Laisvalaikis

Šiemet Kalėdos kvepia spanguolėmis, cinamonu ir rozmarinu

Atėjus tamsiajam metų laikotarpiui norisi niūrokas vėsias dienas paskaidrinti naujais skoniais ir kvapais. Puikus būdas įnešti naujų pojūčių į jūsų namus – karšti gėrimai ir kokteiliai. Kokie skoniai dominuoja šią žiemą ir ką būtina paragauti dar iki Naujųjų Metų? Prestižinio barmenų čempionato „World Class“ ambasadorius Mantas Ruzveltas ir šio čempionato Baltijos šalių etapo laimėtojas Vainius Balčaitis sutartinai sako, jog šiemet dominuos natūralūs, puikiai mums pažįstami ingredientai.

„Žiema mums visiems siejasi su Kalėdomis, todėl natūralu, jog žiemos gėrimuose gausu Kalėdinių akcentų, sodrių ir kiek sunkesnių kvapų. Šie ingredientai dominuoja ir karštų gėrimų bei kokteilių ruošime. Be to, kokteilių pasaulio kultūrą vis labiau užkariauja vietiniai, puikiai pažįstami skoniai ir kvapai. Šiemet itin populiarūs – spanguolės, cinamonas ir rozmarinas“, – sako „Prike Lietuva“ gėrimų ekspertas bei „World Class“ ambasadorius Mantas.

Prieskoninės žolelės kokteiliuose?

Visiems įprasta, jog kokteilius pagardiname šviežios mėtos lapeliu. Tačiau ar kada esate savo kokteilį pagardinę šviežio čiobrelio ar rozmarino šakele? Rozmarinas dažnai naudojamas norint gėrimams suteikti įdomesnių natų. Būtent šis prieskonis suteikia sodrų spygliuočių aromatą, o tai iš karto sukuria Kalėdinę dvasią.

„World Class“ ambasadorius Mantas sako, jog pastaruoju metu itin pamėgo pačiuose įvairiausiuose kokteiliuose naudoti prieskonines žoleles: „Šakelė šviežio rozmarino ar čiobrelio, kuriuos galima užsiauginti net ir ant savo namų palangės, visada suteiks papildomo aromato, o tinka šie prieskoniai – visais metų laikais. Jei vasarą niekas neatgaivins geriau nei stiklinė šalto vandens ir lengvai tarp delnų sutrintas vienas šių prieskonių, tai žiemą juos puikiai galima poruoti su kiek pašildytomis obuolių sultimis ir brandesniais gėrimais“.

Ant bangos – karšti gėrimai

Be abejo, žiemą norisi susisupti į jaukų pledą ir gurkšnoti šiltą gėrimą žiūrint mėgiamą filmą ar tiesiog pro langą gėrėtis apsnigta gamta. Matyt, apie tai svajoja ir pergalę Baltijos šalių „World Class“ barmenų čempionato etape išplėšęs Vainius. Vos paklaustas apie savo mėgstamiausią žiemos kokteilį – jis pradeda vardinti ingredientus.

„50 ml obuolių sulčių, tiek pat – spanguolių, 3 šaukšteliai cukraus, o įspūdžiui sustiprinti – šiek tiek, vos apie 30 ml „Bulleit Bourbon“. Dar nepamirškite cinamono lazdelės, maždaug trijų kvapniųjų pipirų, 3 gvazdikėlių ir visa tai – keliauja į puodą. Pašildykite, bet jokiu būdu neužvirkite“, – su įkvėpimu pasakoja Vainius.

Spanguolės – karalienės

Kas gi dar be mandarinų simbolizuoja Kalėdas? Žinoma spanguolės! Spanguolių kisielius – tiesiog būtinybe ant kiekvieno Kūčių stalo. Kol laukiame Kalėdų ir Kūčių, galima išbandyti spanguoles dar viename amplua – duete su cinamonu. Kiek sodresnis ir minkštesnis cinamono kvapas privers pajusti tikras Kalėdas ir kiek prislopins ryškų spanguolių skonį.
„Spanguolės žiemą yra viena geriausių uogų. Kadangi jos puikiai išsilaiko ir nepraranda formos – tiesiog tobulai tinka kokteilių puošybai. Be to, unikalus rūgštumas gali būti įdomiu akcentu, kokteilyje „sukabinančiu“ skirtingus gėrimus“, – pasakoja Mantas, „Prike Lietuva“ gėrimų ekspertas.

„World Class“ čempionatą Lietuvoje organizuoja „Prike Lietuva“ – vieni pagrindinių aukštos kokybės alkoholinių gėrimų platintojų šalyje. Įmonė įsteigta 2005 m., bendradarbiauja su didžiausiais pasaulyje alkoholinių gėrimų prekinių ženklų valdytojais „Diageo“, „Moet Hennessy”, „Jose Cuervo International“, „Stock Spirits“, kokybiškų vynų gamintojais iš viso pasaulio regionų. Prisidėdama prie barmenų mokymo ir žinių gilinimo – kompanija siekia kelti vartojimo kultūrą šalyje pirmiausia akcentuojant kokybę.

Parašykite komentarą