Verslas

Pristatyta pirmoji lietuviška degtinė su kedrų riešutais – „Bajorų su kedrais”

„Vilniaus degtinė” plečia „Bajorų” prekės ženklo degtinių asortimentą ir pristato rinkai naują skonį – „Bajorų su kedrais”. Iš lietuviškų žaliavų vienintelėje Lietuvoje spirito gamykloje Obeliuose gaminama degtinė su įdėtais neskaldytais kedro riešutais –analogų Lietuvoje neturintis produktas.

Kedro riešutai degtinei suteikia savitą, ypač švelnų skonį. Todėl „Bajorų” degtinė su kedrų riešutais pristatoma kaip „bene švelniausia” „Bajorų” prekės ženklo degtinė.

„Jau seniausiuose rašytiniuose šaltiniuose kedras aprašytas kaip kone stebuklingų savybių turintis augalas, apie jį sklando legendos. Tikiu, kad „Bajorų” degtinė su kedro riešutais netruks sukurti dar vieną legendą – skonio legendą”, – sako „Vilniaus degtinės” rinkodaros vadovas Juozas Daunys.

Kaip ir visų „Bajorų” prekės ženklo degtinių, „Bajorų su kedrais” pagrindas – ,,Liuks” rūšies rektifikuotas etilo alkoholis, gaminamas vienintelėje šalyje Obelių spirito varykloje iš Lietuvoje išaugintų grūdų, ir specialiai paruoštas vanduo.

„Bajorų su kedrais” degtinė buvo kuriama 12 mėnesių, o Lietuvai skirto produkto skonis testuojamas su šalies vartotojais. Investicijos į naują „Bajorų su kedrais” degtinę siekia 200 000 litų.

„Kilmė įpareigoja” – toks šūkis lydi „Bajorų” prekės ženklo degtines. Todėl kurdama ir gamindama produkciją „Vilniaus degtinė” siekia ne tik saugoti ir išlaikyti degtinės gamybos tradicijas, bet ir nuolat pasiūlyti aukščiausios kokybės, savo skoniu ir savybėmis išskirtinius lietuviškus produktus, galinčius konkuruoti su geriausiais Lietuvos ir užsienio pavyzdžiais.

Nauja degtinė „Bajorų su kedrais” pusės litro buteliuose Lietuvos parduotuvėse pristatoma gegužės mėnesį. Degtinė netrukus atsiras ir kaimyninių šalių rinkose – Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje.

Apie „Vilniaus degtinę”:

AB „Vilniaus degtinė” – viena iš seniausių ir didžiausių alkoholinių gėrimų įmonių Lietuvoje. Savo veiklą ji pradėjo 1907-aisiais, kai Rokiškio raj. Obelių miestelyje pradėjo veikti Obelių spirito varykla.

1995 m. „Vilniaus degtinė” buvo reorganizuota į specialiosios paskirties akcinę bendrovę. 2003 m. daugiau nei 80 proc. bendrovės akcijų įsigijo Prancūzijos koncernas BELVEDERE S.A., turintis bendras arba antrines įmones daugiau nei 25 užsienio šalyse. Šiuo metu koncernui BELVEDERE S.A. priklauso 150 pasaulyje pripažintų alkoholinių gėrimų prekių ženklų.

Didžiąją bendrovės „Vilniaus degtinė” produkcijos dalį sudaro degtinė. Populiariausios yra „Bajorų”, „Sobieski” ir „Karvedys”. Bendrovė gamina ir trauktines bei likerius. Didžioji dalis produkcijos gaminama tik iš natūralių komponentų – riešutų, uogų, vaisių, sulčių, medaus ir augalų.

Gilias lietuviškas gaminimo tradicijas išlaikiusios „Vilniaus degtinės” gaminiai daug kartų pelnė apdovanojimus už kokybės bei receptų išskirtinumą. „Vilniaus degtinės” produkcija eksportuojama į Latviją, Estiją, Lenkiją, Prancūziją, Daniją, Ispaniją ir Angliją.

Parašykite komentarą