Verslas

„Aklasis“ maisto produktų ragavimas – vartotojų skoniui pažinti

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Ketvirtadienis, 2018 m. sausio 25 d.
Renginio pradžia: 11:00

Renginio vieta: Kauno technologijos universiteto Maisto mokslo ir technologijų kompetencijų centras (adresas: Kaunas, Radvilėnų pl. 19), IV rūmai, B korpusas, 205 auditorija (posėdžių kambarys)

Prekybos tinklas „Lidl Lietuva“ kviečia žurnalistus susipažinti su „Lidl“ maisto gaminių kokybės užtikrinimo sistema ir sudalyvauti maisto prekių vartotojų nuomonės jusliniame tyrime, kitaip tariant – „aklajame“ ragavime (angl. „blind testing“). Tyrimą pristatys Kauno technologijos universiteto Maisto institutas.

Jusliniai tyrimai atliekami vartotojams ragaujant analogiškų skirtingų gamintojų produktų, nenurodant jų prekės ženklo ar gamintojo, ir leidžiant dalyviams subjektyviai įvertinti gaminio skonines savybes, tekstūrą bei kitus aspektus – apibendrinant, visa tai, kas kiekvienam iš mūsų leidžia nuspręsti, ar konkretaus maisto produkto kokybė verta jo kainos ir ar jį įsigysime darkart. Gauti duomenys prekybos tinklui yra vertingi nuosekliai tobulinant privačių prekių ženklų gaminius.

Maisto produktų juslinėje analizėje dalyvaus:

Linas Adomaitis, dainininkas ir muzikos prodiuseris

Paulius Ambrazevičius, humoristas ir TV laidų vedėjas

Inga Žuolytė, tinklaraštininkė

Prekybos ir mokslo bendradarbiavimą renginyje pristatys:

Valdas Lopeta, UAB „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas

Karolis Lebednikas, UAB „Lidl Lietuva“ kokybės užtikrinimo departamento vadovas

Dr. Alvija Šalaševičienė, KTU Maisto instituto direktorė

Dr. Aldona Mieželienė, KTU Maisto instituto Juslinės analizės mokslo laboratorijos vedėja, ir dr. Gitana Alenčikienė, vyresnioji mokslo darbuotoja

Dr. Tadas Prasauskas, KTU technologijų perdavimo projektų vadovas

Apie savo dalyvavimą maloniai prašome pranešti mob. tel. +370 648 99161 arba el. paštu press@lidl.lt.

Pranešimą paskelbė : Olga Malaškevičienė, UAB „Publicum”

Parašykite komentarą