Rugsėjo 24 d. sostinės prekybos centre „Europa” atidarytas naujas restoranas „Vapiano”. Italų virtuvės mėgėjai čia ras greitai ir šviežiai paruoštų makaronų patiekalų, picų ir salotų, taip pat gardžių itališkų desertų. Dėl naujų technologijų aptarnavimas restorane yra greitas ir patogus. Įspūdingas italų dizainerių interjeras sukuria jaukią verslo pietų ir vakarienės aplinką. Čia vienu metu vaišintis gali apie 240 svečių. Investicijos į naująjį restoraną siekia beveik 4,1 mln. litų. Šviežia, sveika, greitai „Vapiano” virtuvė yra atvira, maistas gaminamas prieš restorano svečių akis, todėl jie gali improvizuoti ir drąsiai sakyti savo pageidavimus virėjams, kaip paruošti ar pagardinti patiekalą. Spaghetti, tagliatelle, ravioli ir dar daugybė rūšių makaronų restorane yra gaminami nedidelėje vietos gamyklėlėje, todėl jie visada švieži. Traškios salotos su šviežiai pakepta vištiena, kalakutiena ar krevetėmis, sultingos daržovės ir gardūs padažai – didelė skonių įvairovė, mėgstantiems lengvą maistą. Picų mėgėjai gali rinktis iš daugiau nei 20 originalių receptų. Gurmanams restoranas siūlo paragauti picos su Parmos kumpiu, figomis, pomidorų padažu, mocarela ir medumi! „Vapiano” kepyklėlėje kasdien ruošiami itališki desertai: naminis tiramisu, panna cotta, sūrio pyragas ir kiti skanėstai. Restorano baras siūlo baltojo, raudonojo, rožinio vyno iš Italijos. „Vapiano” kava ruošiama tik iš kruopščiai atrinktų arabikos pupelių. „Vapiano” restorane kainos yra „draugiškos” kiekvieno piniginei. Čia karšto patiekalo kaina – nuo 12,90 litų. Technologijos, taupančios laiką Atėjęs į restoraną, „Vapiano” svečias gauna magnetinę kortelę, kurioje saugojami visi užsakymai, todėl jis turi daugiau laisvės ir sutaupo laiko, nes nereikia laukti padavėjo. Išeidamas svečias pateikia kortelę kasininkei ir sumoka už savo patiekalus bei gėrimus. Užsisakiusiam picą klientui, pranešimų gaviklis praneša, kada atsiimti paruoštą patiekalą. Šiuolaikinis italų dizainas ir jauki aplinka „Vapiano” interjero kūrėjas Matteo Thun, vienas garsiausių Milano dizainerių, savitą, atvirą ir jaukią aplinką kuria, pasitelkdamas natūralias medžiagas – akmenį, marmurą, ąžuolą ir daug natūralios šviesos. Viduržemio jūros nuotaiką sustiprina restorane žaliuojantys šimtamečiai alyvmedžiai ir šviežių prieskonių vazonėliai ant stalų. Pirmojo restorano „Vapiano” Vilniuje plotas siekia 425 kv. m, svečiams skirta apie 240 vietų, iš jų – 60 atsipalaiduoti skirtoje erdvėje (angl. „lounge”). Restoranas „Vapiano” dirba pirmadieniais–ketvirtadieniais ir sekmadieniais nuo 11 iki 23 val. Penktadieniais ir šeštadieniais nuo 11 iki 24 val. Virtuvė dirba iki 22 val. visomis dienomis. Apie „Vapiano” tinklą „Vapiano” tinklui priklauso 83 restoranai visame pasaulyje. UAB „Piano Baltic Holding” pagal frančizės sutartį atidaro restoranus „Vapiano” Baltijos šalyse ir Suomijoje. Šiuo metu du restoranai „Vapiano” veikia Taline. Vilniuje atidarytas trečiasis šio tinklo restoranas. Restorano vardas „Vapiano” radosi iš itališko posakio „Chi va piano va sano e va lontano”, reiškiančio „Žmogus, kuris per gyvenimą žengia lengvai, bus sveikas ir ilgaamžis”.
Related Posts

„Omberg“ plečia „Bajorų lajų“ gyvenvietę: jau suplanuotas antrasis etapas
2019 12 17
Prie ILAW komandos prisijungė advokatė, intelektinės nuosavybės, duomenų apsaugos ir įmonių teisės ekspertė Asta Macijauskienė
2019 10 25