• Virtuvė, receptai

    Nuo balandžio 1 d. keičiamas dalies prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvių darbo laikas

    Balandžio 1-ąją prekybos tinklas „Rimi“ keičia dalies fizinių parduotuvių darbo laiką. Pokyčiai įsigalios 8 tinklo parduotuvėse, o kitos ir toliau veiks įprastu grafiku. Mažeikiuose, Utenoje, Telšiuose, Jonavoje, Biržuose, Lentvaryje bei Užubalių kaime pirkėjai galės apsipirkti vasaros sezonu galiojusiu darbo laiku, o Vilniaus „Rimi Domus Pro“ parduotuvė, esanti Ukmergės g. 308, veiks valanda trumpiau. Kaip teigia „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė, šie pokyčiai vykdomi atsižvelgiant į besikeičiančias pirkėjų srautų tendencijas šiltesniuoju metų laiku. Sugrąžinamas vasaros sezono parduotuvių darbo laikas Pasak „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovės Eglės Krasauskienės, parduotuvių darbo laikas koreguojamas pagal nuolat stebimas apsipirkimo tendencijas, kurios šiltesniuoju metų sezonu skiriasi nuo žiemos…

  • Virtuvė, receptai

    Vaikai nemėgsta špinatų? Žalias L. Rimgailės pyragas su zuikučiais ištirpdys mažųjų širdis

    Iškepusi daugybę kepinių šventėms ir kasdienai, verslininkė, desertinės „Liu Patty“ įkūrėja Liucina Rimgailė nuolat stebina išmone. Pavyzdžiui, kas galėtų pagalvoti apie velykinį pyragą su špinatais? Jis ne tik sveikesnis už daugybę saldumynų, puošnus, primenantis žaliuojančią pavasarinę samanų paklodę, bet ir lengvai įveikiamas net ir nepatyrusiems kepėjams. Pyrago ingredientai – paprasti, darbo nedaug, o rezultatas – pribloškiantis. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad pagerinti savo mitybą galime vartodami daugiau daržovių, o špinatai ne veltui vadinami supermaistu. Jie vertinami dėl didelio folatų kiekio, sveikatai naudingų vitaminų bei mineralų, tad metas pasimėgauti šiuo desertu. Pyragas – iš to, ką turite spintelėse ir šaldiklyje Kartais atrodo, kad pyragui reikia…

  • Virtuvė, receptai

    Velykinė antis bus tobulai sultinga ir kvapni: kokioje temperatūroje kepti ir kokius prieskonius naudoti

    Be galo aromatinga, itin minkšta ir su auksine, traškia odele – orkaitėje kepta antis vis dažniau tampa pagrindine lietuvių Velykų stalo žvaigžde. Svarbiausiai pavasario šventei pirkėjai ieško ko nors išskirtinio, todėl šalia šviežios vištienos, kiaulienos išauga susidomėjimas ir antiena, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Gardžiai paruošta Pekino antis vos už kelis eurus vaišėms suteiks iškilmingumo – tereikia atsiminti kelias taisykles, kad mėsa po kepimo būtų minkšta ir lengvai nukristų nuo kaulo. „Žmonės ieško būdų, kaip Velykas sutikti skaniai, sočiai ir neišlaidaujant. Velykinį meniu diktuoja ne tik individualūs mitybos įpročiai, bet ir akcijos, taip pat noras pasilepinti. Pirkėjų krepšelio įvairovė atskleidžia, kad per šventę lietuviai mėgsta įmantresnius patiekalus…

  • Virtuvė, receptai

    Paruošę šią mėsos rūšį Velykoms neatsiginsite komplimentų: nustebins kiekvieno gomurį

    Triušiena – retokai valgoma mėsa, bet per šventes būtent ir reikia pasigardžiuoti ilgiau neragautais gurmaniškesniais patiekalais. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė negaili triušienai komplimentų: ji liesa, pakankamai lengvai virškinama ir puikiai įsisavinama, tad galėtų būti pirmoji mėsa, kurios paragauja kūdikiai maždaug nuo aštunto mėnesio. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pataria naudotis proga ir šventėms šviežio triušio „Lapino puota“ įsigyti su 31 proc. nuolaida. Troškintas ir patiektas su kopūstais jis susilauks visos šeimos komplimentų. Nekaloringa ir puikiai įsisavinama Manoma, kad kadaise laukiniai triušiai buvo prijaukinti Pirėnų pusiasalyje dar 2500–1800 m. pr. m. e. Archeologiniai radiniai rodo, kad juos jaukino romėnai ir prancūzai (nuo II…

  • Virtuvė, receptai

    Taip įdarytų kiaušinių dar neragavote: nustebinsite visą šeimą

    Dienoms iki Velykų sparčiai tirpstant ir šventei neišvengiamai artėjant, daugelis sprendžiame dilemą, ką gaminti ir kokiomis vaišėmis nustebinti artimuosius. Visuomet pravers, jei išsisaugosime greitai paruošiamų užkandžių receptų. Įdaryti kiaušiniai – idėja skubantiems ir taupantiems ne tik laiką, bet ir pinigus. Be to, šį receptą galima turėti mintyje, kai galvosime, kaip panaudoti po šventės likusius margučius. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva primena, per kiek laiko reikėtų suvalgyti virtus kiaušinius, o gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pasakoja, kodėl šį produktą turėtume valgyti ne tik per Velykas. Nekaloringas produktas Kiaušiniai – vienas svarbiausių velykinio stalo akcentų, tačiau šis produktas svarbus ne tik per šventes, o ir kasdien. Anot gydytojos dietologė…

  • Virtuvė, receptai

    Jogailos dvaro Velykų stalo prabanga: 120 varškės sūrių ir metro aukščio „baumkuchenas“

    Ne tik vaikai laukia saldaus Velykų stalo: sunku atsilaikyti prieš purius kaip debesys pyragus ir burnoje tirpstančius tortus. Gastronominio paveldo tyrinėtojas, prof. Rimvydas Laužikas sako, kad tiek Lietuvoje, tiek kaimyninėse šalyse ypatingas dėmesys buvo skiriamas saldiems velykiniams kepiniams: priklausomai nuo regiono, jie šiek tiek skyrėsi, buvo ir itin originalių – tarkime, rytiniame Lietuvos pakraštyje Velykoms kepti mieliniai paukšteliai. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pastebi, kad nors kiekviena šeima turi savų pyragų receptų, noriai ragaujamos ir naujovės: neseniai išpopuliarėję iš Italijos atvežti colomba ir panettone, ieškoma ir specialiai Velykoms konditerių iškeptų saldžių kepinių. Kodėl Velykų stalas pasižymi pyragų gausa? Pasak prof. Rimvydo Laužiko, pagal tai, kaip atrodo šventinis…

  • Virtuvė, receptai

    Putpelių kiaušiniai papuoš margučių pintinę: pataria, kiek laiko virti ir kaip lengviau nulupti

    Ryškūs ir spalvingi margučiai – vienas svarbiausių Velykų stalo akcentų. Nors dažniausiai dažome vištų kiaušinius, tačiau margučių pintinę papuoš ir mažesni, dekoratyvūs ir spalvingi putpelių kiaušiniai. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienės teigia, kad putpelių kiaušiniai gali praturtinti mitybos racioną ir primena, kiek suaugęs žmogus jų galėtų suvalgyti kasdien. O prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva dalijasi patarimais, kiek laiko virti putpelių kiaušinius ir kaip nuo jų greičiau pašalinti lukštą. Ekspertė taip pat primena, kad iki balandžio 1 d. imtinai visose tinklo parduotuvėse 18 vnt. putpelių kiaušinių „Rimi“ galima įsigyti 32 proc. pigiau. Maži, bet itin maistingi Įprastai renkamės bei patiekalams kasdien naudojame ir valgome vištų kiaušinius, tačiau gydytoja…

  • Virtuvė, receptai

    Skoniu alsuojantis Velykų stalo užkandis: vienas ingredientas užburs visus svečius

    Kai kuriose kultūrose geltonasis melionas laikomas sėkmės ir klestėjimo simboliu, tad ir lietuviškam Velykų stalui šis vaisius – neprošal. Jis ne tik atliks simbolinę funkciją, bet bendram vaišių stalui suteiks daugiau spalvų bei atgaivins įvairių patiekalų gausoje. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad pasirinkus skanauti geltonojo meliono, praturtinsime savo organizmą įvairiais mineralais bei vitaminais C ir K. O prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pataria nedelsti ir jau dabar dairytis progų įsigyti velykinių patiekalų ingredientų pigiau: kaip tik šią savaitę (kovo 26–balandžio 1 d.) geltoniesiems melionams taikoma 43 proc. nuolaida, tad jie tekainuos 1,69 Eur / kg. Visapusiškai sveikatai palankus vaisius Geltonuoju melionu galima mėgautis įvairiais būdais:…

  • Virtuvė, receptai

    3 velykiniai receptai pagal instagrame receptais žavintį Andrių Šimulyną: užkandžiui, pagrindiniam patiekalui ir desertui išleisite visai mažai

    Velykinių receptų medžioklė šiuo metu pačiame įkarštyje. Kokį meniu planuoti, kad ne tik paruoštumėte gardžių patiekalų, bet ir paliktumėte įspūdį artimiesiems? Instagrame nuotaikingais ir apetitą žadinančiais filmukais besidalijantis Andrius Šimulynas (@andriushim) įsitikinęs, kad pasitelkus kūrybiškumą net ir šventinės vaišės gali būti nebrangios ir nesunkiai paruošiamos. Jis dalijasi 3 receptais, kurių visiems produktams „Iki“ parduotuvėse nereikės nė 20 eurų, o pamaitinsite visą šeimą. Pirmas žingsnis – išsirinkti kiaušinį: ar žinote, ką reiškia skaičiai ant jų? „Kiaušiniai, žinoma, yra pagrindinė Velykų prekė, o pasiruošimo paskutinei minutei atidėti nelinkę lietuviai jų skuba įsigyti ir iš anksto. Matome, kad dažniausi kriterijai, pagal kuriuos pirkėjai renkasi kiaušinius Velykoms, yra jų lukšto spalva ir kaina. Be…

  • Virtuvė, receptai

    Velykų vakarienės žvaigždė – šaltai rūkyta žuvis: nustebins kiekvieno skonio receptorius

    Šaltas rūkymas yra senovinis žuvies konservavimo būdas, atsiradęs dar prieš šaldymo metodą. Šiais laikais taip išlaikyta žuvis valgoma kaip delikatesas bei jos patiekalais dažnai mėgaujamasi per šventes, o artėjančios Velykos – puiki proga ant vaišių stalo patiekti kvapnios ir gardžios rūkytos žuvies. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad geriausia skanauti garuose ruoštą ar orkaitėje keptą žuvį, o šaltai rūkytos galime skanauti saikingai, ypatingomis progomis. Taip pat prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva siūlo išnaudoti progą Velykų stalui įsigyti žuvies pigiau: šią savaitę (kovo 26–balandžio 1 d.) šaltai rūkytai vilkžuvei taikoma 21 proc. nuolaida, o šaltai rūkytos skumbrės be galvos kilogramas kainuos tik 5,99 Eur. Verta atsižvelgti ne…