Šiuolaikiniam žmogui subalansuota mityba tampa vis svarbesnė, o sveika ir graži išvaizda turi vis didesnę reikšmę mūsų gyvenimuose. Nenuostabu, kad daugeliui smaližių kyla dilema, kuo pakeisti taip pamėgtą cukrų. Paprašėme gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės atsakyti į dažniausiai kylančius klausimus apie cukrų bei jo pakaitalus. 1. Kuo skiriasi cukrus ir saldikliai? Cukraus pakaitalo privalumas, lyginant jį su įprastu cukrumi, yra tas, kad reikia žymiai mažesnio kiekio saldiklio, norint pajausti analogišką saldumą. Taigi yra suvartojama ir mažiau kalorijų. 1 g. cukraus yra 4 kilokalorijos (kcal), o 1 g. cukraus pakaitalo – 0 kcal. 2. Ar galiu gerti gaiviuosius gėrimus su saldikliais, jei noriu numesti svorio? Tam, kad numestum svorio, reikia išeikvoti…