• Virtuvė, receptai

    Vištienos kepsneliai „Eurovizijos“ vakarui: pirštus apsilaižys visa draugų kompanija

    Šeštadienį lauksite svečių „Eurovizijos“ vakarui ir nežinote, ką greitai, skaniai bei pigiai paruošti? Pamarinavę vištienos šlauneles su citrinos žievele, aromatingais kepsneliais mėgausitės vos po pusvalandžio. Šis patiekalas atsieis itin pigiai: ingredientų sąrašas trumpas, paruošimas greitas, o rezultatu džiaugsis ir suaugę, ir vaikai. Sveikatai palankios mitybos specialistė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pažymi, kad palyginti su kitomis mėsos rūšimis, vištiena laikoma palankesne sveikatai dėl nedidelio riebalų kiekio, o vertingiausia rinktis augintą be antibiotikų. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva atkreipia dėmesį, kad vištiena yra universali ir nebrangi mėsa, kurią nesudėtinga paruošti, be to, ji dera su daugeliu garnyrų. Iki gegužės 13 d. be antibiotikų užaugintos „Vilniaus paukštyno“ šviežios 500…

  • Virtuvė, receptai

    Apsals ir širdis, ir piniginė: iš nepralenkiamųjų špinatų pasigaminsite netgi desertą – paprasti nebrangūs ingredientai virs įspūdingu pyragu

    Ne vienas pripažins – vaikystėje špinatus ragaudavo nenoriai. Tačiau daugelis suaugę atrado jų kulinarinį potencialą ir pamėgo špinatų patiekalus. Juolab, kad jų yra pačių įvairiausių, tad labai lengva į savo mitybą įtraukti šių žalių lapų, kurie ir nebrangūs, ir be galo sveiki. Salotos, makaronai, padažai ar glotnučiai su špinatais visiems gerai pažįstami, tačiau „Iki“ konditeris Thiery Lauvray kviečia nustebinti – iškepti saldų pyragą su špinatais. Taip net vaikai valgys špinatus su malonumu ir gal net nebesiraukys juos vėliau pamatę kitu pavidalu. „Nors pavasaris dar spyriojasi, bet pirkėjų krepšeliai jau akivaizdžiai rodo, kad vasara vis arčiau. Pastaruoju metu gerokai daugiau dėmesio sulaukia produktai, iš kurių galima ruošti lengvesnius, greitesnius patiekalus –…

  • Virtuvė, receptai

    Kas laimės šį savaitgalį? „Iki“ nuolaidiškėse pasiseks visiems: TOP 3 greitos idėjos užkandžiui, pietums ir desertui

    Ir šeštadienį, ir sekmadienį teks rinktis, kam skirti savo balsą. Tačiau svarstyti, ką skanaus ir nebrangaus pasiruošti belaukiant rezultatų, nereikės. „Iki“ nuo ketvirtadienio kviečia į tradicines „Nuolaidiškes“ – pažėrė aibę gerų pasiūlymų ir siūlo naudingų bei skanių idėjų savaitgalio pietums. „Mums rūpi, kad kiekvienas parduotuvėje apsilankęs pirkėjas galėtų sutaupyti, tačiau ne kokybės ar skonio sąskaita. Todėl kas savaitę skelbiame naudingas nuolaidas apie 5 tūkstančiams pačių įvairiausių prekių, kad arčiau namų pigiau apsipirkti galėtų visi. Be to, savaitgaliais, kai norisi atsipūsti po savaitės darbų ir mažiau sukti galvą dėl pasirinkimų, skelbiame nuolaidas ištisoms prekių kategorijoms. Pavyzdžiui, jau nuo ketvirtadienio visą arbatą, sausainius, meduolius ir vaflius lojalūs „Iki“ pirkėjai įsigyti gali su…

  • Virtuvė, receptai

    Gydytoja dietologė rekomenduoja: žiūrėdami „Euroviziją“ rinkitės sveiką užkandį (receptas)

    Riešutus dažniau prisimename žiemą, tačiau tai puikus užkandis visais metų laikais. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad riešutai turi daug naudingų medžiagų, o juose esantys augaliniai steroliai mažina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje ir veikia kaip antioksidantai. „Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė pataria sulaukus akcijų, riešutų nusipirkti daugiau, nes kainuos jie pigiau: iki gegužės 13 d. už kepintas ir sūdytas pistacijas „Rimi“ su 50 proc. nuolaida sumokėsite 9,99 Eur / kg. Ir priešpiečiams, ir pavakariams Riešutų verta įdėti tiek vaikams į mokyklą, tiek pasiimti į darbą, nes kartais susidaro gana ilgas tarpas tarp pagrindinių dienos valgymų – tada rankos taip…

  • Virtuvė, receptai

    „Iki“ klientų valdybos narių grilio atradimai: kas labiausiai nustebino?

    Didelio susidomėjimo sulaukusi naujoji „Iki“ iniciatyva – „Iki“ klientų valdyba – įgauna pagreitį. Susirinkę į pirmąjį posėdį, dešimt jos narių ne tik aptarė būsimą veiklą, bet ir nuveikė pirmąjį darbą, kurio rezultatai bus naudingi ir kitiems pirkėjams. „Iki“ klientų valdybos nariai ragavo įvairių patiekalų iš gausa ir gera kaina pasižyminčio „Grill party“ asortimento ir dalijosi savo įžvalgomis, patarimais bei pasiūlymais šiai produkcijai. Iš 1,2 tūkst. kandidatų atrinkti 10 naujųjų „Iki“ klientų valdybos narių balandį susirinko į pirmąjį susitikimą. Pietų metu jie ne tik pasistiprino, bet ir su tinklo atstovais diskutavo, kaip būtų galima dar labiau gerinti grilio sezono produktų pasiūlą, kokia informacija ant pakuočių būtų naudinga pirkėjams. Be to, ir…

  • Virtuvė, receptai

    Pagaliau prasidėjo lietuviškų braškių sezonas: kaip jas laikyti namuose ir 2 vaikystės įkvėpti receptai

    Tikrieji pavasario simboliai – 20 laipsnių perkopianti šiluma, žiedais apsipylusios obelys bei pirmosios kvapnutėlės ir be galo lauktos lietuviškos braškės. Vietos ūkiuose prisirpusios lietuviškos uogos šią savaitę jau pristatomos į „Iki“ parduotuves. Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo komunikacijos vadovės, toks ankstyvas lietuviškų braškių startas pirkėjų buvo sutiktas su entuziazmu – vos uogoms pasirodžius, pirkėjai skuba jų paragauti. „Pirmosios lietuviškos braškės – vienos laukiamiausių naujo derliaus gėrybių. Jos ypač vertinamos už šviežumą, nes ką tik nuskabytos iškart atkeliauja į parduotuves. Dėl to glaudžiai bendradarbiaujame su vietos ūkininkais, kad vos uogoms prisirpus, jų galėtumėme nedelsiant pasiūlyti pirkėjams. Džiugu, kad tą padaryti šiemet galime jau gegužės pradžioje“, – sako G. Kitovė. Kaip elgtis,…

  • Virtuvė, receptai

    Pigiau ir sveikiau: „Ant Medinės Lentelės“ dalijasi receptu, kaip ant grilio pasiruošti kebabą su naminiu česnakiniu padažu

    Laisvalaikis gryname ore ir kebabas – daugelio ypač mėgstamas derinys. O jeigu dar jis su česnakiniu padažu, tai atsispirti šiam skonių deriniui yra išties sunku. Visai nesunku kebabą pasigaminti ir namuose, o privalumų bus gausybė: patiekalas atsieis pigiau, bus sveikesnis ir netgi skanesnis. Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė dalijasi lengvu receptu, kurį neabejotinai šį šiltąjį sezoną naudosite ne kartą. Įvairiau, paprasčiau ir sveikiau – taip galima apibūdinti pirkėjų pasirinkimą įsibėgėjant šiltajam sezonui, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. „Daug pirkėjų yra ištikimi tradiciniams patiekalams, tokiems kaip pagal savą receptą marinuoti šašlykai iš šviežios mėsos. Tačiau jau ne vienerius metus matome, kad vis gausesnis ratas pirkėjų…

  • Virtuvė, receptai

    Kai tingisi ruošti vakarienę: šalta daniška sriuba „Koldskål“ ant stalo atsiras po kelių minučių

    Tradicinė danų mėgstama sriuba šiltuoju metų laiku valgoma kaip desertas po pietų ar skanaujamas vietoj vakarienės – būtinai su mažais biskvitiniais sausainėliais „Kammerjunker“ ir braškėmis: toks patiekalas gaivus ir pigus. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad į racioną įtrauktos braškės suteikia daug vitaminų, mineralinių medžiagų, polifenolių, skaidulų, be to, jos nėra kaloringos. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pastebi, kad vienos populiariausių uogų – lietuviškos braškės, pigiausios būna ne tada, kai atkeliauja į prekybos centrus – o sezono įkarštyje, vasaros pradžioje: tada verta jas šaldyti, trinti su cukrumi ar medumi žiemai. Daugiau vitamino C nei citrusiniuose vaisiuose Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės,…

  • Virtuvė, receptai

    Žiupsnelis egzotikos: keptą kiaulienos nugarinę patiekite su persikų salsa

    Iš pirmo žvilgsnio šis receptas gali atrodyti sudėtingas ir neįprastas, o ingredientų sąrašas – ilgas, tačiau neišsigąskite: vos žiupsnelis neįprasto lietuviškai virtuvei prieskonių mišinio ir be didelių papildomų išlaidų sužibėsite egzotišku patiekalu. Persikų salsą galite pasiruošti iš anksto, o kol nugarinės kepsnys iškeps, turėsite pakankamai laiko bendravimui su svečiais, užuot sukęsi prie puodų. Sveikatai palankios mitybos specialistė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė kepsniams siūlo rinktis liesą kiaulieną, o prekybos tinklo „Rimi“ mėsos technologas Vidas Nadzeika pataria kiaulienos nugarinės neperkepti, kad ji neišsausėtų, ir nebijoti eksperimentuoti su pigesniais marinatais. Kiauliena – baltymų ir geležies šaltinis Sveikatai palankios mitybos specialistė dr. Edita Gavelienė sako, kad nereikia bijoti kiaulienos, į kurią neretai žiūrima…

  • Virtuvė, receptai

    Mama liks sužavėta: palepinkite ją gurmaniškais ir sveikais priešpiečiais su krevetėmis ir smidrais – tetruksite 30 minučių

    Motinos diena – puiki proga brangiausią žmogų palepinti ir pasilepinti patiems. Šią dieną norisi paminėti dar nuoširdesniu žodžiu „myliu“ ir dar gardesniu maistu. Jeigu nesijaučiate tvirtai virtuvėje – nieko tokio. Restorano vertas patiekalas neturi kainuoti nei daug laiko, nei daug išlaidų, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė. Ji siūlo įspūdį palikti su įmantriai atrodančiu, tačiau visai paprastai paruošiamu receptu – tereikės pavasarį simbolizuojančių smidrų ir elegantiškųjų krevečių. Šventę pasitinka ne vien tik su gėlėmis „Kad Motinos diena yra svarbi šventė visoje šalyje, labai akivaizdžiai parodo ir pasikeičiantys pirkinių krepšeliai. Žinoma, svarbiausiu pirkiniu tampa gėlės. Šventinį savaitgalį tarp pirkėjų populiariausios įvairių rūšių skintos pavasarinės gėlės, o visų pirma – tulpės. Rožės…