• Virtuvė, receptai

    Kai „Iki“ tokio gerumo akcija lašišai, kepkite ją visą savaitgalį: 2 receptai, kad sutaupytumėte ir pietums, ir pusryčiams

    Net 41 proc. nuolaida – su tokia akcija lašišai „Iki“ pradeda dar vieną naudingų pasiūlymų kupiną Taupymo žaidynių savaitgalį. Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio, rugpjūčio 1-4 dienomis, su „Iki“ lojalumo kortele lašišų pjausniai ar išpjovos 3 širdelių „Iki“ parduotuvėse tekainuoja 9,99 Eur/kg. Žuvies skyrius – tik viena iš taupymo arenų „Iki“ parduotuvėse: dar labiau sumažinti išlaidas leis ypač patrauklūs pasiūlymai agurkams, marinuotai vištienai, taip pat net 40 proc. nuolaida valymo ir indų plovimo priemonėms. „Iki“ taupykite daugiau – ir laimėkite vertingesnius prizus Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio visose „Iki“ parduotuvėse įsikuriančios „IKI savaitgalio nuolaidiškės“ – gera proga ne tik gerokai pigiau apsirūpinti maisto ir kitomis aktualiomis prekėmis, bet ir spurtuoti „Iki“ Taupymo…

  • Virtuvė, receptai

    Kaip pratęsti vasaros malonumus? Uogų ir daržovių šaldymo subtilybės

    Liaudies išmintis byloja – roges ruošk vasarą. Šis posakis puikiai tinka uogų ir daržovių šaldymui nusakyti: t. y. sveiko maisto atsargų ruošai šaltajam laikotarpiui apibūdinti. Ar jau pasiruošėte vasaros gėrybių žiemai? Jei ne, verta būtų įsigilinti į keletą esminių patarimų, kaip geriausia šaldyti uogas ir daržoves. Daržovių šaldymas šiandien: jokio sniego, ledo ir šerkšno šaldiklyje? Vasara mus aprūpina vitaminais, mineralais ir įvairiomis maistingomis medžiagomis, tačiau kaip nestokoti jų žiemos metu? Tinkamai užšaldytos daržovės yra puikus būdas išsaugoti ne tik vasaros derliaus maistines medžiagas, bet ir jų spalvą bei skonį. Žinoma, šaldymui, pirmiausia, naudokite tik šviežias ir kokybiškas daržoves. Prieš šaldant būtinai atlikite mini ritualą: nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite. Įprastai daržovės…

  • Virtuvė, receptai

    Po atostogų negalite sugrįžti į mitybos ritmą? Su šiais ekspertės patarimais bus paprasta

    Ne paslaptis – atostogų metu šiek tiek atleidžiame vadžias ir mažiau rūpinamės sveikatai palankia mityba. Kelionių metu norisi išbandyti kuo daugiau vietinės virtuvės delikatesų, o pasikeitęs gyvenimo ritmas išderina mitybos režimą. Sveikatai palankios mitybos specialistė, dr. Edita Gavelienė pažymi, kad grįžus namo negalima pulti badauti, taip tikintis „išpirkti“ atostogų nuodėmes, priešingai – reikia stengtis organizmą aprūpinti būtinosiomis maistinėmis medžiagomis. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė į įprastą mitybos ritmą siūlo sugrįžti paprasčiau: iki rugpjūčio 5 d. prekybos tinklo parduotuvėse jau paruoštų maistingų patiekalų įsigykite pigiau. Būtinai įtraukite baltymų Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pažymi, kad energingai darbo dienai, grįžus po atostogų, itin reikalinga pasirūpinti…

  • Virtuvė, receptai

    Saulės geltonumo produktas: praturtins mitybą ne vienu vitaminu

    Lydytas „ghi“ sviestas, plačiai naudojamas Indijos virtuvėje, pastaruoju metu tampa vis populiaresnis ir kitose šalyse. Jis gaminamas kaitinant sviestą, kad išgaruotų vanduo ir atsiskirtų pieno medžiagos, paliekant sodrius, nuskaidrintus sviesto riebalus. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, šį sviestą reikia vartoti saikingai, bet jis gali būti vertingas vitaminų A, E ir K2 šaltinis. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė pastebi, kad „ghi“ sviestas vis populiaresnis tarp pirkėjų, todėl iki rugpjūčio 5 d. jo galima įsigyti pigiau, su 45 proc. nuolaida. Sveikatai palankiausias tik vartojant saikingai Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, „ghi“ sviestą reikia vartoti saikingai, nepaisant jo maistinių naudų. Ji pabrėžia, kad nors…

  • Virtuvė, receptai

    Graikiškos atostogos namuose: kaip visai nebrangiai paruošti patį skaniausią suvlakį

    Įsivaizduokite saulės nutviekstą Graikijos pakrantę, kur šurmuliuojančiuose turguose ir senovinėse gatvelėse nosį kutena ant žarijų keptos mėsos kvapas. Šis viliojantis aromatas dažniausiai priklauso suvlakiui – neabejotinam Graikijos gatvės maisto karaliui. Nebūtina jau krautis lagaminų į Graikiją, nes šią autentišką graikišką patirtį galite atkurti savo virtuvėje ar ant grilio. Reikės tik šiek tiek žinių, kuriomis dalijasi „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė, ir kelių nebrangių ingredientų, iš kurių pats svarbiausias – kokybiška kiauliena. Kas yra suvlakis? Paklauskite graikų, ir jie pasakys, kad suvlakis yra daugiau nei patiekalas – tai patirtis, kuri atskleidžia kulinarinius Graikijos lobius. Ant iešmų kepami sultingi mėsos gabalėliai, kurie gardinami tuo, kuo didžiuojasi Graikija: sodriu alyvuogių aliejumi, gaiviomis citrinomis…

  • Virtuvė, receptai

    Patikėsite tik tada, kai patys paragausite: arbūzas gali tapti pigia ir veganiška alternatyva tunui – pasinaudokite šia gudrybe

    Šią karštą vasarą arbūzu daugelis užkandžiauja kone kiaurą dieną. Tą išduoda ir pirkėjų elgesys parduotuvėse – šiemet arbūzų nuperkama net penktadaliu daugiau nei pernai, atskleidžia Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Taip puikiai pažįstamas, regis, jis nebegali nustebinti. Tačiau vos keli iš Azijos virtuvės atkeliavę priedai, tokie kaip žuvies ir sojų padažas, jį pakeis neatpažįstamai. Socialiniuose tinkluose populiarėja metodas arbūzui suteikti šviežio tuno skonį ir tekstūrą – toks jis puikiai tiks „poke“ dubenėliams ar Rytų skonių įkvėptam stalui. „Lietuviai – smalsūs eksperimentatoriai virtuvėje. Esame tauta, kuri labai mėgsta keliauti, o tuomet svetur ragautus skonius norisi prisiminti ir po atostogų. Restoranuose kainoms kylant, vis daugiau lietuvių pasirenka taupyti ir į…

  • Virtuvė, receptai

    Vištiena ant žarijų – greita ir pigu, o įtiks visiems skoniams: 5 marinatai vištienai, kad daugiau niekada nebereikėtų ieškoti

    Nebrangi ir lengvai paruošiama, vištiena yra tarsi drobė dailininkui – pasitelkus fantaziją, kaskart ji gali nudžiuginti vis kitaip. Vasarą ypač populiaru ruošti vištienos iešmelius ar šašlykus – tai greitas, paprastas ir ekonomiškas būdas pamaitinti visą šeimą ar draugų kompaniją. O svarbiausia – net ir juos kepant kiekvieną dieną, galima sukurti įvairiausius naujus skonių derinius. „Iki“ mėsos ir kulinarijos technologai dalijasi patarimais, kaip išsirinkti, kaip lengviau supjaustyti ir kiek laiko marinuoti vištieną bei kokius prieskonius naudoti, kad jos iešmeliai įtiktų net išrankiausiems. Vištiena vis populiarėja Kiaulienos patiekalai – klasika Lietuvos virtuvėje. Tačiau prekybininkų duomenys rodo, kad mėsos skyriuje kiaulieną vis dažniau nurungia lietuviška vištiena. Ji ypač mėgstama atšilus orams, kai norisi…

  • Virtuvė, receptai

    Ši nebrangi idėja išgelbės ir pusryčius, ir grilio patiekalus: kaip paruošti česnakinį sviestą, kurį naudosite visur

    Sviestas yra žymiai daugiau nei tik paprastas sumuštinių užtepas. Sumaniai panaudotas, šis pigus ingredientas gali sukelti skonio revoliuciją ruošiant bet kokį patiekalą – nuo paprastų pusryčių iki grilio patiekalų. Pasak „Iki“ kulinarijos technologės Gailės Urbonavičiūtės, tereikia jį pagardinti keliais priedais, ir taupiai bei su visai mažai darbo patys pasigaminsite be galo išraiškingą produktą – česnakinį sviestą. Jis tiks toli gražu ne tik ant duonos. Sviestas, kaip ir kiaušiniai, bulvės ar raudona mėsa, nuolat atsiduria debatų apie sveikatą centre. Ar sviestą galima valgyti laikantis sveikos mitybos principų? Viena vertus, svieste yra daug sočiųjų riebalų ir kalorijų, tačiau jame yra ir vitaminų A, E, D, kalcio, o patiekalams jis suteikia sodrų, kreminį…

  • Virtuvė, receptai

    Tokių dar nevalgėte: šilauogių salotos, patiksiančios ir mažiems, ir dideliems

    Vasaros laikotarpiu prasidedantis uogų sezonas leidžia jomis mėgautis tiesiai nuo krūmo arba lengvai ir pigiai įsigyti jų parduotuvėse. Nors visos šios gėrybės naudingos organizmui, savo išskirtinėmis savybėmis iš jų išsiskiria šilauogės. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, šios uogos yra mažo kaloringumo, o jose gausu antioksidantų, geležies, A, B, C, ir E grupės vitaminų. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė dalijasi patarimais, kaip šių uogų įsigyti pigiau, o parsivežus namo jas šviežias išlaikyti ilgiau. Vitaminų ir naudingųjų medžiagų šaltinis Šilauogės dėl savo išvaizdos neretai lyginamos su mėlynėmis, o šių dviejų uogų naudingųjų medžiagų kiekis itin panašus. Visgi, skirtingai negu mėlynes, skinant šilauoges nenusidažys rankos,…

  • Virtuvė, receptai

    Neįtikėtinai skanūs pomidorai žiemai: ruoškite su svogūnais, darykite tyrę, naminį kečupą ar net džemą

    Vidurvasaris – metas, kai pomidorai ypač vilioja savo sodria spalva, nuostabiu kvapu ir geromis kainomis. Šį žavesį labai lengva išsaugoti – tereikia pasiruošti pomidorų žiemai. Tam pravers keli patikimi receptai, kurie patiks norintiems sutaupyti ir mėgautis turtingu pomidorų skoniu bei aromatu net ir šaltuoju metų laiku. „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė dalijasi 5 idėjomis. Pomidorai – neatsiejamas nuo lietuvių stalo, jie valgomi dažnai ir gausiai. Tą rodo ir prekybininkų duomenys. Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, pomidorai karaliauja populiariausių daržovių tope. „Šviežios, kokybiškos daržovės yra sveikos mitybos pagrindas, todėl jos patenka praktiškai į kiekvieną pirkinių krepšelį. Šiame skyriuje pirkėjai labiausiai vertina tradicines, lietuviškas gėrybes, kurios parduotuves iš mūsų šalies ūkių…