IT naujienos

„SurfPort Awards“ vėl triumfavo „100 sekundžių“ žinios

Vilnius, vasario 5 d. Lietuvos atstovai ir vėl skina laurus prestižiniuose mobiliojo interneto turinio bei paslaugų kūrimo apdovanojimuose „SurfPort Awards 2008“. Vakar vakare Švedijos sostinėje Stokholme vykusioje apdovanojimų ceremonijoje paaiškėjo, kad antrus metus iš eilės tarp nugalėtojų buvo „Media Team“ rengiamos mobiliosios vaizdo žinios „100 sekundžių“.
„100 sekundžių“ pripažintos geriausiomis „Mobiliosios TV tiekėjo“ kategorijoje. Jos įvertintos už paprastą naudojimą ir patrauklų mobiliesiems telefonams pritaikytą turinį, kuris nuolat atnaujinimas. Pernai „100 sekundžių“ nugalėjo „Vartotojų pasirinkimo“ kategorijoje.
„Šis apdovanojimas – tai didžiulis pripažinimas visiems Lietuvos mobiliojo turinio kūrėjams ir paskatinimas toliau ieškoti inovatyvių sprendimų,“ – sakė „Omnitel“ viceprezidentas komercijai Remigijus Štaras.
Didžiausios Šiaurės ir Baltijos šalių telekomunikacijų įmonių grupės „TeliaSonera“ organizuojamuose apdovanojimuose septynių šalių mobiliojo interneto paslaugų kūrėjai kovojo šešiose kategorijose. Itin populiarėjant socialiniams tinklams ir spartėjant jų integracijai į mobiliuosius telefonus, šiemet pirmą kartą paskelbta „Bendruomenės ir socialinio tinklo“ kategorija. Joje nugalėjo socialinis tinklas „Facebook“.
Tarp ketvirtą kartą vykusių apdovanojimų vertinimo komisijos narių buvo tokių įmonių kaip „Yahoo“ ir „Ericsson“ atstovai, profesionalūs muzikos kūrėjai ar žaidimų industrijos atstovai. Apdovanojimuose varžėsi mobiliojo turinio ir paslaugų kūrėjai iš Lietuvos, Norvegijos, Suomijos, Švedijos, Estijos ir Ispanijos.

Parašykite komentarą