Didžiausias Lietuvoje restoranų ir kavinių tinklas „Čili” remia siekius, kad genetiškai modifikuoti produktai būtų žymimi ir viešojo maitinimo įstaigų valgiaraščiuose. „Čili” restoranuose visi patiekalai gaminami be produktų, turinčių genetiškai modifikuotų organizmų (GMO). Šį mėnesį Liberalų sąjūdžio narys Gediminas Navaitis įregistravo GMO įstatymo pataisas, kuriomis siūloma žymėti genetiškai modifikuotus maisto produktus ir viešojo maitinimo įstaigų valgiaraščiuose. Šiuo metu privalomai turi būti ženklinami tie maisto produktai, kuriuose GMO yra daugiau nei 0,9 proc., tačiau viešojo maitinimo įstaigos neprivalo žymėti patiekalų, kurie buvo pagaminti iš GMO. „Apklausos rodo, kad Lietuvos gyventojai neigiamai vertina maisto produktus, kurių sudėtyje randamos genetiškai modifikuotos medžiagos, pageidauja būti informuojami apie GMO buvimą produkto sudėtyje. Mes vertiname mūsų svečių nuomonę, mums svarbūs jų poreikiai, todėl ir pritariame iniciatyvai valgiaraščiuose žymėti genetiškai modifikuotus maisto produktus”, – kalbėjo „Čili Holdings” generalinis direktorius Dainius Kalina. D. Kalinos teigimu, su tinklo tiekėjais yra pasirašytos sutartys, kuriose reikalaujame, kad būtų užtikrinta tiekiamų produktų kokybė. „Jau ne pirmus metus iš savo tiekėjų prašome informacijos apie maisto kokybę. Šiuo klausimu laikomės griežtos politikos,” – sakė „Čili Holdings” generalinis direktorius Dainius Kalina. „Čili” restoranų patiekalai atitinka Europos Parlamento ir Europos Tarybos reglamentų „Nr. 1829/2003. Dėl genetiškai modifikuoto maisto” ir „1830/2003. Dėl genetiškai modifikuotų organizmų ir iš jų pagamintų maisto produktų susekamumo ir ženklinimo” reikalavimus.
Related Posts

VU Kauno fakultetas ir „Bankera“ įteikė pirmąsias Lietuvoje vardines finansų technologijų stipendijas
2021 02 01
SOS vaikų kaimai Lietuvoje: „Krizės sprendžiamos ne tik maisto, bet ir psichologinės paramos užtikrinimu“
2020 03 20