• El.p@štas
  • Tai įdomu
    • Sveikinimai
    • Receptai
    • Pramogos
    • Forumas
  • Skelbimai
  • Politika
  • IT naujienos
Litas.Lt
Žinantiems pinigų ir laiko vertę
  • Verslas
    • Bankai ir Draudimas
    • Nekilnojamas Turtas
    • Marketingas
    • Investicijos
    • Verslas
    • Transportas
    • Mokesčių naujienos
    • Technologijos
    • Renginiai
    • Taupymo patarimai
  • Karjera
    • Darbas ir karjera
    • Studijos
  • Laisvalaikis
    • Buitis, Namai
    • Sportas
    • Kelionės
    • Laisvalaikis
    • Sveikata
    • Įvairenybės
    • Kriminalai
    • El.p@štas
    • » Paskelbk
    • Kontaktai
    • Prisijungti

RSS TV laidos, filmai

  • Daržovių sultys: kokius netikėtus skonius pamėgo lietuviai ir jų nauda
  • Laimonas Devyžis: „Eurovaistinė“ siekia pradėti skiepyti jau kovą
  • „Rimi“ pirmasis iš prekybos tinklų Baltijos šalyse pradeda prekybą nepakuotomis švaros ir higienos prekėmis

RSS Horoskopai

  • Dienos horoskopas 12 zodiako ženklų
  • Gėlių horoskopas moterims pagal gimimo datą
  • Kavos horoskopas
  • 2021 metų horoskopas visiems zodiako ženklams: kas mūsų laukia šiais metais?
  • 2021 metų horoskopas Žuvims

RSS IT naujienos

  • Nauji programėlių „žanrai“: kokios programėlės šiandien populiariausios ir kodėl?
  • Lietuvių programuotojų sukurtas įrankis gelbėja gyvybes JAV
  • „Samsung“ pristatė „Galaxy Buds Pro“ ausines: ypatingas garsas kiekvienam gyvenimo momentui

3 žingsniai, kurie padės pasiruošti ilgojo savaitgalio piknikui (+receptai)

Artėjant Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienai daugelis planuoja iškylas su šeima ir draugais. Tačiau kiekvienam pikniko organizatoriui neišvengiamai kyla klausimas – kaip jam pasiruošti? Tam, kad nereikėtų ilgai sukti galvos, „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė dalijasi patarimais, kurie žingsnis po žingsnio leis viską suplanuoti iš anksto, ir gardžiais užkandžių receptais.

Pasirinkite mėgstamus patiekalus

Skanus maistas – bene svarbiausia iškylos dalis. Tačiau, kaip sakoma, skonis draugų neturi, todėl vertėtų su visa kompanija pasitarti dėl užkandžių. Galbūt piknike dalyvaus ir jums mažiau pažįstami žmonės, todėl pirmiausia išsiaiškinkite, kokio maisto jie nemėgsta.

Nepamirškite pikniko svečių pasiteirauti, ar tarp jų nėra kuriam nors maisto produktui, pavyzdžiui, riešutams, pieno gaminiams ar medui alergiškų žmonių. Iš anksto žinodami, galėsite šiuos produktus pakeisti kitais ir išvengti nemalonios situacijos.

 Sudarykite pirkinių sąrašą

Patikrinkite, ko trūksta namuose, kad galėtumėte paruošti norimus patiekalus ir sudarykite tikslų sąrašą – kokių produktų ir kokiais kiekiais reikės. Nepamirškite į sąrašą įtraukti ir kitų gamtoje reikalingų daiktų, tokių, kaip indai, popieriniai rankšluosčiai, pledas atsisėsti ar purškalai nuo vabzdžių. Sąrašas padės užtikrinti, kad nieko nepamiršite ir parduotuvėje sugaišite mažiau laiko.

 Atskirai supakuokite

Visus patiekalus ruoškite prieš vieną arba tą pačią iškylos dieną, o prieš pakuodami, leiskite karštiems patiekalams gerai atvėsti. Šitaip užtikrinsite, kad induose nesusidarys drėgmė, o šalia supakuoti traškūs patiekalai nesuminkštės. Nesvarbu, kurį pakavimo būdą tam pasirinksite – temperatūrą išlaikančius, plastikinius ar stiklinius indus, svarbu, kad atskirtumėte visus ingredientus. Taip pat atskirai laikykite padažą ar salotų užpilą.

„Iki“ maisto ekspertė V. Joudkazienė dalijasi receptais, kuriuos iš anksto galėsite paruošti savaitgalio išvykai:

Vištienos iešmeliai su medumi

Jums reikės (4 asm.):

  • 800 g vištienos šlaunelių mėsos
  • 1 citrinos
  • 2 a. š. medaus
  • 1 a. š. saldaus aitriųjų paprikų padažo
  • 4 skiltelių česnako
  • Druskos, pipirų

Paruošimas:

Vištieną stambiai supjaustykite , apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Sudėkite susmulkintą česnaką, aitriųjų paprikų padažą, šiek tiek pašildytą medų ir dar kartą viską išmaišykite. Vištieną sumaukite ant medinių iešmelių ir palikite marinuotis per naktį. Tuomet iešmelius dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, 10 minučių kepkite iš vienos pusės, tuomet apverskite ir kepkite dar 10 minučių. Galite valgyti ir šaltus, patiekdami kartu su mėgstamomis šviežiomis daržovėmis.

Kalmarų žiedai

Jums reikės (4 asm.):

  • 400 g šaldytų kalmarų žiedų
  • 1 kiaušinio
  • 3 v. š. miltų
  • 50 ml silpno alaus
  • 1 v. š. žuvies prieskonių
  • Druskos, pipirų
  • Aliejaus kepimui

Paruošimas:

Atšildykite kalmarų žiedus ir 7 minutes pavirkite vandenyje. Nusunkę perpilkite šaltu vandeniu. Iš miltų, kiaušinio ir prieskonių užmaišykite tešlą. Tam, kad ji būtų puresnė, vietoj vandens ar pieno naudokite silpną alų. Kalmarų žiedus apvoliokite tešloje ir meskite į puodą su įkaitintu aliejumi. Kepkite tol, kol gražiai apskrus. Iškeptus kalmarų žiedus išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

Kesadilijos su salsos padažu

Jums reikės (4 asm.):

  • 8 tortlijų
  • 150 g kiaulienos kumpio
  • 1 žaliosios paprikos
  • 50 g juodųjų alyvuogių
  • 150 g fermentinio sūrio
  • 2 v. š. pomidorų padažo
  • 50 g špinatų
  • 30 g svogūnų laiškų

Padažui jums reikės (4 asm.):

  •  1 mažo raudonojo svogūno
  • 3 pomidorų
  • 1 čili pipiro
  • 2 v. š. citrinų sulčių
  • Druskos, pipirų

Paruošimas:

Kumpį ir papriką supjaustykite smulkiais gabaliukais ir sudėkite ant pomidorų padažu išteptos tortilijos. Alyvuoges perpjaukite pusiau, susmulkinkite svogūnų laiškus ir kartu su špinatais taip pat uždėkite ant tortilijos. Viską apibarstykite sūriu iš užklokite antrąja tortilija. Kepkite įkaitintoje, sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Padažui smulkiai supjaustykite čili pipirą, svogūną, ir pomidorus. Supjaustytas daržoves gerai išmaišykite su prieskoniais ir citrinų sultimis. Palikite šaldytuve per naktį.

Arbūzų salotos su feta

Jums reikės (4 asm.):

  • 400 g arbūzo
  • 100 g gražgarsčių
  • 200 g fetos sūrio
  • 1 raudonojo svogūno
  • 60 g juodųjų alyvuogių
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 4 v. š. balzaminio acto
  • Pipirų

Paruošimas:

Arbūzo minkštimą ir fetą supjaustykite stambiais kubeliais. Pusžiedžiais susmulkinkite svogūną. Visus susmulkintus produktus dėkite į dubenį, suberkite nusausintas alyvuoges ir nuplautas gražgarstes. Apšlakstykite balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi. Pagardinkite pipirais.

 

Pranešimą paskelbė: Rūta Pauliukonytė, UAB „Publicum“

Rekomenduojame
 
Bio Phyto Mild Facial Cleanser Veido prausiklis, 250 ml
 
TOMMY HILFIGER 15-39-01-5 Black 01 44
 
AUDIMAS Švelnaus mod.polo maršk.ilg.rank. 2021-571 Navy Blazer S
 
Este 83-28-05-8 Black 37
 
Camper Courb K300289 Blue 46
 
AUDIMAS Marginti medviln. maršk.ilg.rank. 2021-478 Mallard Green Printed S
2020 07 04   BNS Spaudos centras
  Verslas
  • Kaunas pasitinka Valstybės dieną iškilmingai ir šventiškai

  • Dovana Vilniui – aikštelė aktyviam laisvalaikiui Antakalnyje

Leave a Reply

Cancel

You must be logged in to post a comment.

KurApsistoti? NT skelbimai eNuoma.lt Geros paslaugos Skelbti.lt MotoTurgus.lt

Draugai

Programa Centas
Smart SEO
Parduodami Domenai
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju skaitliukai

Temos

Bankai ir Draudimas Buitis, Namai Darbas ir karjera Investicijos IT naujienos Kelionės Korona virusas - Karantinas Laisvalaikis Marketingas Mokesčių naujienos Nekilnojamas Turtas Politika ir teisė Renginiai Sportas Studijos Sveikata Taupymo patarimai Technologijos Teisėsauga, kriminalai Transportas Verslas Įvairenybės

Rekomenduojame

  • cs 1.6 siųstis
  • Reklama internete | Seo paslaugos
  • filmai online
  • fs19 mods
  • Skalbimo mašinų remontas Vilniuje
  • Trumpalaikė buto nuoma
# > Jūsų nuoroda! < #

‹ › ×
    Copyright © 2000 - 2020Litas.Lt - Verslas, naujienos - Žinantiems pinigų ir laiko vertę, powered by WP
    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled

    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

    Non-necessary

    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.