Įvairenybės

7-ojo „Lidl“ gimtadienio proga – trys superšeštadienio receptai šventiniam stalui

„Lidl“ gimtadienis – šventė visiems. Kad visoje Lietuvoje šventiniai stalai būtų gausūs gardžių patiekalų, visose „Lidl“ parduotuvėse jau šį šeštadienį pirkėjų laukia didelės nuolaidos ir specialios akcijos.

Kasmet „Lidl“ gimtadienis tampa tikru gastronominiu nuotykiu grilio mėgėjams. Šią temą savo virtuvėje gali pratęsti ir ištikimiausi pirkėjai. Ypač, kai jau šį šeštadienį visose „Lidl“ parduotuvėse pirkėjų pamėgti produktai – lašiša, saliamis ir bananai – džiugins ypatingomis nuolaidomis.

Žuvies mėgėjų lauks išskirtinis pasiūlymas – 1 kg lašišos filė su oda kainuos tik 11,99 Eur. Gardiems savaitgalio užkandžiams – speciali akcija rūkytam, brandintam vokiškam saliamiui „Dulano“. „Lidl Plus“ programėlėje aktyvavus specialų kuponą, 150 g saliamo pakuotė kainuos net 40 proc. pigiau – vos 1,19 Eur. Vaisių skyriuje nepraeikite pro ryškiaspalvius bananus, nes 1 kg jų tądien kainuos tik 0,89 Eur.

Trys skirtingi ingredientai reiškia tris skirtingas grilintas gardžių patiekalų idėjas, kuriose persipina tradiciniai ir egzotiniai skoniai. Leiskitės į šventinę skonių kelionę – jai pasiruoškite kokybiškus produktus, grilį ir gerą nuotaiką.

Trys šventiniai superšeštadienio receptai

Su trimis specialiais pagrindiniais superšeštadienio ingredientais paruošite visą savaitgalio meniu, kurį galima kepti ant grilio: nuo užkandžio iki pagrindinio patiekalo bei deserto. Tad stalas tikrai neliks tuščias, o jūsų svečiai bus pradžiuginti skirtingais skoniais.

Užkandžiui „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti saliamiu ir ožkos sūriu įdarytus grybus. Pagrindiniam patiekalui rinkitės ant grotelių keptą lašišą su citrininiu krapų sviestu, o į saldumynų meniu būtinai įtraukite ypatingo skonio bananų desertą.

Įdarytiems grybams prireiks:

12 didelių pasirinktos rūšies grybų

100 g saliamio

100 g ožkos sūrio

Ryšulėlio šviežių petražolių

2 skiltelių česnako

Druskos ir pipirų pagal skonį

Alyvuogių aliejaus

Šio užkandžio paruošimas yra itin lengvas, o rezultatas – stulbinantis. Pirmiausia iki vidutinės kaitros įkaitinkite grilį. Nuplaukite grybus, nuimkite jų stiebus ir smulkiai juos supjaustykite. Atskirame dubenyje sumaišykite susmulkintus stiebus, saliamį, ožkos sūrį, petražoles, česnaką, druską ir pipirus. Į kiekvieną grybo kepurėlę įdėkite įdaro ir švelniai jį paspauskite, kad užpildytumėte ertmę. Įdarytus grybus aptepkite alyvuogių aliejumi ir dėkite tiesiai ant grotelių. Kepkite apie 10–12 minučių, o vėliau patiekite gausiai apibarstydami žalumynais.

Pagrindiniam patiekalui – lašišai – paruošti reikės:

4 gabalėlių lašišos filė

2 v. š. alyvuogių aliejaus

150 g sviesto „Pilos“

1 citrinos

Ryšulėlio šviežių krapų

Druskos ir pipirų pagal skonį

Įkaitinkite grilį iki vidutinės–aukštos temperatūros. Lašišos filė nuplaukite, aptepkite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais. Žuvį dėkite tiesiai ant grotelių, oda žemyn. Ją kepkite maždaug 4–5 minutes iš kiekvienos pusės.

Kol lašiša kepa, paruoškite citrininį krapų sviestą. Pirma, išlydykite sviestą ir mažame dubenyje jį sumaišykite su sutarkuota citrinos žievele ir susmulkintais krapais. Po to šliūkštelėkite šlakelį citrinos sulčių ir įberkite druskos bei pipirų.

Kai lašišos kepsneliai iškeps, nuimkite juos nuo grotelių ir, kai šiek tiek pravės, ant kiekvieno gabalėlio užpilkite paruošto sviestinio padažo. Patiekite su mėgstamiausiais garnyrais.

Išskirtinio skonio keptam bananų desertui gaminti pasiruoškite:

4 prinokusius bananus

1 a. š. cinamono

2 v. š. klevų sirupo

4 v. š. natūralaus jogurto „Pilos“

Saujos mėgstamų riešutų

Įkaitinkite grilį iki vidutinės temperatūros ir patepkite jo groteles aliejumi, kad būsimas patiekalas nepriskrustų. Kol grilis šyla, nulupkite bananus ir supjaustykite juos išilgai. Išdėliokite juos ant grilio, po kelių minučių pabarstykite gabalėlius cinamonu ir apšlakstykite klevų sirupu. Bananus kepkite iš abiejų pusių iki 10 minučių arba tol, kol gražiai apskrus ir karamelizuosis. Nuėmę nuo grilio, patiekite juos su gausiu šaukštu natūralaus jogurto ir saujele jūsų mėgstamų riešutų.

Maisto gamyba baigta, o dabar – mėgaukitės tikra skonio fiesta!

Pranešimą paskelbė: Monika Spruntulytė, UAB „Bosanova”

Parašykite komentarą