Pusryčiai – raktas į gerą savijautą. Dietistė Indrė Trusovė įsitikinusi, kad nuo jų priklauso, kaip jaučiamės visą likusią dieną. Tiesa, anot jos, klasikinio ryto patiekalo, kepto ar virto kiaušinio neužtenka – jį būtina papildyti kitais maistingais priedais. Tai, kad kiaušiniai yra lietuvių kasdienio krepšelio dalis, patvirtina ir Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. „Be kiaušinių kasdienis pirkėjų krepšelis tikrai yra neįsivaizduojamas. Žinoma, artėjant Velykoms šios prekės pardavimai dar labiau išauga. Beje, mūsų pirkėjams rūpi ne tik maža kaina, bet ir kaip yra auginami paukščiai, todėl mūsų asortimente visuomet galima rasti laisvai laikomų vištų kiaušinių “, – teigia V. Budrienė. Vaikai ir pusryčiai: svarbiausias – tėvų pavyzdys Prekybos tinklo „Iki“…
Atėjus pavasariui parduotuvių lentynose pasirodė šviežių kopūstų derlius: nustebinkite šeimą neįprastu jų kepsnių receptu
Pavasaris – tai metas, kai viskas gamtoje pradeda žydėti, o į parduotuvių lentynas atkeliauja daugybė šviežių vaisių, žalumynų bei daržovių. Vieni jų – kopūstai – maistinga daržovė, kurią žiemos metu mėgstama rauginti. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė atkreipia dėmesį, jog kopūstai turi daug antiuždegiminių ir kitų organizmui naudingų medžiagų, o prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva džiaugiasi į parduotuvę atvykusiu pirmuoju šviežių kopūstų derliumi bei primena, kokiais kopūstais geriausiai marginti kiaušinius Velykoms. Vieni turtingiausių naudingosiomis medžiagomis Kaip teigia sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė, kopūstai turi mažai kalorijų ir daug skaidulų, taip pat yra turtingi vitaminais C, K, B ir E,…
Taupi šeimos vakarienė iš mėsos likučių: sotus makaronų apkepas su daržovėmis ir sūriu nekainuos nė 5 eurų
Norėdami sutaupyti, dažniau gaminame namuose: pasiruošus vakarienę, dalį jos galima pasilikti rytdienos pietums ar įsidėti į darbą. Be to, planuojant valgymus pavyksta gyventi tvariau, nes turime galimybę sunaudoti šaldytuve užsilikusius keptos ar virtos mėsos, daržovių, naminių konservų likučius. Tokiu atveju įvairūs troškiniai ir apkepai gali būti su tuo, ką randate virtuvėje: ryžiais, įvairiomis kruopomis, makaronais. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad maistingiausi yra viso grūdo dalių makaronai, taip pat pagaminti iš kietagrūdžių kviečių ar grikių, praturtinti daržovėmis. O prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pastebi, kad pastaraisiais metais itin išaugo makaronų pardavimai – jie išlieka vieni pigiausių maisto prekių. Sveikatai palankiausi – viso…
Savaitgalį gaminsite žuvį? Patarimai, kaip išsirinkti tikrai šviežią
Tam, kad namo parsineštume tikrai kokybiškos žuvies – pravartu žinoti, į ką atkreipti dėmesį. Paruošėme kelis patarimus, kaip išsirinkti šviežią žuvį, į kokius užrašus jų vitrinose atkreipti dėmesį ir kaip tinkamai paruošti. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad žuviai ir jūros gėrybėms yra taikomi griežti kokybės reikalavimai, o kiekvieną mėnesį pirkėjams pristatoma vis kitos rūšies žuvis. „Jūros gėrybių ir žuvies kategorijos prekės į parduotuvių lentynas nepatenka be kontrolės – jos turi atitikti tam tikrus kokybės parametrus. Kiekvienoje partijoje patikrinama net apie 10 proc. šviežios žuvies ir jūros gėrybių. Ypatingą dėmesį skiriame ir plačiam šviežios žuvies ant ledo asortimentui, kiekvieną mėnesį pristatome vis kitą žuvies rūšį. Pastebime, kad…
Nevarkite vyniodami balandėlius: aromatingą troškinį iš tų pačių ingredientų pietums pasiruošite greičiau ir nekainuos nė 2 eurų
Balandėliai – daugeliui vienas iš mėgstamų vaikystės patiekalų, bet norint patiems juos pasigaminti, reikia prisiruošti. Todėl savaitgalio pietums daug greičiau galima išsivirti troškinį, kuriame bus įprastų balandėliams komponentų, tik dar daugiau daržovių. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad moliūguose galima rasti praktiškai visų vandenyje tirpių vitaminų, naudingų žmogaus organizmui. O patiekalui naudojama smulkinta kiauliena šiuo metu yra geras pasirinkimas norintiems gyventi taupiau – prekybos centruose ji yra vienas pigiausių mėsos kategorijoje. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva siūlo daržoves naudoti kuo įvairiau ir pataria, kaip jas ilgiau išlaikyti šviežias. Dažniau gaminkime patiekalų su moliūgais ir kopūstais Moliūgus dažniausiai prisimename tik per rudens sezoną…
Šv. Kazimiero dieną pasitinkant: kaip namuose išsikepti riestainių neišlaidaujant mieste?
Kovo 3–5 dienomis Lietuvoje šurmuliuos tradicinė Kaziuko mugė, kuri neatsiejama nuo lietuviškų patiekalų ir kepinių. Visgi, jeigu mugėje apsilankyti nepavyks ar norite pataupyti, tradicinių valgių galite pasigaminti ir patys. Pavyzdžiui, išsikepti mugės simboliu tapusių riestainių. Mieste vienas toks gali kainuoti eurą ir kelis, o namuose vos už 5 eurus jų iškepsite tiek, kad užteks visai šeimai ir draugams. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad nenorintys suktis virtuvėje įvairiausių konditerijos gaminių gali rasti ir parduotuvėse. Be to, vakarinėmis valandomis kepiniams taikomos ypatingos nuolaidos. „Įvairiausi kepiniai patenka į perkamiausių prekių sąrašą. Norėdami, kad pirkėjai jų įsigytų kuo šviežesnių, duoną, bandeles, kruasanus kepame net tris kartus per dieną. O po…
Gydytoja dietologė E. Gavelienė griauna mitą apie mikrobangų krosnelėse šildomą maistą: neigiamo poveikio sveikatai neturi
Mikrobangų krosnelę rastume beveik kiekvienoje namų virtuvėje. Nors jos labai praverčia skubantiems, vis dar nepagrįstai bijoma, kad šio prietaiso elektromagnetinės bangos gali turėti neigiamą poveikį sveikatai. Tačiau „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė griauna šį mitą ir sako, kad maisto šildymo mikrobangų krosnelėje baimintis visiškai nereikėtų. Priešingai – tokiu būdu pašildytas maistas neretai sveikatai bus daug palankesnis nei tas, kurį šildydami ant keptuvės papildomai pilsime perteklinių riebalų: aliejaus ar sviesto. Mikrobangų krosnelėse pašildytas maistas – sveikatai palankus Dauguma žmonių baimių susijusių su maisto gamyba ir sveikata kyla iš klaidingo suvokimo apie mus lydinčius procesus. Vienas iš didžiausių sukurtų mitų – mikrobangų krosnelės daroma žala šildomam maistui.…
Ryškusis savojinis kopūstas: 3 receptai, kuriuos verta išbandyti šį pavasarį
Ar esate girdėję apie savojinį kopūstą? Ši daržovė itin universali – puikiai tinka tiek salotoms, tiek ruošiant sočius ir maistingus troškinius. Be to, savojiniai kopūstai yra gausūs įvairių vitaminų, tačiau mažai kaloringi. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad atėjus kalendoriniam pavasariui lietuvių krepšeliuose pastebimos įvairesnės daržovės, juolab, kad parduotuvių lentynas jau yra pasiekęs šviežias jų derlius iš Pietų. „Kopūstai, bulvės pomidorai, agurkai ir morkos vis dar sudaro populiariausių daržovių penketuką. Tačiau pastebime, kad mūsų pirkėjai vis dažniau dairosi įvairovės ir naujienų. Pavyzdžiui, vietoje tradicinių, renkasi savojinius kopūstus, taip pat atranda pankolius ar „Romanesco“ žiedinius kopūstus“, – teigia V. Budrienė. Kuo ypatingas savojinis kopūstas? Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo…
Pavasarį nuspalvinkite savo lėkštes ridikėliais – sustiprinsite imunitetą ir apsisaugosite nuo širdies bei kraujagyslių ligų
Ateina metas, kai norisi savo įprastą žiemos racioną papildyti šviežiomis, ryškiomis spalvomis akis džiuginančiomis daržovėmis. Nuo kovo mėnesio prekybos centruose jau galima įsigyti šviežio derliaus ridikėlių, svogūnų laiškų, kopūstų. Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, ridikėliuose gausu skaidulų, vitaminų bei naudingų mineralų, taip pat juose yra net apie 95 proc.vandens ir mažai kalorijų, o tai padeda palaikyti organizmo hidrataciją. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva teigia, jog galima rinktis tiek ridikėlius su lapais, tiek be jų, įvairiai fasuotus – nuo 125 g iki kilogramo – tad pagal poreikius jų galima nusipirkti tiek vienam valgytojui, tiek visai didelei šeimai. Stiprina imunitetą bei saugo nuo širdies…
Agurkais kvepiančios stintos: patarimai, kaip jas ruošti, kad būtų traškios
Stintų sezonas įsibėgėjo ir šios agurkais kvepiančios žuvies jau galima rasti ir parduotuvių lentynose. Stintos yra tikras žiemos laikotarpio delikatesas, kuris Lietuvoje skanaujamas iki pat ankstyvo pavasario. Tai, kad lietuviai itin laukia ir mėgsta šią žuvį, patvirtina ir Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Ji sako, kad šviežių stintų įsigyti galima tik ribotą laiką, todėl pirkėjai jas vertina dar labiau. „Stengiamės pirkėjams pasiūlyti kuo įvairesnį ir sezoniškesnį asortimentą, todėl nuo šios savaitės visose didžiosiose parduotuvėse, kuriose yra žuvies ant ledo vitrina, jie galės rasti ir šviežių stintų. Stintos lietuviams yra tikrų tikriausias delikatesas, todėl nenuostabu, kad vos pasirodžiusios lentynose – jos yra tiesiog išgraibstomos. Pusė kilogramo šios žuvies kainuos…






