Verslas

Lietuvoje apsilankė svečias iš Italijos Jacopo Poli – vienas žymiausių grapos gamintojų-misionierių

Lietuvoje su šviečiamuoju vizitu lankėsi žymiausias grapos gamintojas Jacopo Poli. Jis yra vienas iš nedaugelio išlikusių nedidelių gamintojų-misionierių, šiandien kuriančių grapos, kaip tauraus gėrimo, vartojimo tradicijas pasaulyje. Viduramžiais, siekdami panaudoti viską, ką duoda gamta, Italijos valstiečiai išmoko po vyno darymo likusias išspaudas distiliuoti ir gaminti spiritą. Aitri, deginanti grapa ilgą laiką buvo neišrankių valstiečių gėrimas. Tačiau nuo XX a. pradžios grapos gamintojai ėmė tobulinti technologiją, ir šiandien itališko vyno esencija vadinama grapa jau yra privaloma geriausių restoranų asortimento dalis. Jacopo Poli kviečia ragauti ir kalbėti ne apie grapĄ, o apie grapAS. Nes tai gėrimas, kurio įvairovė atspindi vyno pasaulio įvairovę. Grapos daromos iš geriausių Italijos vynų, iš kvapniausių vynuogių išspaudų, jos gali būti skaninamos įvairiais natūraliais priedais: rūtų šakelėmis, mėlynėmis, medumi. Kiekvienas žmogus gali atrasti sau labiausiai patinkantį skonį. Jacopo Poli sako, kad grapas galima rinktis ir siekiant didesnio gurmaniško malonumo: klasikinės grapos užlašinama ant tradicinių itališkų migdolinių pyragėlių, grapa iš ‘Moscato’ vynuogių puikiai tinka prie šokolado, o „Ruta” – grapa su rūtos šakelėmis yra tradicinis itališkas digestyvas. „Poli distillerie” asortimente – visa įmanoma grapos įvairovė. Nuo 1898 m. veikiančioje šeimyninėje įmonėje vertybės seniai tapo produktais, kurie savo subtilumu, kokybe ir gurmaniška estetika skina kelią itališkai vartojimo kultūrai visame pasaulyje. Daugiau informacijos Gailė Kvietkutė Vyno klubo renginių ir parodų organizatorė mob. tel. 8 655 19264 el. paštas gaile@vynoklubas.lt www.vynoklubas.lt

Parašykite komentarą