Verslas

„Alita“ iš Italijos nusipirko 31 000 hL vynuogių vyno

Didžiausias Lietuvoje natūralios fermentacijos putojančio vyno gamintojas „Alita“ šiemet iš Italijos Emilija-Romanija ir Veneto regionų vyndarių nusipirko 31 tūkst. hL vynuogių vyno – tai yra apie 30 proc. daugiau nei 2009 metais.
„Vyną, kaip žaliavą putojančiam vynui, šiemet pirkome iš tų pačių vyndarių, kaip ir pernai. Dėl ilgalaikio bendradarbiavimo su partneriais Italijoje bei dėl pakitusių rinkos sąlygų šiemet už kokybišką vyną mokėjome iki 25 proc. mažiau. Geros išsiderėtos sąlygos mums padės išlaikyti produktų kokybę ir optimizuoti gamybos išlaidas, kas šiuo laikotarpiu bendrovei yra ypač svarbu“, – sakė įmonių grupės ALITA, AB generalinis direktorius Paulius Kibiša.
Bendrovės „Alita“ duomenimis, šiemet siūlyta Chardonnay kaina buvo apie 15 proc., Trebbiano  – 13 proc., o Muscatel – 25 proc.  mažesnė nei 2009 m.
Keturių rūšių naujo derliaus vynai – Trebbiano, Chardonney, Cabernet  ir Muscatel – bus naudojami visų rūšių natūralios fermentacijos „Alita“ putojančio vyno gamybai. Natūrali fermentacija reiškia, kad vyne esantys burbuliukai išgaunami natūralaus vyno rūgimo proceso metu, o ne dirbtinai prisotinant gėrimą angliarūgšte.

„Alita“ putojantis vynas gaminamas dviem pasaulyje žinomais būdais: tradiciniu, vadinamuoju methode traditionelle, kai vynas brandinamas butelyje, ir Charmat, kai vyno antrinė fermentacija vyksta didelėse hermetiškose talpose.

Per metus „Alita“ pagamina apie 5 mln. butelių putojančio vyno, kuris parduodamas Lietuvoje ir užsienyje: Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lenkijoje.

Parašykite komentarą