Verslas

Pasaulio virtuvė „Čili” tinkle

„Čili”, ilgiausiai Lietuvoje veikiantis kavinių ir restoranų tinklas, per daugiau nei dešimtmetį pristatė savo restoranų svečiams lietuviškam skoniui daugybę kažkada egzotika laikytų patiekalų iš viso pasaulio: itališką picą, kinų, kaukaziečių virtuvės patiekalus, japonišką suši ir kt. Naujausias „Čili” patiekalas – kebači, primenantis turkišką kebabą, bet sukurtas išskirtinai lietuviams. „1997-isiais, įkūrus pirmąjį restoraną, „Čili” greitai tapo „picos” sinonimu. Tačiau mūsų lankytojų geografija plečiasi, vien tik picų nebepakako – todėl ėmėme siūlyti kitų pasaulio virtuvių patiekalus, – pasakojo bendrovės „Čili Holdings” generalinis direktorius Dainius Kalina. Kaip teigia D. Kalina, pica iš „Čili” valgiaraščio niekur nedingo, jos neišstūmė kitų šalių patiekalai – valgiaraštis tiesiog darėsi vis storesnis, įvairesnis. „Čili pica” restoranai išlieka picos mėgėjų pasirinkimu, tačiau šalia patiekiama platus kitų valgių pasirinkimas. Norintys paragauti kaukazietiškų patiekalų, traukia į „Plento barą”, japoniškos virtuvės gerbėjai – į „Tokyo”, kinų patiekalų paragauti besigundantys – į „Čili Kiniją”… ir tai ne pabaiga. Į klausimą, ar kavinių ir restoranų tinklo svečiai nepasimeta kavinių ir patiekalų gausybėje, D. Kalina atsako: „Uoliai dirbame, kad naujausia informacija apie patiekalus kuo greičiau pasiektų mūsų svečius: pristatome naujausius patiekalus bei primename, kuriame tinklo restorane galima jų įsigyti. Štai naujausias patiekalas – kebabai, kuriuos pavadinome „Kebači”, laukia turkiškos virtuvės gerbėjų įvertinimo visuose „Čili kaimas” bei „Čili pica” restoranuose”. „Kebači” siūlomi trijų rūšių: su kepta vištienos filė, su kepta kiaulienos sprandine arba su konservuotų tunų gabaliukais. Prie kiekvieno iš jų patiekiamas padažas, kurį restorano svečiai gali pasirinkti patys: česnakinis, pikantiškas, švelnus majonezo su čiobreliais, pikantiško ir švelnaus padažo mišinys. „Čili” sėkmės paslaptis – pasaulio virtuvių patiekalų pritaikymas išskirtiniam lietuviškam skoniui. Daug jėgų skiriama tam, kad svečiams nebūtų per aštru, per kartu, per riebu, per sūru ir pan. „Stebime, ką svečiai renkasi, ką mėgsta, atsižvelgiame į jų pageidavimus – taip ir atsiranda visų mėgstami patiekalai, kurie artimi originaliems, bet jų neatkartojantys”, – teigė D. Kalina.

Parašykite komentarą