Verslas

UAB „Rūta” šokolado muziejus jau priima lankytojus

UAB „Rūta” baigia vykdyti projektą „UAB „Rūta” senojo saldainių fabriko pastato rekonstrukcija ir pritaikymas turizmo reikmėms” Nr.VP3-1.3-ŪM-06-K-01-024, kuriam skirtas finansavimas iš Europos Sąjungos Europos regioninės plėtros fondo.

Projekto pradžia – 2009 m. liepos 1 d.

Projekto pabaiga – 2012 m. birželio 30 d.

Projekto įgyvendinimui skirta iki 3 605 716,00 Lt iš Europos Sąjungos Europos regioninės plėtros fondo specialiosios Ekonomikos augimo ir konkurencingumo didinimo programos.

Projekto idėja – atlikti UAB „Rūta” priklausančio statinio, kuris yra įtrauktas į kultūros paveldo objektų sąrašus, tvarkomuosius darbus, pritaikant objektą turizmui.

Rekonstruotame pastate įrengtas šokolado muziejus, kuriame pristatoma beveik keturių tūkstančių metų šokolado istorija, galima sužinoti, kaip šokoladą gamino majai ir actekai, kaip šokoladas ir jo vartojimo tradicijos keitėsi bėgant amžiams. Muziejuje pristatomi pirmieji Lietuvos šokolado fabrikai bei saldainių fabriko „Rūta” istorija. Pastate įrengtos demonstracinės šokolado gamybos patalpos, kur galima išmėginti savo jėgas gaminant šokoladinius skanėstus ir čia pat jų paragauti.

Rekonstruotose patalpose atidaryta kavinė bei firminė parduotuvė. Pastaroji įkurta patalpose, kuriose ji veikė ir tarpukariu.

Parašykite komentarą