Verslas

„Bajorų Premium” degtinė tapo metų gaminiu

„Vilniaus degtinės” gaminama degtinė „Bajorų Premium” laimėjo metų gaminio titulą ir aukso medalį. Pasak gamintojų, sėkmę nulėmė ne tik unikali šios degtinės technologija, naudojant platinos filtrus, bet ir etilo alkoholis, gaminamas iš šalies ūkininkų išaugintų grūdų vienintelėje spirito varykloje Lietuvoje, Obeliuose. Lietuvos pramonininkų konfederacijos konkurse „Lietuvos metų gaminys 2009” „Bajorų Premium” – vienintelė aukso medaliu įvertinta degtinė alkoholinių gėrimų kategorijoje. Vyriausybės rūmuose Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Bronislovas Lubys įteikė apdovanojimą „Vilniaus degtinės” atstovams. „Didžiuojamės gautu apdovanojimu. Manau, „Bajorų Premium” degtinė pagrįstai tapo Lietuvos metų gaminiu. Ne tik dėl unikalios gamybos technologijos, skonio savybių ir kokybės. „Vilniaus degtinės” gaminama produkcija – iškirtinai lietuviška, gaminama iš Lietuvoje išaugintų grūdų. Todėl šis aukso medalis – tai ir Lietuvos ūkininkų nuopelnas”, – sako „Vilniaus degtinės” rinkodaros vadovas Juozas Daunys. Pasak J. Daunio, kurdama ir gamindama produkciją „Vilniaus degtinė” siekia sujungti degtinės gamybos tradicijas ir šiuolaikines technologijas. Tai yra užtikrintas būdas pristatyti rinkai išskirtinį gaminį, galintį konkuruoti su geriausiais analogiškais Lietuvos ir užsienio produktų pavyzdžiais. „Bajorų Premium” degtinės pagrindas – „Liuks” rūšies rektifikuotas etilo alkoholis, gaminamas Obelių spirito varykloje iš Lietuvoje išaugintų grūdų, ir specialiai paruoštas vanduo. Savitą, ypač švelnų skonį „Bajorų Premium” degtinei suteikia nauja filtravimo technologija per platininius filtrus. Lietuvos pramoninkų konfederacijos inicijuojamu kasmetiniu konkursu „Lietuvos metų gaminys” siekiama skatinti Lietuvos gamintojus kurti aukštos kokybės produkciją, galinčią konkuruoti Lietuvos bei užsienio rinkose, informuoti vartotojus apie galimybę įsigyti patikimą, kokybišką, gamtai draugišką ir visais požiūriais saugų lietuvišką gaminį, skatinti Lietuvos žmones rinktis lietuvišką prekę. Apie „Vilniaus degtinę”: AB „Vilniaus degtinė” – viena iš seniausių ir didžiausių alkoholinių gėrimų įmonių Lietuvoje. Savo veiklą ji pradėjo 1907-aisiais, kai Rokiškio raj. Obelių miestelyje pradėjo veikti Obelių spirito varykla. 1995 m. „Vilniaus degtinė” buvo reorganizuota į specialiosios paskirties akcinę bendrovę. 2003 m. daugiau nei 80 proc. bendrovės akcijų įsigijo Prancūzijos koncernas BELVEDERE S.A., turintis bendras arba antrines įmones daugiau nei 25 užsienio šalyse. Šiuo metu koncernui BELVEDERE SA priklauso 150 pasaulyje pripažintų alkoholinių gėrimų prekių ženklų. Didžiąją bendrovės „Vilniaus degtinė” produkcijos dalį sudaro degtinė. Populiariausios yra „Bajorų”, „Sobieski” ir „Karvedys”. Bendrovė gamina ir trauktines bei likerius. Didžioji dalis produkcijos gaminama tik iš natūralių komponentų – riešutų, uogų, vaisių, sulčių, medaus ir augalų. Gilias lietuviškas gaminimo tradicijas išlaikiusios „Vilniaus degtinės” gaminiai daug kartų pelnė apdovanojimus už kokybės bei receptų išskirtinumą. „Vilniaus degtinės” produkcija eksportuojama į Latviją, Estiją, Lenkiją, Prancūziją, Daniją, Ispaniją ir Angliją.

Parašykite komentarą