Dėl didžiausio derliaus vasaros mėnesiais arbūzai dažnai siejami su iškylomis gamtoje bei gardžiais, vasariškais desertais, kurie maloniai atgaivina karštą dieną. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad arbūzuose yra vitaminų A ir C, antioksidantų, be to, puikiai papildo organizmą skysčiais, mat apie 92 % šio vaisiaus sudaro vanduo. Taip pat prekybos tinklo „Rimi“ grilio technologas Vidas Nadzeika pataria, kaip pigiau pagardinti šio vaisiaus riekeles kepant ant grilio, kad atsiskleistų dar įvairesnių jo skonių. Be to, šią savaitę (iki birželio 24 d.) arbūzų įsigysite pigiau: jiems taikoma net 54 proc. nuolaida, tad 1 kg tekainuos 0,89 Eur, perkant su lojalumo kortele. Gaivus vasaros užkandis Arbūzai – vieni populiariausių vasaros vaisių, jie…
Vasarą dažniau norisi sveiko ir „žalio“ maisto: išbandykite netikėtą šakšukos receptą su smidrais
Iš Artimųjų Rytų atkeliavusi šakšuka, mūsų virtuvei labiau įprastos kiaušinienės giminaitė, sparčiai įsitvirtino savaitgalių vėlyvųjų pusryčių meniu. Pabandykite dar vieną šio lengvai pagaminamo pigaus patiekalo variantą, žaliąją šakšuką, kurią paruošti neužtruksite, o į keptuvę keliaus gausybė vitaminų: nuo viena sveikiausių pasaulio daržovių tituluojamų špinatų iki visomis žmogui reikalingomis mineralinėmis medžiagomis ir mikroelementais turtingų kiaušinių. Sveikatai palankios mitybos specialistė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad kiaušinius dėl didelės biologinės vertės svarbu įtraukti į kasdienį racioną. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva rekomenduoja rinktis lietuviškus, ekologiškus ar laisvai laikomų vištų kiaušinius. Kiaušiniuose – visos būtinos amino rūgštys Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, kiaušinio sudėtyje yra didžioji dauguma mikroelementų,…
Tuščias šaldytuvas – ne bėda: išgelbės makaronai su kopūstais
Būna, kad šaldytuvas – pustuštis, o iki savaitės apsipirkimo dar liko pora dienų. Jei turite pakelį makaronų, pusę kopūsto, likę keletas riešutų – pigūs ir gardūs pietūs garantuoti. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pastebi, kad kopūstas – itin vertinga daržovė, turinti priešuždegiminių savybių. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva atkreipia dėmesį, kad šiuos lengvus pietus visai šeimai pagaminsite vos už 2 eurus ir galėsite sunaudoti likučius, taip neišmesdami maisto ir sutaupydami. Kopūstai: mažai kalorijų, daug vertingų medžiagų Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pažymi, kad kopūstai priklauso kryžmažiedžių augalų šeimai, kuriai priskiriamos daržovės yra vienos turtingiausių žmogui naudingomis medžiagomis. „Kopūstai turi daug skaidulų, taip pat…
Falafelių diena – puiki proga jų pasigaminti namuose: pasinaudokite auksiniais patarimais (receptas)
Traškūs išorėje ir minkšti viduje – avinžirnių falafeliai užkariauja ne tik veganų virtuves: tradicinis Artimųjų Rytų ir Viduržemio jūros šalių patiekalas puikiai pritaikomas įvairioms progoms. Falafelius patogu vežtis į gamtą, valgyti su salotomis, pita ar norimais pigesniais padažais. Vasarą, kai nesinori sunkaus ir riebaus maisto, verta išmokti juos pagaminti šeimai. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad avinžirniai yra naudingas augalinių baltymų bei skaidulų šaltinis, kurios mažina blogojo cholesterolio kiekį, o įvairios ankštinės daržovės galėtų dažniau atsirasti ant lietuvių stalo. Falafelių dienos proga prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pataria, kaip greitai ir pigiai išsikepti falafelių namuose ir pasiimti juos į savaitgalio iškylą. Ankštinių…
Mėsainių kainos mieste kandžiojasi? Išsikepkite patys vos už kelis eurus
Mėsainiai sparčiai užkariavo Lietuvos gyventojų simpatijas ir už didelį mėsainį mieste teks pakloti daugiau kaip dešimt eurų. Tad verta išsikepti gardžių ir pigesnių mėsainių patiems: pavalgys visa šeima, o skoniu jie nenusileis pagamintiems restorane. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pažymi, kad šių mėsainių paplotėliams naudojama jautiena yra aukštos kokybės baltymų šaltinis, turtinga B grupės vitaminais. O su prekybos tinklo Rimi“ mėsos technologo Vido Nadzeikos jie pavyks tobulai. Be to, pigiau mėsainių paplotėlių įsigysite šią savaitę (birželio 11–17 d.): perkant su lojalumo kortele, dviejų rūšių jautienos maltiniams „Rimi“ (220 g) taikoma net 40 proc. nuolaida, tad jie tekainuos 1,99 Eur. Jautiena – aminorūgščių šaltinis Gydytoja dietologė dr.…
Maisto produktas, nesiliaujantis žarstytis galingais antioksidantais: veikia kaip jaunystės eliksyras
Vasara dovanoja tikrą žalumynų lobyną, tad parduotuvėse verta nepraeiti pro gausias daržovių lentynas – dabar puiki proga mėgautis gardžiausiomis šviežio derliaus salotomis. Sveikatai palankios mitybos specialistė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė salotų pataria valgyti kasdien: tai ypač aukštos maistinės vertės produktas, gausus vitaminų ir mineralinių medžiagų. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pažymi, kad salotos su įvairiais priedais yra vienas pigesnių variantų, norint greitai paruošti vakarienę ar lengvus pietus. Be to, šią savaitę (birželio 11–17 d.) įvairiausių rūšių daržovių salotoms įsigysite su nuolaidomis net iki 54 proc. Salotų – kasdien Sveikatai palankios mitybos specialistė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pastebi, kad salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos…
Apklausa atskleidė pirkėjų smaližiavimo įpročius: ledų daugiausiai suvalgo alytiškiai
Vasara – neabejotinai ledų skanavimo sezonas. „Rimi“ apklausos duomenimis, daugiausiai dėmesio šio deserto sudėčiai skiria Panevėžio, Vilniaus ir Klaipėdos gyventojai. Tą pataria daryti ir gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė: sveikatai palankiausi – mažiausiai priedų turintys ledai. Taip pat apklausos rezultatai parodė, kad pirkėjams svarbūs dar du kriterijai – tai prekės ženklas ir kaina. Atsižvelgiant į tai, prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva primena, jog visą vasarą el. parduotuvėje įvairių ledų galima įsigyti net 50 proc. pigiau. Ledų daugiausiai suvalgo alytiškiai Šiltuoju metų laiku dažnas lietuvis ledus valgo keletą kartų per savaitę – atskleidė „Rimi“ pirkėjų apklausos duomenys. Vien Vilniuje net 42 proc. apklaustųjų desertu mėgaujasi nuo 3 iki…
Meksikietiški takai su žuvimi – pigus patiekalas, dėl kurio einama iš proto: kaip jį paruošti keptuvėje, orkaitėje ar grilyje iš populiariosios tilapijos
Tilapija ant lietuvių stalo jau kone tokia pat dažna, kaip ir lietuvių turistai jos gimtinėje – Egipte. Iš Nilo vandenų kilusi ir po įvairius žemynus išplitusi žuvis vertinama dėl švelnaus savo skonio, geros kainos bei lengvo paruošimo, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Be to, jį mėgstama ir tų, kurie sako nesantys dideli žuvies gerbėjai – tilapija beveik neturi intensyvaus žuviško kvapo, todėl patinka net vaikams. Juo labiau, jeigu ją patieksite kiek įdomiau – pavyzdžiui, greitai pagaminamuose Meksikos įkvėptuose takuose. „Oficiali statistika rodo, kad lietuviai vis dar valgo per mažai žuvies, tačiau kasmet yra ir kuo pasidžiaugti – žuvies nuperkama vis daugiau. Be to, mūsų patirtis rodo, kad…
Su „Iki“ – mažiau ir išlaidų, ir vargo: savaitgalio pietums – net 50 proc. pigesnė lašiša ir receptas, kaip ją iškepti grilyje
Sukti galvą, ką šio savaitgalio pietums paruošti skaniai, lengvai ir nebrangiai, nebereikia. Atsakymą pasufleruos jau prasidėjusios didžiosios ir ypač naudingos savaitgalinės „Iki“ akcijos. Šįkart jų žvaigždė – jos didenybė lašiša, kuriai taikoma net 50 proc. nuolaida su „Iki“ kortele. Pasak Gintarės Kitovės, „Iki“ komunikacijos vadovės, paskelbus tokio dydžio nuolaidą, pirkėjai ilgai nedelsia – skuba ir kasdienei vakarienei, ir savaitgalio grilio vakarėliams pasirūpinti ypač mėgstama šviežia žuvimi. „Kiekvieną savaitę skelbiamos iki 50 proc. siekiančios nuolaidos apie 5 tūkstančiams prekių – mūsų tinklo kasdienybė. Norime, kad pirkėjai galėtų ir taupyti, ir pasirūpinti sveika, subalansuota mityba. Todėl užtikriname didelį itin įvairių akcijų skaičių – lojalūs klientai gerokai pigiau perka įvairius šviežius vaisius, daržoves,…
„Iki“ savo tortuose ir pyraguose jau atsisakė narvuose laikomų vištų kiaušinių, jie išnyks ir iš asortimento
Prekybos tinklas „Iki“ savo konditerijos gaminiuose – „Su meile IKI“ tortuose, pyraguose ir pyragaičiuose – nuo birželio 1-osios atsisakė narvuose laikomų vištų kiaušinių. Be to, nuosekliai siekdamas išsikeltų tvarumo tikslų, „Iki“ savo parduotuvėse nuo 2025-ųjų taip pat nebepardavinės 3 numeriu žymėtų kiaušinių. „Mums rūpi tai, kas rūpi ir mūsų pirkėjams – tai padeda būti dar arčiau kiekvieno savo kliento. Vadovaujamės aplinkai draugiškais principais, o gyvūnų gerovė yra neatsiejama verslo praktikos dalis. Dar 2021 m. pirmieji iš prekybos tinklų savo kulinarijos produktuose atsisakėme narvuose laikomų vištų kiaušinių, o nuo birželio 1 dienos ir savo privataus prekės ženklo „Su meile IKI“ tortams bei pyragams naudojame tik ant kraiko laikomų vištų kiaušinius“, –…