Verslas

Milžiniškas Velykų zuikis pradžiugino ir akis, ir burnas

301 kilogramą svėręs, 2 metrų ir 31 centimetro aukščio – didžiausias Lietuvoje saldusis „Skruzdėlynas” Velykų zuikis – buvo suvalgytas vos per 1,5 valandos. Šiaulių „Akropolyje” miesto profesinio rengimo centro jaunųjų kulinarų sukurtas saldumynas smaližiams buvo išdalintas pirmadienį, antrąją Velykų dieną. Velykų zuikio formą įgavusiam tradiciniam lietuviškam „Skruzdėlynui” sukurti prireikė 100 kilogramų miltų, 117 kilogramų cukraus, 900 kiaušinių, 97 litrų aliejaus ir 25 kilogramų medaus. Nepriklausoma komisija, kurioje buvo ir Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas, sekmadienį išmatavo rekordinį skanėstą – paaiškėjo, kad Velykų zuikis jauniesiems konditeriams pavyko kur kas didesnis nei buvo planuota – „Skruzdėlynas” svėrė 301 kg, nors iš pradžių buvo tikėtasi, kad jis bus 240 kg svorio. „Konditeriai prie Velykų zuikio plušėjo dvi dienas, rekordo buvo siekiama azartiškai, kuo galėjo prisidėjo visi akcijos sumanytojai ir rėmėjai, tad ir „Skruzdėlynas” išaugo gerokai didesnis nei buvo tikėtasi iš pradžių”, – sako Šiaulių „Akropolio” valdytoja Sonata Nagienė. Visa medžiaga apie milžinišką Velykų zuikį, iškilusį Šiaulių „Akropolyje” buvo pateikta agentūrai „Faktum”, kad „Skruzdėlynas” būtų įtrauktas į Lietuvos rekordų knygą.

Parašykite komentarą