Vis dažniau ieškome sveikatai palankesnių saldumynų, tad verta jį panaudoti desertams. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad geriausias riešutų kremas būtų be jokių priedų. Renkantis jį parduotuvėje, reikėtų patyrinėti sudėtį arba pasigaminti kremo patiems namuose: užtektų trintuve tik sutrinti riešutus. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva siūlo įsigyti daugiau riešutų per akcijas ir panaudoti juos kaip sveikatai palankų užkandį ar įvairių patiekalų ingredientą – taip sutaupysite, o maistas bus gardus, šviežias ir pigus. Nors kaloringi, bet naudingi Kaip skanaujant ir bet kurį kaloringą patiekalą, taip ir riešutų kremą, itin svarbus saikas. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, per dieną jo rekomenduojama suvalgyti ne…
Nuodėmės vertas moliūgų tiramisu receptas: pakeistas vienas ingredientas, o maistinė vertė – nelyginama
Klasikinį ir visų mėgstamą itališką tiramisu desertą visai paprastai galima adaptuoti šaltajam sezonui: rudasis cukrus, imbieras, cinamonas ir muskato riešutai suteiks jam žiemos švenčių aromato, o moliūgų tyrė nuspalvins rudeniškų lapų spalva. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad vienas geriausių konservavimo būdų yra šaldymas, tad užsišaldžius moliūgų tyrės žiemai vėliau ją galima panaudoti ruošiant įvairius patiekalus: nuo sriubų iki gardžių desertų. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva teigia, kad prekybos centruose galima rasti net penkių rūšių moliūgų, kurie skiriasi savo skoniu ir išvaizda. Tad po Šiurpnakčio neišmeskite moliūgų likučių ir nustebinkite šeimą iš jų pagamindami pigų ir itin gardų tiramisu. Ir sveikiems, ir…
Pasinaudokite galimybe sutaupyti ir pamaitinti svečius gardžiu apkepu: šį savaitgalį „Rimi“ įsigysite lašišos perpus pigiau
Stabtelėdami prie žuvies skyriaus parduotuvėse, dažnai pasidairome akcijų pamėgtoms žuvims, ypač lašišai, kuri skani ne tik kepta, bet ir sūdyta. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad lašišoje gausu ne tik aukštos kokybės baltymų, vitaminų bei antioksidantų, bet ir omega-3 riebalų rūgščių. Tad dėl visų gerųjų lašišos savybių rekomenduoja ją valgyti bent kartą per savaitę, o kitomis dienomis rinktis menkę, lydeką, tuną ar kitas žuvis. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva sako, kad parduotuvėse visada galima rasti šviežios, skanios ir sveikatai palankios lašišos, kuriai ir šiuo metu taikoma -50 proc. nuolaida, tad belieka žinoti, kaip ją tinkamai laikyti namuose. Jūrinėse žuvyse – daugiau mums…
Pigūs ir lengvi užkandžiai Helovino vakarėliui: ragauti bus baisu, bet norėsis dar
Helovino vakarėliai Lietuvoje vis populiarėja, o šiurpulingas vakaras reikalauja ir teminių užkandžių. Ką paruošti, jeigu nesate nei pažengęs meistras virtuvėje, nei norite maisto ruošai skirti daug išlaidų? Ne bėda – prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos ir konditerijos žinovai siūlo tris neįtikėtinai lengvai pagaminamų užkandžių iš paprastų produktų receptus. „Kadangi Helovinas nėra lietuviška tradicija, pastebime, kad pasiruošimo jam pirkėjai nepalieka paskutinei minutei – jau nuo spalio vidurio dairosi teminių dekoracijų, kaip ir kapų žvakių. Taip pat šiomis dienomis tradiciškai prognozuojame gerokai išaugusią maisto produktų paklausą. Tą lemia ne tiek Helovinas, kiek Visų šventųjų diena ir Vėlinės. Jos tampa proga susitikti šeimai, giminei, o susibūrimai lydimi ir gausių vaišių“, – pastebi Vaida Budrienė,…
Neišmeskite moliūgo likučių – tai proga sutaupyti: užteks kitos dienos trijų dalių pietums (receptai)
Įpusėjęs ruduo su vėsiais orais atsineša spalvotus lapus, šiltus megztinius ir, žinoma, gausų moliūgų derlių. Ši daržovė – įsimintinas rudens simbolis, žavintis tiek savo spalva, tiek skoniu. Rudenį gausiai verdame moliūgų sriubas, kepame pyragus, o šviežius moliūgus naudojame kaip dekoracijas. Tačiau po viso šio kūrybinio proceso dažnai tenka spręsti, ką daryti su moliūgo likučiais. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pataria juos sumaniai panaudoti virtuvėje, pasigaminant tiek sočių troškinių, tiek saldžių kepinių. Tai padės ne tik sutaupyti, bet ir išvengti maisto švaistymo. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, jog dėl savo maistinės vertės moliūgai priskiriami prie sveikatai palankių ir mažai kalorijų turinčių produktų, kuriuos…
3 receptai, kaip panaudoti alijošių: tiks ne tik plaukams, veido odai, bet ir ypač šiuo metu naudingai nebrangiai sriubai
„Nemirtingumo augalo“ vardą alavijas yra gavęs ne tik dėl to, kad geba augti be dirvožemio, bet ir dėl naudingų savo savybių grožiui ir organizmo stiprinimui. Pasirodo, su juo skanu bei sveika ruošti net ir maistą, o jo augintis patiems nėra būtina – gali pakakti vos vieno lapo, kurį įsigyti galima tiesiog parduotuvėje. Pasak Vaidos Budrienės, „Iki“ komunikacijos vadovės, anksčiau kone kiekvienuose namuose augintas alavijas pastaruoju metu išgyvena dar vieną populiarumo bangą. „Nuolat atnaujiname vaisių, daržovių asortimentą, ir dar prieš porą metų išbandėme naujieną – pasiūlėmė pirkėjams šviežių alavijų lapų, kurių galima įsigyti vienetais. Šis gerai pažįstamas, tačiau parduotuvėse retokai išvystamas augalas tapo vienu iš šaltojo sezono hitų. Pirkėjai įvertino, kad…
Skonis, užbūręs milijonus: kaip pasigaminti naminį „stracciatella“ sūrį tik iš poros ingredientų?
Mėgstantys italų virtuvės patiekalus tikriausiai yra girdėję „stracciatella“ pavadinimą. Nors dažniausiai jis asocijuojasi su šokolado gabalėliais gardintais ledais, šis žodis italams taip pat reiškia ir sriubos patiekalą, verdamą iš sultinio, lėtai į jį pilant kiaušinio masę su kietuoju sūriu. Taip pat „stracciatella“ yra viena iš itališko sūrio rūšių, gaminama iš plėšytos mocarelos gabalėlių bei riebios grietinėlės. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, šios rūšies sūrio skanauti ir juo paįvairinti mitybos racioną galima, tačiau saikingai. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pasakoja į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis šį sūrį, o mėgstantiems eksperimentuoti virtuvėje ar norintiems pataupyti rekomenduoja jo pasigaminti ir patiems. Padidinkite pieno produktų įvairovę „Stracciatella“ sūris garsėja…
6 mitai apie makaronus, kuriais reikia liautis tikėjus: ar pilti aliejaus ir ar reikia perlieti šaltu vandeniu?
Rytoj, spalio 25-ąją, švenčiama Tarptautinė pastos diena. Regis, nemažai lietuvių šią dieną švęsti galėtų gerokai daugiau kartų per metus, mat makaronai ypač dažnai tampa greitos, gardžios ir visai nebrangios vakarienės pagrindu. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad lietuviai nevengia eksperimentuoti – visų pirma žvelgia į makaronų kainą, tačiau vis dažniau domisi ir skirtingomis jų rūšimis. Tačiau kad ir kurią jų pasirinktumėte, svarbu nepadaryti klaidų juos gaminant. Makaronai neabejotinai atsiduria tarp populiariausių parduotuvėse perkamų produktų – jie nebrangūs, sotūs, ilgai negenda ir suteikia plačias galimybes virtuvėje. V. Budrienės teigimu, lietuvių įpročiai keičiasi ne taip ir greitai, tačiau jau kurį laiką stebimi du vykstantys pokyčiai. „Visų pirma, išaugus infliacijai,…
Koks ruduo be moliūgų? Jei nusibodo jų sriuba, išsikepkite nesaldų pyragą su šalavijais
Ar pastebėjote, kad oranžinės spalvos vaisiai ir daržovės kelia nuotaiką? Ne veltui rudenį mėgaujamės aromatinga moliūgų spalva, o artėjant Šiurpnakčiui ruošiame žaismingas dekoracijas. Jei išskobus moliūgą liko didelis dubuo jo minkštimo, dalį galima panaudoti tyrei ir ją užšaldyti, o iš likusios išsikepti pyragą: traški tešla, moliūgų ir svogūnų duetas, papildytas smulkintu šalaviju – toks derinys sužavės neįprastu skoniu. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad moliūgas, kaip itin vertingas maisto produktas, turi rasti vietą mūsų mityboje, o prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pataria, kaip namuose ilgiau išlaikyti moliūgus ir kaip juos panaudoti. Mažina rimtų ligų riziką, lėtina senėjimo procesus Ryškią oranžinę spalvą moliūgui,…
Šiurkšti klaida, kurią darome plakdami glotnučius: dėl jos organizmas įsisavina mažiau antioksidantų
Daugelio geros dienos užtaisas prasideda nuo natūralios energijos pliūpsnio, gaunamo iš sveikatai palankaus, maistingo pusryčių glotnučio. Jo gamybai renkamasi klasikiniai ingredientai: pienas, miško uogos, špinatai ir, žinoma, – bananai. Vis dėlto, anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, tikrai ne visus produktus galima maišyti į vieną kokteilį, mat, maisto produktuose esantys flavonoidai (antioksidantai) prasčiau pasisavinami, kai sąveikauja su tam tikromis medžiagomis. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva teigia, kad neverta sukti galvos, jei namų sąlygomis prinokę bene pagrindiniai glotnučių ingredientai – bananai – ima juoduoti: užteks juos įdėti į šaldiklį ir visuomet po ranka turėsite kokteilio ingredientą. O pasinaudoti puikia proga ir sutaupant papildyti vaisių dubenį verta šį savaitgalį…