Šeštadienį, birželio 30 d., pirmasis Lietuvos „McDonald‘s“ restoranas lankytojus pasitiko stipriai pasikeitęs – Vilniaus autobusų stotyje jau 16 metų veikiantis „McDonald‘s“ atnaujintas. Jame įsikūrė ir trečioji Lietuvoje „McCafe“ kavinė, autobuso ar traukinio laukiantiems klientams siūlanti gardžios kavos bei desertų. „McDrive“ langelyje įdiegta nauja užsakymų sistema nuo šiol leis dar greičiau aptarnauti gausiai į šį restoraną užsukančius vairuotojus. Daugiausia lankytojų sulaukiantis restoranas dabar bus dar jaukesnis ir patogesnis lankytojams, siūlys platesnį meniu pasirinkimą – net keletą rūšių skanios „McCafe“ kavos ir saldumynų. Iki šiol Lietuvoje veikė dvi „McCafe“ kavinės – Gedimino prospekte ir prekybos centre „Akropolis“. Autobusų stotyje „McCafe“ įrengta atsižvelgus į lankytojų poreikius. Tarp labiausiai lankytojų pamėgtų patiekalų šiame restorane…
Kofeinas – naudingas, bet tik vartojamas saikingai
Mėgstate rytais pasimėgauti kavos ar juodos arbatos puodeliu, po pietų paskanauti plytele šokolado, o vakare atsigaivinti kofeino turinčiais gėrimais? Esate ne vieni – net 90 proc. viso pasaulio suaugusiųjų pritrūkę energijos renkasi gėrimus, kuriuose gausu kofeino. Tačiau ar tai nekenkia jų sveikatai? Apie kofeiną pasakoja gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė. Pirmą kartą kofeinas buvo išskirtas iš kavos 1819 m. Ši medžiaga yra natūrali – daugiausia jo yra randama kolos augalo lapuose, kavos pupelėse, taip pat arbatos lapuose ir guaranoje. Jei kalbėtume apie kasdien mūsų vartojamus produktus, daugiausiai kofeino turi kava. Šios medžiagos kiekis viename vidutinio dydžio kavos puodelyje prilygsta maždaug trims puodeliams arbatos ir keturioms-penkioms stiklinėms gaiviojo gėrimo su kofeinu.…