• Virtuvė, receptai

    Liucina Rimgailė kviečia pasigaminti sūrelių: „Verta pasinaudoti proga sutaupyti“ (receptas)

    Namuose gaminti desertus, ypač jei turite vaikų, visada verta: tuomet galima kontroliuoti cukraus kiekį, smagiai kartu praleisti laiką ir dar sutaupyti. Verslininkė, desertų kūrėja Liucina Rimgailė, rinkdamasi maisto prekes, atsižvelgia tiek į palankumą šeimos sveikatai, tiek į kainą. Ji džiaugiasi, kad Lietuvoje yra daug kokybiško maisto gamintojų, tad dažnai iš patinkančių produktų pasirenka pigesnę alternatyvą. Juolab, kad vasarą atsirado dar daugiau galimybių sutaupyti – prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvėse galima įsigyti daugiau kaip 600 kasdienių maisto ir kitų prekių už bene žemiausią įprastą kainą rinkoje. Perka mažiau, bet kokybiškų produktų Dažnai nespėjame susimastyti, kad į šiukšlinę keliauja ne tik maisto likučiai, bet ir šaldytuve prastovėję, pamiršti ir sugesti spėję produktai. Todėl…

  • Virtuvė, receptai

    Braškių salsa – netikėtas ir pigus pagardas keptai mėsai: patiks net vaikams

    Prasidedant braškių sezonui, jas galima panaudoti ne tik įprastiems desertams, bet ir aštriems pagardams gaminti. Nors įvairioms meksikietiškos salsos rūšims tradiciškai naudojamos daržovės: pomidorai, paprikos, svogūnai, pipirai, dumplainiai ar žolelės, pagardo pagrindas gali būti ir saldžiarūgštės braškės, kurios savitai derės su aštresniais ingredientais. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad braškės itin tinka tarpiniams valgymams, tačiau jas galime dėti ir į salotas, padažus. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva primena, kad jau prekiaujama lietuviškomis braškėmis ir pataria, kaip namuose ilgiau išlaikyti šias lepias uogas nepažeistas ir kokia forma patiekti svečiams. Viena populiariausių uogų pasaulyje Retas nemėgsta braškių: vos prasidėjus derliui, šias kvapnias raudonas uogas…

  • Virtuvė, receptai

    Vitaminų pilni rabarbarai: patarimai, kaip juos panaudoti virtuvėje (čatnio receptas)

    Vasaros pradžioje daržuose sužaliuoja ir išsikeroja rabarbarai. Nusiskynę jų stiebus dažniausiai valgome su cukrumi, sirupu, dedame į įvairiausius pyragus ar verdame džemus bei uogienes, tačiau rabarbarus kulinarijoje galima panaudoti ir plačiau, pavyzdžiui, iš jų pasigamintas čatnis nuostabiai derės prie mėsos, keptos ant grotelių. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, sezono metu rabarbarai įneš ne tik naujų skonių į mitybos racioną, bet ir praturtins organizmą naudingomis medžiagomis. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva dalijasi keliomis gudrybėmis, kaip rabarbarus namuose ilgiau išlaikyti šviežius ir ką iš jų pasigaminti. Rabarbarai – išskirtinis ir maistingas augalas Rabarbarai – puikus produktas, savo skoniu galintis papildyti įvairiausius patiekalus bei paįvairinti mitybos racioną. Sveikatai palankios…

  • Virtuvė, receptai

    Pasiruoškite iškylai greitai, paprastai ir pigiai – vištienos suktinukai asmeniui nekainuos nė 2,5 eur.

    Kuo daugiau saulės ir šilumos, tuo dažniau renkamės lengvesnį maistą: salotas, suktinukus, įvairias užtepėles. Jei kartais pagulėjęs priešpiečių dėžutėje maistas nebeatrodo taip gerai, kaip ką tik pagamintas, tai šiam receptui tai negresia: suktinukus su Cezario salotų interpretacija smagu valgyti gamtoje ar per pietus parke ant suoliuko. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pataria gardžiuotis vis kitomis salotų rūšimis – jos turi skirtingą skonį, o prekybos centruose džiugina jų įvairovė. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pataria, kaip salotas namuose ilgiau išlaikyti šviežias ir nustebinti svečius. Lengvos, gaivios ir įvairios Salotos puikios tuo, kad kaskart galima improvizuoti keičiant jų priedus. O jei jose bus liesos mėsos,…

  • Virtuvė, receptai

    Maisto tinklaraštininkės Kotrynos Stankuvės ypatingi vištienos sparneliai taps vasaros grilio vakarėlio žvaigždėmis (receptas)

    Traškūs vištienos sparneliai su padažu, kuriame persipina saldūs, sūrūs ir aštrūs skoniai, tikrai patiks visai šeimai. O progų jų išsikepti turėsime ne vieną – juk laukia vasaros savaitgaliai gamtoje su artimaisiais ir bičiuliais. Tad maisto tinklaraščio „Ko nors skanaus“ autorė ir prekybos tinklo „Rimi“ ambasadorė Kotryna Stankuvė dalijasi ypatingu vištienos sparnelių receptu – paruošti juos nesunku, iškepa greitai, o nuo stalo dingsta akimirksniu. Grilinimas susijęs su smagiais vaikystės prisiminimais Išsikepti ant žarijų mėsos ar daržovių maisto tinklaraštininkė Kotryna Stankuvė niekada nepraleidžia progos, o dažniausiai kepsninė kuriama pas jos tėvus Klaipėdoje. Nors dabar itin išpopuliarėjo uždaros kepsninės, gastronomijos entuziastei priimtinesnės atviros – kai matai kepamą maistą, o kurui naudoji malkas. „Man…

  • Virtuvė, receptai

    Vasaros topas – ant žarijų kepti kiaulienos kepsniai: patiks visai šeimai ir asmeniui nekainuos nė 2 eurų (receptas)

    Kiauliena, kaip ir vištiena, išlieka mėgstamiausios lietuvių mėsos rūšys, o atėjus grilinimo sezonui, gardžius kiaulienos nugarinės kepsnelius pasiruoš ir išsikeps net virtuvės naujokai. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad jei rūpi sveikata ir kokybiškai paruoštas maistas, vertėtų rinktis liesesnę mėsą ir nekepti jos keptuvėje su riebalais. Sveikatai palankiausia yra virta, troškinta arba orkaitėje, griliuje kepta mėsa. „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva teigia, kad tiekėjai itin kruopščiai atrenkami, tad prekybos tinklo parduotuvėse kiaulienos asortimentas atkeliauja tik iš aukščiausius standartus atitinkančių ūkių. Dažniau rinkimės šviežią mėsą, nepiktnaudžiaukime rūkyta ar vytinta Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, jog kiauliena gali būti puikus baltymų,…

  • Virtuvė, receptai

    Sotus ir baltymais turtingas pyragas patiks tėčiams – pradžiuginkite juos rikotos sūrio desertu (receptas)

    Švelnaus skonio itališkas išrūgų sūris labiau primena pertrintą lietuvišką varškę, tad dažniausiai rikota dedama į pyragus ir kitus desertus: subtilus skonis bei kreminė konsistencija jiems itin tinka. Sveikatai palankios mitybos konsutantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pažymi, kad rikota yra ypač naudinga dėl nemažo kiekio visaverčių baltymų ir sąlyginai nedidelio kaloringumo. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pastebi, kad nors minkštųjų sūrių kategorijoje pagal pardavimus pirmauja maskarponė, pirkėjai jau atranda ir rikotos privalumus. Tad artėjant birželio 4-ajai, Tarptautinei sūrių ir Tėvo dienai, technologai kviečia savo brangų žmogų nustebinti sveikatai palankiu desertu. Rikota – kalcio ir fosforo šaltinis Nors įvairių desertų gamybai dažnai pasirenkama maskarponė, kartais verta ją pakeisti…

  • Virtuvė, receptai

    Spurgų diena – puiki proga pasigaminti jų namuose: technologė dalijasi saldžiais patarimais (receptas)

    Parduotuvių vitrinose gundo išsipūtusios spurgos: mielinės, su džemu ar kremu, gardintos įvairiausiais pabarstukais, aplietos šokoladu ar rožiniu glajumi. Retkarčiais visi užsimanome patiekalų, kurie tarsi grąžina į vaikystę: spurgomis anūkus yra lepinusios turbūt visos močiutės. Vis tik palankiausia sveikatai būtų namuose jas gaminti iš varškės, nepadauginti cukraus ir saldžių priedų. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė rekomenduoja varškę tiek vaikams, tiek suaugusiems valgyti per pusryčius ar vakarienę, skaninti ją vaisiais, riešutais, sėklomis bei uogomis. Artėjančios Tarptaupinės spurgų dienos proga kulinarijos technologė Lina Barčaitė pataria, kaip namuose išsivirti tobulas ir sveikatai palankias spurgas. Su varške gauname visaverčių baltymų Nors ir plinta mada visiškai atsisakyti pieno ir jo produktų, pasak…

  • Virtuvė, receptai

    Vasarai prasidėjus grįžta desertai su braškėmis ir bananais: tiks pasmaguriauti vaikams ir pavaišinti draugus (receptai)

    Vos saldūs, neriebūs ir neapsunkinantys – tokie desertai vasarą mėgstami daug labiau už kremais perteptus pyragus ar tortus, populiarius žiemą. Tuoj sulauksime ir šviežių braškių, kurias galima dėti į glotnučius, desertus su želė, puošti suktinukus su vaisiais. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad ne be reikalo braškės yra vienos populiariausių uogų pasaulyje, vertinamos ne tik dėl skonio, bet ir dėl savo maistinės vertės, kuri susijusi su tuo, kad jos – tikras mineralinių medžiagų šaltinis. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pataria, kaip braškes laikyti namuose, kad jos ilgiau išliktų šviežios. Nors naudingos, bet skanaukime saikingai Gydytoja dietologė atkreipia dėmesį, kad braškės – ypač…

  • Virtuvė, receptai

    Liucina Rimgailė dalijasi sultingų mėsainių receptu – pavyks net grilio naujokams

    Socialiniuose tinkluose nuolat pastebima desertų kūrėja, verslininkė Liucina Rimgailė vasaros metu daugiausia laiko praleidžia namų kieme, kur sūnus mėgsta žaisti, o vyras Tadas – užsikurti kepsninę ir stebinti skaniais patiekalais. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ ambasadorės, jos mėgstamiausi valgiai – ant grilio keptos daržovės, pelėsinis sūris ir švelniai pamarinuota mėsa. Nors Liucinai artimesnis desertų gaminimas, šeimos pietums ar jaukiai vakarienei su draugų kompanija ji kviečia išbandyti sultingų mėsainių receptą, kurį pasigaminti pavyks net grilio naujokams. Prie lauko kepsninės karaliauja vyras Desertinės „LiuPatty“ įkūrėja Liucina Rimgailė pasakoja, kad vasarą namuose jau tradicija tapo užsikurti grilį ir neskubant pasigaminti pietus šeimai ar vakarienę draugų kompanijai. Tiesa, jai artimesnis desertų gaminimas, todėl Liucina dažniausiai…