Restorano atidarymas – smagus įvykis ir tuo pačiu didis iššūkis. Visų pirma dėl to, kad tai begalinės investicijos ir ilgas laukimas, kol jos atsipirks. Tačiau mes visuomet tikimės geriausio, o optimizmas dažniausiai atsiperka. Todėl šiandien pakalbėsime apie svarbiausią naujo restorano įkūrimo etapą – restorano įrangos pasirinkimą ir įsigijimą bei pateiksime keletą praktiškų patarimų.
Ne įranga kuria šedevrus, bet jai taupyti nevalia
Restoranų įranga yra dalis maitinimo įstaigos sėkmės formulės. Tinkamai parinkta virtuvės technika, puodai, įrankiai, taip pat baro baldai bei baldai žmonių susibūrimui, gali lemti kaip bus priimama vieta, kokių komentarų sulauks ir kaip apie vietą atsilieps joje apsilankę. Žinoma šedevrus (ypatingą vaizdą ir skonį lėkštėje) kurs virtuvės šefas su komanda, tačiau ir įrangos nuvertinti negalima. Todėl netaupykite, rinkitės profesionalią įrangą. Šioje srityje galite remtis įmonių reputacija, kurią jos ypatingai puoselėja. Jei ieškote kažko kokybiško, atkreipkite dėmesį į italų gamintojus. Vokiečiai kaip ir daugelyje pramonės sričių demonstruoja aukštą klasę, tačiau jų gaminių kainos kiek didesnės (tačiau neišpūstos). Anglų gamintojų reputacija ir gaminių kokybė nepriekaištinga, tačiau kaina gali kandžiotis. Pastarųjų nerekomenduojama rinktis pradedantiems.
Įrangos nuoma – puikus pasirinkimas
Ne visko reikia kasdien. Yra daugybė restoranuose naudojamos įrangos dalių, kurių prireikia tik ypatingais atvejais, pavyzdžiui per šventes ar priklausomai nuo sezono. Jei prietaiso reikia kelis mėnesius per metus ar kelis kartus per metus, tuomet ar verta brangiai mokėti ir laikyti kažkur ankštoje spintoje? Nuomotis įrangą tokiais atvejais būna naudingiau ir pigiau.
Raktas į sėkmę – lankstumas
Kuriant restorano interjerą, ypač restorano salės, svarbu numatyti įvairius atvejus, pavyzdžiui, kaip išdėstyti stalus, jog jais galėtų naudotis ir didesnės draugų kompanijos, kurioms prireikia susistumti stalus. Taip pat numatykite erdves ir jų išplanavimą užsakytoms šventėms. Nors tai svarbu salei, tačiau ne mažiau aktualu ir pačiai virtuvėj. Kaip elgsitės jei puikiai seksis ir norėsite plėsti virtuvę arba jei laikinai reikės virtuvėje suktis kiek daugiau žmonių nei įprasta. Turėkite „rezervinės vietos“, kad būtų patogu dirbti.