė” direktorė Vitalija Freitakaitė. Šiuo metu 47 proc. kompanijos asortimento sudaro produktai be konservantų, o šių gaminių pardavimai siekia 39 proc. visų pardavimų apimties. Kepyklos siekis – palaipsniui atsisakyti produktų, kurių gamyboje naudojami konservantai, ir šioje srityje užimti pirmaujančias pozicijas tarp Lietuvos kepyklų. UAB „Javinė” kepykloje naujos kartos produktai gaminami ekstrudacijos metodu. Pažangios technologijos dėka produktai termiškai apdorojami gerokai trumpiau – tik 3 sekundes. Tokiu būdu išlaikomos vertingiausios grūdų gamtinės savybės bei dauguma svarbių mikroelementų, produktai yra didesnės maistinės vertės, lengviau įsisavinami, o jų galiojimo laikas, net ir nenaudojant konservantų, siekia 6 mėnesius. Šių produktų ilgą realizacijos laiką lemia maža ekstrudacijos būdu pagamintų kepinių drėgmė – sausame produkte nėra galimybės vystytis mikroorganizmams. Apie UAB „Javinė”: UAB „Javinė” yra seniausia Klaipėdos kepykla, pradėjusi veikti 1948 metais. Miltinės konditerijos gamykla pirmoji Lietuvoje pradėjo gaminti meduolius, riestainius, pyragus. Iki šiol beveik visi gaminiai kepami pagal originalius, šios įmonės specialistų sukurtus receptus, nenaudojant sintetinių priedų ir konservantų. Naujieji produktai gaminami naudojant pažangias technologijas, kurių dėka išlaikomos visos vertingiausios gamtinės grūdų savybes. Šiais metais kompanija buvo įvertinta smulkiojo ir vidutinio verslo konkurse „Gazelė”, kuriame jai buvo įteiktas sertifikatas, liudijantis, kad UAB „Javinė” yra viena iš sėkmingiausiai dirbančių ir sparčiausiai Lietuvoje besivystančių bendrovių. Šiuo metu įmonėje dirba 100 žmonių. 2009 m. metinė apyvarta – 13 milijonų litų. Daugiau informacijos: www.javine.lt
Related Posts

Lietuvos keliuose siaučia sukčiai: šiemet – rekordinės sumos ir ženklus įvykių skaičių šuolis
2022 10 15
Metiniame marketingo lyderių susitikime LiMA CMO SUMMIT’24 – išskirtinis dėmesys duomenimis grįstai marketingo strategijai
2024 04 11