• Buitis, Namai

    Kuo pakeisti majonezą? 3 paprasti ir sveiki receptai Velykoms

    Su kuo valgote margučius? Sviestas, krienai, majonezas – neabejotinai yra populiariausi pasirinkimai. Jeigu majonezas atrodo pernelyg kaloringas produktas, galima išbandyti sveikesnes jo alternatyvas pagamintas namuose. „Majonezas yra puikus pagardas kiaušiniams, taip pat naudojamas salotoms paskaninti ar gaminant užtepėles, vis dėlto dabar vis populiariau tampa ieškoti ir sveikesnių šio produkto alternatyvų. Nors prieš šventes, Velykas ir Kalėdas, majonezo pardavimai visada pasiekia piką, tačiau bendra metinės paklausos dinamika rodo, kad pirkėjai vis labiau domisi, kuo galėtų majonezą pakeisti. Reaguodami į tendenciją savo ruožtu išplečiame asortimentą, siūlome kitų produktų“, – teigia „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė. Verta rinktis sveikesnes alternatyvas „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė sako, kad majonezas…

  • Buitis, Namai

    Norite išvengti kavos aparato remonto? Tuomet nepamirškite jų kasdieninės priežiūros

    Kavos aparatų dėka daugelis mūsų gali mėgautis gardžia kava kiekvieną dieną. Todėl reikia nepamiršti pasirūpinti šiais prietaisais, jog šie kokybišką kavą galėtų gaminti dar daug metų. Kasdienė kavos aparato priežiūra Pirmas ir turbūt pats svarbiausias darbas yra nupirkti minkštinimo filtrą. Deja, bet be šio nedidelio pagalbininko turėsite daug problemų. Visų pirma, kavos aparatas greitai apkalkės. Na, o tai tikrai paveiks kavos skonį. Žinoma, yra ir išimčių. Kai kurie gamintojai siūlo kavos aparatus, kurie turi vandens filtrus, tokiu atveju išvengsite papildomų pirkinių. Antras žingsnis turėtų būti korpuso, padėklo valymas. Na, gal jų nenuvalius remonto ir neprireiks, tačiau pelėsis gali atsirasti. Nepamirškite nušluostyti tirščius, pieno lašus. Ištuštinkite ir išplaukite talpą – nepamirškite…

  • Buitis, Namai

    Pritrūkusius šventinių akcentų gelbės per Šv.Velykas dirbsianti „Bolt Market”

    Daugumai tradicinių mažmeninės prekybos parduotuvių ir centrų užvėrus duris, didžiausia greitojo prekių pristatymo platforma Lietuvoje „Bolt Market“ pirmąją Šv.Velykų dieną veiks įprastu režimu. Vilniaus ir Kauno gyventojus iš keturių šiuo metu veikiančių parduotuvių prekės gali pasiekti per pusvalandį, o dažnu atveju ir greičiau. Platformos atstovų teigimu, technologinis „Bolt Market“ sprendimas atliepia tiek nemažos dalies miestiečių poreikius, tiek etinį darbo per didžiąsias šventes aspektą. „Priėmėme sprendimą nestabdyti platformos ir parduotuvių darbo pirmąją Velykų dieną, nes galėsime patenkinti prekių pritrūkusių klientų poreikius išnaudodami tik tiek žmogiškųjų ir operacinių išteklių, kiek realiai prireiks. Visada bus žmonių, norinčių užsidirbti papildomai ir švenčių metu, tačiau mums svarbu, kad likusi dauguma, norinčių būti su artimaisiais ir…

  • Buitis, Namai

    Tiks ir prie keptos vištos, ir prie aštuonkojo – trys bulvių košės receptai Velykoms

    Bulvė neabejotinai yra populiariausia daržovė, kuri sušildo tiek šaltojo sezono metu, tiek yra vasaros sezono hitas, žinoma, kartu su šaltibarščiais. Tiesa, šviežių lietuviškų bulvių derliaus dar reikės palaukti – įprastai jis į parduotuves atvyksta birželio mėnesį. Tačiau net ir belaukiant šviežio derliaus dar bus suvalgyta ne viena dešimtis tonų bulvių. Kasdien prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse jų įsigyjama apie 40 tonų. Artėjant šv. Velykoms, kulinarijos meistrai pataria, kaip atnaujinti pamėgtą ir ne vienoje šeimoje švenčių metu gaminamą patiekalą – bulvių košę. „Bulvės yra svarbi mūsų gastronominio pasaulio dalis. Jos puikiai dera ir geriausių restoranų meniu, ir yra neatsiejama greitojo maisto dalis. Tuo metu namuose gaminama bulvių košė ne vienam kelia sentimentus.…

  • Buitis, Namai

    Į pagalbą nepatyrusiems maisto gamintojams: tobulai paprastas tinklaraštininkės „Running Vita“ Velykų meniu

    Artėjant Velykoms, džiugų laukimą gali imti temdyti nerimas dėl laukiančios ruošos – net ir virtuvės senbuviams šventinių pietų gaminimas šeimai gali būti iššūkis, o virtuvės naujokams tai gali pasirodyti neįveikiamas kalnas. Tačiau populiarios „Instagram“ paskyros „Running Vita“ kūrėja ir receptų knygos „Kaip per sviestą“ autorė Vita Marija Murėnaitė turi 7 patarimus ir dalijasi 3 patiekalų meniu, kurį lengvai paruoš ir nepatyrę maisto gamintojai. „Šviežias gardus maistas yra neatsiejama mūsų šventinių tradicijų dalis. Ar tai būtų nuo vaikystės pažįstami skoniai, ar šiuolaikinės variacijos renkantis iš „Pasaulio virtuvių“ produkcijos – dažnam norisi ant velykinio stalo padėti bent dalelę savęs. Kartu su gamintojais bei tiekėjais pasirūpinome, kad mūsų parduotuvėse kiekvienas pirkėjas rastų visko,…

  • Buitis, Namai

    Sodo, terasos ir balkono baldai – iš natūralių žaliavų ar plastiko?

    Baldų pramonė yra nepaprastai išvystytas pramonės sektorius. Garsių baldų gamintojų pasiūloje yra daugybė fantastiškų pasiūlymų – neatsižvelgiant į tai, ar tai produktai, skirti svetainėms, miegamiesiems, biurams, ar sodams ir terasoms. Todėl šiandien mes aptarsime pastarąsias kategorijas – žinoma, tai sodo baldai. Dizaineriai eksperimentuoja su įvairiu stiliumi, netradicinėmis idėjomis ir, svarbiausia, medžiagomis. Naujoviškos gamybos technologijos dėka jie turi beveik neribotas galimybes ir didžiulį potencialą. Ar įdomu, ką tai reiškia vartotojams? Šiame straipsnyje rasite atsakymus į daugelį klausimų. Rotango, pinti ir mediniai – sodo baldai, pagaminti iš natūralių žaliavų Iš natūralios medžiagos pagaminti terasos baldai neabejotinai yra aukšto lygio elegancija – ypač jei tai yra rotango arba vytelės, kurioms būdingas prabangius laisvalaikio…

  • Buitis, Namai

    Planuojame velykinį apsipirkimą: įkvėpimo pasisemkite ir iš senųjų lietuvių tradicijų

    Iki Velykų likus mažiau nei dviem savaitėms, daugelis jau pradeda galvoti, kokie patiekalai šiemet keliaus ant šventinio stalo. Šv. Velykų stalas nuo seno būtinai turėdavo būti apkrautas daugybe valgių, kurie lėmė ateinančius turtingus ir sočius metus, sako Vilniaus etninės kultūros centro atstovė Marija Liugienė. Tai atsispindi ir pirkėjų krepšeliuose, kurie pradeda keistis likus kelioms savaitėms iki gražiausios pavasario šventės. „Artėjant Velykoms, pirkinių krepšelyje dominuoja šviežia žuvis, majonezas, krienai, mėsa ir paukštiena, daržovės, įvairūs saldumynai. Taip pat perkamos namų dekoravimo priemonės“, – tendencijas nusako Ernesta Dapkienė, „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė. Ji taip pat primena, kad šiemet pirmąją šv. Velykų dieną, sekmadienį, „Maximos“ parduotuvės nedirbs, todėl apsipirkimus reiktų suplanuoti ir…

  • Buitis, Namai

    Šilumos nuostoliai būste: kaip juos sumažinti?

    Šiemet drastiškai pakilus šildymo kainoms, šilumos taupymo klausimas tapo aktualus kaip niekad. Ar įmanoma kaip nors sumažinti šilumos nuostolius jau dabar? Bendrovės „Kingspan Insulation“ atstovas Lietuvoje Marius Kačinauskas teigia, kad kiekvieną kartą reikia įvertinti konkrečią situaciją, tačiau greičiausiai tai gali pavykti. Individualiuose namuose, jei neįrengta šilumą taupanti rekuperacijos sistema, didžiausi šilumos nuostoliai paprastai patiriami per vėdinimo sistemas ir siekia net iki 35 proc. Dar apie 15 proc. šilumos išeina per sienas, 15 proc. sunaudojama karšto vandens ruošimui, panašiai tiek pat netenkame per langus ir duris, apie 13 proc. per stogą ir dar 7 proc. – per grindis. „Žinoma, toks šilumos nuostolių pasiskirstymas taikytinas tvarkingai apšiltintam namui, kurių Lietuvoje vis dar…

  • Buitis, Namai

    8 patarimai nusprendusiems statyti nuosavą namą

    Kiekvieno namo statybos reikalauja daugybės laiko, pastangų, investicijų ir patirties. Todėl visiškai nesvarbu, kokios apimties namo statybos darbus esate numatę – visų pirma turite labai gerai pasiruošti, tokiu būdu išvengiant galimų sunkumų ir nepamatuotų išlaidų. Todėl tam, kad pasiekti norimą rezultatą jums būtų lengviau, sudarėme svarbių bazinių patarimų sąrašą. Patikimų specialistų pasirinkimas. Labai svarbu savo namo statybai paskirti gerą reputaciją turinčius statybų srities specialistus ir patyrusį architektą, tokiu būdu užtikrinant, kad nuo statybų pradžios iki baigiamųjų darbų nekiltų jokių didesnių nesklandumų. Nepaisant to, koks nusimato statybų projektas, jo planą reikėtų patikėti geram architektui, kuris yra sėkmingai įgyvendinęs ne vieną tokio tipo projektą. Jei niekada nedalyvavote prižiūrint namo statybų eigą ir…

  • Buitis, Namai

    Tofu sūris toliau augina populiarumą pirkėjų tarpe – išmėginkite tris paprastus receptus

    Vis daugiau pirkėjų Lietuvoje atranda ir pamėgsta sojų varškę arba sojų sūrį – tofu, kuris Rytų šalyse jau vartojamas ištisus šimtmečius. Japonijoje, Kinijoje, Pietų Korėjoje ir kitose Azijos šalyse šis produktas yra tradicinės virtuvės dalis. Tačiau kiekviena šalis ir net regionas turi savo tofu gamybos receptūras ir valgymo tradicijas. Maisto gamybos ekspertė iš gausybės patiekalų receptų atrinko tris, kurie turėtų patikti lietuviams. „Sojų varškės sūrio pardavimai rodo, kad žmonės Lietuvoje vis labiau vertina šį sveiką produktą, kuriame gausu baltymų ir kitų vertingų medžiagų. Be to, net ir Lietuvos gamintojai naudoja tofu kurdami naujus gaminius, pavyzdžiui, „Veggo“ prekės ženklu pažymėtus desertus bei kitus produktus, kurie atsiduria mūsų augalinio, veganiško maisto skyreliuose.…