• Virtuvė, receptai

    Spurgų diena – puiki proga pasigaminti jų namuose: technologė dalijasi saldžiais patarimais (receptas)

    Parduotuvių vitrinose gundo išsipūtusios spurgos: mielinės, su džemu ar kremu, gardintos įvairiausiais pabarstukais, aplietos šokoladu ar rožiniu glajumi. Retkarčiais visi užsimanome patiekalų, kurie tarsi grąžina į vaikystę: spurgomis anūkus yra lepinusios turbūt visos močiutės. Vis tik palankiausia sveikatai būtų namuose jas gaminti iš varškės, nepadauginti cukraus ir saldžių priedų. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė rekomenduoja varškę tiek vaikams, tiek suaugusiems valgyti per pusryčius ar vakarienę, skaninti ją vaisiais, riešutais, sėklomis bei uogomis. Artėjančios Tarptaupinės spurgų dienos proga kulinarijos technologė Lina Barčaitė pataria, kaip namuose išsivirti tobulas ir sveikatai palankias spurgas. Su varške gauname visaverčių baltymų Nors ir plinta mada visiškai atsisakyti pieno ir jo produktų, pasak…

  • Virtuvė, receptai

    Vasarai prasidėjus grįžta desertai su braškėmis ir bananais: tiks pasmaguriauti vaikams ir pavaišinti draugus (receptai)

    Vos saldūs, neriebūs ir neapsunkinantys – tokie desertai vasarą mėgstami daug labiau už kremais perteptus pyragus ar tortus, populiarius žiemą. Tuoj sulauksime ir šviežių braškių, kurias galima dėti į glotnučius, desertus su želė, puošti suktinukus su vaisiais. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad ne be reikalo braškės yra vienos populiariausių uogų pasaulyje, vertinamos ne tik dėl skonio, bet ir dėl savo maistinės vertės, kuri susijusi su tuo, kad jos – tikras mineralinių medžiagų šaltinis. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pataria, kaip braškes laikyti namuose, kad jos ilgiau išliktų šviežios. Nors naudingos, bet skanaukime saikingai Gydytoja dietologė atkreipia dėmesį, kad braškės – ypač…

  • Virtuvė, receptai

    Liucina Rimgailė dalijasi sultingų mėsainių receptu – pavyks net grilio naujokams

    Socialiniuose tinkluose nuolat pastebima desertų kūrėja, verslininkė Liucina Rimgailė vasaros metu daugiausia laiko praleidžia namų kieme, kur sūnus mėgsta žaisti, o vyras Tadas – užsikurti kepsninę ir stebinti skaniais patiekalais. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ ambasadorės, jos mėgstamiausi valgiai – ant grilio keptos daržovės, pelėsinis sūris ir švelniai pamarinuota mėsa. Nors Liucinai artimesnis desertų gaminimas, šeimos pietums ar jaukiai vakarienei su draugų kompanija ji kviečia išbandyti sultingų mėsainių receptą, kurį pasigaminti pavyks net grilio naujokams. Prie lauko kepsninės karaliauja vyras Desertinės „LiuPatty“ įkūrėja Liucina Rimgailė pasakoja, kad vasarą namuose jau tradicija tapo užsikurti grilį ir neskubant pasigaminti pietus šeimai ar vakarienę draugų kompanijai. Tiesa, jai artimesnis desertų gaminimas, todėl Liucina dažniausiai…

  • Virtuvė, receptai

    Ant grilio kepta dorada nepaliks abejingų: pasinaudokite technologo patarimais ir nustebinkite artimuosius (receptas)

    Geras oras daugelį vilioja į gamtą, kur galima pasimėgauti saule, vasariška šiluma bei ramybe. Be to, šiltuoju sezonu buvimą gamtoje neretai lydi ir grilinamų patiekalų skoniai bei kvapai. Vienas iš gardžių patiekalų, kurį galima pasigaminti pietums ar vakarienei – ant grilio kepta dorada. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad valgant žuvį galima gauti organizmui ypač naudingų omega-3 riebalų rūgščių, tik svarbu atsižvelgti į jos gaminimo būdą. Tuo tarpu prekybos tinklo „Rimi“ mėsos technologas Vidas Nadzeika dalijasi naudingais patarimais, kaip tinkamai paruošti žuvį ant žarijų. Žuvies terminis apruošimas – trumpas Kaip teigia „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė, žuvis – gyvūninės kilmės produktas, kuriame randamas visas…

  • Virtuvė, receptai

    Keičiasi „Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene vadovė

    Švedijos koncernui „ICA Gruppen“ priklausančios UAB „Rimi Lietuva“ ryšiams su visuomene pradeda vadovauti Eglė Krasauskienė. Šias pareigas ji perėmė iš Gabrielės Šerėnienės, pasukusios į ilgai atidėliotas studijas. Eglė Krasauskienė koordinuos „Rimi Lietuva“ ryšius su žiniasklaida, bendruomenėmis, nevyriausybinėmis organizacijomis, įgyvendins tvarumo projektus komunikacijos srityje. Pastaruosius penkerius metus Eglė Krasauskienė buvo viešųjų ryšių agentūros „Vox vera“ komunikacijos projektų vadovė, daugiausia dirbo su aplinkosaugos, sveikatos apsaugos, ekologijos, transporto ir viešojo valdymo projektais. Prieš tai kelerius metus dirbo komunikacijos projektų vadove kūrybos namuose „ELITAZ“, kuriuose prisidėjo prie televizinių projektų įgyvendinimo. „Džiaugiuosi, kad prie mūsų komandos prisijungia įvairią profesinę patirtį komunikacijos srityje sukaupusi Eglė Krasauskienė. Neabejoju, kad Eglės ekspertinės žinios ir progresyvus mąstymas bus svarus…

  • Virtuvė, receptai

    Pasigaminkite sausainių be miltų: vaikai valgys su malonumu, o skanėstas kainuos mažiau nei 5 eurus

    Sausainiai be miltų – nauja mada kulinarijoje, tinkanti netoleruojantiems glitimo ir laktozės. Jie paruošiami vos iš trijų ingredientų, o iškepa vos per keliolika minučių. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad visavertės mitybos racione turėtų atsidurti kuo daugiau skirtingų rūšių riešutų, kuriuos galima keisti ir kokybišku riešutų kremu, tinkamu dėti į sausainius. Prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė siūlo riešutų kremo pasigaminti namuose – taip, nusipirkę riešutų per akcijas, dar ir sutaupysite. Mirkyti riešutų nebūtina, bet reikia nuplauti Nors sklando nuomonė, kad prieš valgant riešutus geriau pamirkyti, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, jog tai daryti būtina ne visada. „Prieš valgant riešutus reikėtų nuplauti arba…

  • Virtuvė, receptai

    Pavyks net desertų negaminantiems: garantuotas jogurtinis tortas su braškėmis, kurio nereikia kepti

    Nenuginčysi, kad pirmosios lietuviškos braškės skaniausios – vienos pačios, be jokių priedų. Pasak Vaidos Budrienės, „Iki“ komunikacijos vadovės, gegužės mėnesį pirkėjai graibsto šias lietuviškas uogas, kurių būna taip išsiilgę. Braškės idealiai tinka ne tik šviežiam užkandžiui, bet ir svaiginančiai gaivių desertų gamybai. O žinant kelis triukus, iš jų pagamintu tortu bus galima mėgautis be didelės sąžinės graužaties. Dar geriau – nereikės net jungti orkaitės. „Šiemet pirkėjus nudžiuginome dar gegužės pradžioje pasirodžiusiomis pirmosiomis lietuviškomis braškėmis. Šiltiems orams įsibėgėjant, šviežių, ką tik nuskabytų uogų įvairovė plečiasi, o kainos mažėja. Todėl pastebime, kad lietuviškos uogos atsiduria dažname pirkėjų krepšelyje“, –sako V. Budrienė. Net viena stiklinė – labai naudinga organizmui Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo…

  • Virtuvė, receptai

    Lietuviškų smidrų sezono įkarštis: kviečia kepti ant grilio, gardinti salotas ar valgyti žalius (receptas)

    Maistingieji smidrai šiuo metu yra pačiame sezono įkarštyje. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė smidrus vadina viena superdaržovių ir pasakoja, kokią naudą sveikatai turi šis augalas. Tuo tarpu „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva primena, kaip namuose smidrus ilgiau išlaikyti šviežius ir sako, kad jais pagardinti galima tiek gaivias salotas, tiek pasilepinti keptais ant grilio arba valgyti žalius. Ieškantiems naujų skonių prekybos tinklo kulinarai rekomenduoja išbandyti ant ugnies keptą lašišą su baltųjų smidrų salotomis ir ikrų padažu. Superdaržove tituluojami smidrai Vasaros sezono daugelis neįsivaizduoja be grilyje keptų patiekalų, o garnyrui mėgsta ant ugnies pasikepti skirtingų daržovių: cukinijų, paprikų, kukurūzų burbuolių ar smidrų. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė…

  • Virtuvė, receptai

    Pavaišinsite visus kaimynus: 3 gardūs, nebrangūs ir greiti visos skardos patiekalai

    Penktadienį – Europinė kaimynų diena. Kaip ir į antrosios pusės, taip ir į kaimynų širdis kelias dažnai driekiasi per skrandį. Vaišės būriui žmonių gali gąsdinti dažną šeimininką, tačiau yra išeitis – paprasti visos skardos patiekalai. Jų paruošimas – minučių klausimas, o nebrangūs ingredientai nevargins ir kišenės. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad vasarą vidutinis pirkėjų krepšelis padidėja – tai lemia dažnesni draugų susibūrimai ir šventės. „Šylant orams dažno gyvenime daugėja susitikimų su artimaisiais, draugais. Tai atsispindi ir pokyčiuose apsiperkant: pavyzdžiui, pirkėjai dažnai šašlykų, kepsnių perka didesniais kiekiais, renkasi šeimynines jau paruošto maisto pakuotes, kad sutaupytų laiko virtuvėje. Taip pat paklausūs pasiūlymai, kai du tuos pačius produktus galima…

  • Virtuvė, receptai

    Dietologė pataria, ką ant grilio iškepti vaikams: nuo mėsos iki įvairiausių vaisių

    Artėjant vasarai, vis daugiau žmonių laiką leidžia gamtoje ar savo namų terasose. Būdami lauke, dažnai ant kepsninės kepame mėsą, daržoves ar sūrį, o gamtoje žaidžiantys vaikai tampa vienais iš pirmųjų, ragaujančių iškeptą maistą. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, svarbiausia, kad paruoštas maistas būtų saugus, tinkamas vaiko amžiui. Anot „Rimi“ kulinarijos technologo Vido Nadzeikos, vaikams ant kepsninės galima paruošti tiek pietus, tiek desertinius patiekalus. Svarbiausia – neperkeptas maistas Prieš kepant mėsą, ją marinuojame savo sugalvotu ar pasirinkto recepto marinatu. Tai darydami norime, kad mėsa įgautų išskirtinį skonių ir aromatą. Pasak gydytojos dr. Editos Gavelienės, marinatas gali apsaugoti ir nuo įvairių kenksmingų darinių. „Mėsos marinavimas gali apsaugoti nuo įvairių darinių, darančių…