Vakar Lietuvos lengvosios atletikos rinktinę, dalyvaujančią Pasaulio lengvosios atletikos čempionate Berlyne, pasiekė lauktuvės iš Lietuvos – tradicinė lietuviška „Gardėsio” duona „100 % ruginė”. Siųsdama pagal senovinį receptą kepamos „100 % ruginės” duonos UAB „Fazer Kepyklos”, prekiaujanti „Gardėsio” prekiniu ženklu pažymėtais produktais, sveikina dėl medalių Pasaulio čempionate kovojančius geriausius Lietuvos lengvaatlečius ir linki sėkmingų tolimesnių startų. „Su nerimu stebime visus mūsų lengvaatlečių startus ir džiaugiamės kiekvienu jų pasiekimu. Būtent jiems pirmiesiems norėjome suteikti galimybę paragauti mūsų naujosios „100 % ruginės” duonos, taip tikėdamiesi perduoti bent mažą dalelę mūsų palaikymo iš gimtinės Lietuvos,” – teigia UAB „Fazer kepyklos” prekybos direktorius Mindaugas Snarskis. Lietuvos lengvosios atletikos rinktinę Berlyne pasiekusi tikra juoda „100 % ruginė” duona iš kitų ruginių duonų išsiskiria tuo, kad ją gaminant naudojami tik ruginiai miltai. Ji kepama pagal senovinę receptūrą, be jokių mielių ir konservantų, naudojant natūralų plikinį ir raugą. Kvapni ir kmynais pagardinta duona yra ypač maistinga: maistinių skaidulų kiekis sudaro 6,0 g/100 g. Tyrimai rodo, kad maistinės skaidulos padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, skatina naudingų žarnyno bakterijų veiklą, taip pat stiprina imunitetą. „Tikra ruginė duona yra energijos šaltinis bei sveikos mitybos pagrindas. Joje daug organizmui reikalingų vitaminų, mikroelementų bei ląstelienos, mechaniškai valančios žarnyną. Be to, ruginės duonos sudėtyje esančios skaidulos skrandyje išbrinksta ir taip suteikia ilgesnį sotumo jausmą. Tai ypač aktualu besirūpinantiems savo svoriu. Ją rekomenduojama valgyti ir aktyviai sportuojantiems, nes sudėtyje esantys magnis, cinkas ir fosforas suteikia energijos ir padeda formuoti stiprius kaulus,” – ruginės duonos naudą komentuoja Lietuvos Olimpinio centro vyriausiasis gydytojas Vladas Sklizmantas. Netrukus „100 % ruginės” duonos bus galima įsigyti visuose didžiuosiuose Lietuvos prekybos centruose. Tai – „Gardėsio” kepyklos rudeninė dovana tikriems ruginės duonos mėgėjams.
Related Posts

ILTE Lietuvos verslo tyrimas: didžiausias finansavimo trūkumas – investicijoms į modernizavimą, efektyvinimą, skaitmeninimą
2024 11 25
Darbuotojų atrankos – ko neklausti ir kokią taisyklę prisiminti?
2022 09 20