Pavasarį vis dažniau mėgaujamės lauke gaminamų patiekalų skoniais, o pasirinkti yra iš ko: nuo marinuotos pigesnės paukštienos, šviežių mėsos dešrelių ar kepsnių iki skirtingų daržovių, sūrių ar net vaisių. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad bent porą kartų per savaitę turėtume skanauti žuvį, kurią galima pasiruošti ir ant grilio. O prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologas Vidas Nadzeika dalijasi patarimais, kaip tinkamai išsikepti ją kepsninėje ir neišsausinti bei neperkepti. Žuvį reikėtų valgyti bent du kartus per savaitę Kai grilinimo sezonui prasidėjus vis dažniau lauke užkuriame kepsnines, norime ir kuo įvairesnių bei pigesnių patiekalų. Jei mėsa ir paukštiena nusibodo – verta nepamiršti žuvies. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, žuvis yra…
Kaip kepsninėje ruošti šonkauliukus, kad mėsa tiesiog kristų nuo kaulų: vis daugiau gerbėjų pritraukiantis 3-2-1 metodas
Kepsninių entuziastų dievinamus šonkauliukus namuose galima paruošti ne ką prastesnius nei restorane, ir tą padaryti gerokai pigiau. Sultingi šonkauliai, iškepti su kvapniu marinatu, gali būti tokie skanūs, kad pirštus laižysitės iki pat alkūnių, o mėsa pati kone kris nuo kaulų. Tereikia prisiminti kelias taisykles, kuriomis dalijasi „Iki“ mėsos technologas Gintaras Bačkovas. Kiauliena – vis dar populiariausias pasirinkimas Vis dažniau kuriant ugnį maisto gaminimui lauke, plečiasi ir lietuvių kepamos mėsos pasirinkimas. Pirkėjai toli gražu kepa ne tik šašlykus, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė: „Akivaizdu, kad po gan ilgai trunkančio šaltojo sezono lietuviai yra išsiilgę lauke ruošiamo maisto. Tokie patiekalai leidžia pasijusti arčiau gamtos, o jų įvairovė – begalinė.…
Nepatikėsite, šie produktai dera tarpusavyje: savaitgalį išbandykite pigius derinius ant grilio
Kai ant grilio ruošiamės gaminti savaitgalio pietus, skanią bei pigią vakarienę šeimai ar draugų kompanijai išsikepti norime ne tik sultingos paukštienos, mėsos arba žuvies, bet ir šalia derančių garnyrų. Kas su kuo labiausiai tinka ilgai galvoti neteks, nes prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologas Vidas Nadzeika žino ne vieną puikų derinį: nuo vištienos, ananasų ir svogūnų kombo iki krevečių su keptais ananasais, paprika ir svogūnais. Vis dėlto, kepsninėje išsikepti valgiai turėtų būti ne tik netikėti ir skanūs, bet ir sveikatai palankūs. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena maisto ant grilio pernelyg nesuskrudinti ir dar keletą svarbių taisyklių. Svarbiausia – neperkepti ir neperskrudinti Maisto kepimas ant ugnies – ne tik malonus procesas,…
Ir maistas, ir vaistas: ši pigi daržovė padės detoksikuotis pavasarį
Salierai auginami jau tūkstančius metų: jų ištakos siekia Viduržemio jūros regioną, kur senovės Graikijoje ir Romoje salierai buvo vartojami ir kaip maistas, ir kaip vaistas. Šiais laikais šios daržovės paplitusios visame pasaulyje ir naudojamos įvairiuose patiekaluose: nuo sriubų iki troškinių ar paprastų pigių užkandžių. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad nepaisant mažo kalorijų skaičiaus, salierai yra labai maistingi, tai geras vitamino C, K, kalio, folatų ir skaidulų šaltinis. Taip pat prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva teigia, kad pavasario rytai dažnai nepasieina be žaliųjų glotnučių, kuriuose dažnas ingredientas – salierai, o skonio paįvairinimui visuomet galima pridėti vis kitokių pigesnių vaisių. Sveika širdis, imuninė sistema, virškinimas ir oda…
Šviežio derliaus kopūstai – į tešlą: paragaukite išskirtinio skonio blynelių vos už porą eurų
Lietuviška virtuvė neįsivaizduojama be kopūsto: juos tarkuojame salotoms, dedame į sriubas ir troškinius, o kartais ir nepagailime pusdienio, per kurį kopūsto lapus su įdaru vyniojame į balandėlius. Meniu paįvairinimui pabandykite nesudėtingą rytietišką kopūstų kepsnelių receptą – netruksite pagaminti, o patiekalas visai šeimai atsieis vos du eurus. Sveikatai palankios mitybos specialistė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pažymi, kad kopūstas – sveikatai itin palanki daržovė, turinti priešuždegiminių savybių. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva atkreipia dėmesį, kad į parduotuves jau prieš porą mėnesių atkeliavo šviežių kopūstų derlius, tad iki balandžio 29 d. šviežių kopūstų įsigysite pigiau, mat jiems bus taikoma 50 proc. nuolaida: kilogramas kainuos 0,99 Eur, perkant su lojalumo…
Savaitgalį džiugins orai ir „Iki“ akcijos: išbandykite instagramerio Andriaus Šimulyno plėšytos vištienos mėsainio receptą
Po žiemiškų pavasario išdaigų savaitgalį ir vėl grįžta šiluma, o į prekybos tinklą „Iki“ – „Savaitgalio nuolaidiškės“. Tradiciškai nuo ketvirtadienio lojalius pirkėjus pasitinka dar daugiau naudingų nuolaidų, siekiančių net daugiau nei 50 procentų. „Iki“ apsipirkus pigiau, verta išbandyti ir kai ką naujo – instagrame apetitą žadinančiais filmukais besidalijantis Andrius Šimulynas (@andriushim) siūlo pasigaminti plėšytos ir rūkytos vištienos mėsainį. Sutaupysite ir nustebinsite artimuosius naujais skoniais. „Matome, kad pirkėjai mėgsta į parduotuves užsukti kelis kartus per savaitę ir apsirūpinti kuo šviežesne mėsa, sodo ir daržo gėrybėmis. Visgi didieji apsipirkimai vyksta savaitgaliais, todėl nuo ketvirtadienio iki sekmadienio taikome ir papildomų naudingų nuolaidų, kad pirkėjai sutaupyti galėtų dar daugiau“, – atkreipia dėmesį Gintarė Kitovė,…
Šis receptas pavers pigų desertą vitaminu: tokie keksiukai patiks net sveikuoliams
Stengiamės laikytis sveikatai palankios mitybos principų, atsisakyti saldėsių ir kepinių, mažinti cukraus kiekį, bet kaip tyčia norisi ko nors skanaus. Vis dėlto, sveikatai palankius ir pigius keksiukus iš avižų ir grikių miltų bei sunokusių bananų iškepsite vos per pusvalandį, o vaišintis galės netgi glitimo netoleruojantys svečiai ar šeimos nariai. Sveikatai palankios mitybos specialistė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad grikių miltų keksiukai yra puiki alternatyva norintiems pasilepinti sveikesniu saldėsiu, nes cukraus kiekis juose nedidelis, o natūralaus saldumo suteikia sunokę bananai. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pažymi, kad išsikepti šiuos keksiukus atsieis vos kelis eurus: nors ingredientų sąrašas atrodo ilgas, produktai naudojami nedidelėmis proporcijomis, o įsigiję įvairių…
Ar kepant rabarbarų pyragą juos būtina nulupti? Paprastas atsakymas ir 3 visuomet pavykstantys receptai
Pavasarį prekystalius nuspalvinantys rabarbarai – nuo seno lietuviams žinoma, tačiau pastaraisiais metais atgimimą išgyvenanti daržovė. Šviežiais ir nebrangiais rabarbarais galime mėgautis ne visus metus, todėl vos pasirodę jie bemat traukia pirkėjų akį, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Maloniu rūgštumu jie praturtina ne tik pyragus, bet ir be galo skaniai dera sveikose salotose ar prie įvairių mėsos patiekalų. „Pavasaris daugeliui pirkėjų tampa įkvėpimui į savo racioną įtraukti daugiau sveikų, organizmui naudingų produktų. Matome, kad ypač norisi kuo arčiau savęs dažniau turėti šviežių vaisių, daržovių. Valgyti daugiau šviežių gėrybių pirkėjus skatina ne tik šylant orams nuolat besiplečiantis jų asortimentas, bet ir geros kainos – prasidedant naujo derliaus sezonui jos…
Vienas produktas – visiems dienos valgiams: organizmas jums padėkos
Kulinarijoje avokadai yra neįtikėtinai universalūs: juos galima naudoti įvairiuose patiekaluose – nuo salotų ir sumuštinių iki kokteilių ir desertų, o dėl kreminės tekstūros puikiai tinka pigesnių užtepėlių, pavyzdžiui, gvakamolės gamybai. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad avokaduose gausu sveikatai palankių riebalų, kurie naudingi širdies veiklai, be to, juose esantys vitaminai ir mineralai ženkliai praturtina organizmą. Taip pat prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pasakoja, kaip išsirinkti tinkamiausiai prinokusį avokadą norimo patiekalo gamybai. Ji primena, kad jų pavyks pigiau įsigyti šią savaitę (iki balandžio 29 d.): sunokę fasuoti avokadai „Haas“ (2 vnt.) kainuos 1,59 Eur, perkant su lojalumo kortele. Daugiau kalio nei bananuose Įprastai iš avokadų paruošti desertai…
Skrebučiai su geltonaisiais melionais ir rikota taps susibūrimo hitu – draugai prašys recepto
Smagu pasigaminti kitokių, netradicinių patiekalų, kurie gali nustebinti visą susibūrimo kompaniją, tad net ir geltonuosius melionus galime panaudoti tiek salotoms, tiek įdomesniems desertams. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad melionuose gausu žmogaus organizmui reikalingų mineralų, vitaminų, juose nedaug kalorijų, todėl šiais vaisiais naudinga praturtinti racioną. Taip pat prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pataria, kokiems patiekalams kuri melionų rūšis itin tinkama ir siūlo geltonųjų melionų nusipirkti pigiau: šią savaitę (iki balandžio 29 d.) su 43 proc. nuolaida jie tekainuos 1,69 Eur, perkant su lojalumo kortele. Sveikatai palanku melionus valgyti ne vienus Kartais privengiama valgyti geltonųjų melionų dėl jų saldumo, tačiau gydytoja dietologė dr.…