Kokia šventė be skanumynų! Grįžimas į mokyklą užliejamas ne tik spalvingų gėlių jūros bangomis, bet ir šventiniais skanėstais. Tą geriausiai rodo pirkėjų elgesys: tai dienai daugelis intensyviai ieško saldumynų – saldainių iki tortų, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Su meile paruoštų, nebrangių kulinarinių šedevrų parduotuvėse apstu, o jeigu mokytojus ar moksleivius norisi palepinti savo gamybos desertu, „Iki“ konditeris dalijasi dviem paprastais, bet svaiginančiai skaniais pyragų receptais. Pirkėjai mina takus į konditerijos skyrius Belaukiant rugsėjo, gatvės atgyja nuo naujų mokslo metų jaudulio. Kaip netrukus vėl suintensyvės eismas mokyklų link vedančiose gatvėse, taip parduotuvėse pirkėjų srautai pasipila tiek prie gėlių, tiek prie saldumynų. „Kasmet populiariausia mokslo metų pradžios preke…
Trūksta idėjų pusryčiams savaitgalį? Išbandykite gardų varškės omleto receptą
Vienas populiariausių pieno produktų – varškė, kurią galima valgyti tiek vieną, tiek naudojant kaip pagrindinį ar papildantį kitų patiekalų ingredientą. Anot sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, varškė turėtų būti įtraukta į kasdienį vaikų ir suaugusiųjų mitybos racioną, nes joje gausu žmogaus organizmui reikalingų baltymų, mineralų ir vitaminų. Varškė yra puikus pasirinkimas ir pusryčiams, todėl verta išmėginti pigesnį, bet gardų varškės omleto receptą, kuris paįvairins pusryčių meniu. Taip pat prekybos tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė primena, jog šią savaitę (iki rugsėjo 2 d.) varškė „Rokiškio naminė“ (9 % rieb., 1 kg) kainuoja pigiau: jai taikoma 43 proc. nuolaida, tad ji tekainuos 3,99…
Puikus desertas namie Mokslo ir žinių dienai: mažai pastangų ir pribloškiantis rezultatas
Patiems pasigaminti saldainių, į kuriuos taip ir tiesiasi rankos, visai nesudėtinga, o jei juos dar papuošite bei praturtinsite riešutų kremu – bus puiki dovana ir desertas visiems švenčiantiems naujų mokslo metų pradžią. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad riešutai mums itin naudingi savo baltymais, fitochemikalais, mineralinėmis medžiagomis, skaidulomis, o riešutų kremą geriausia skanauti kuo natūralesnį, be jokių priedų. Prekybos tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė siūlo pasinaudoti akcija ir apsipirkti pigiau – šią savaitę (iki rugsėjo 9 d.) traškiam žemės riešutų sviestui „Rimi“ (1 kg) taikoma 33 proc. nuolaida, tad jis tekainuoja 4,99 Eur. Trys vertingiausios riešutų rūšys Nors parduotuvėje sunku…
„Iki“ įsigijus duonos skrudinimui su nuolaida, išbandykite kai ką naujo: 5 idėjos karštiems sumuštiniams, kuriems vaikai neatsispirs
Nesvarbu, ar tai būtų pusryčiai, užkandis po mokyklos, ar lengva vakarienė – vaikystėje niekas neprilygsta karštiems sumuštiniams. Net ir suaugus jie gelbsti tada, kai nesinori išlaidauti maistui ir leisti daug laiko virtuvėje – ypač, kai vasaros karščiai dar nesitraukia. Greitai pagaminami, kepti sumuštiniai gali būti lengvai pritaikomi prie bet kokio biudžeto ir mitybos įpročių – teliks išsirinkti skrudinimui tinkančią duoną, kuri, pasak Gintarės Kitovės, „Iki“ komunikacijos vadovės, visuomet paklausi dėl savo kainos ir patogumo. „Be duonos praktiškai neįsivaizduojamas kasdienis lietuvių pirkinių krepšelis. Pastaraisiais metais besikeičiančios mitybos tendencijos lemia, kad vis populiarėja tokie gaminiai kaip duona be mielių, be pridėtinio cukraus, lentynose galima rasti ir „keto“ duoną. Pirkėjai pamėgo vietoje keptą…
Ar galima valgyti žaliąją porų dalį? „Iki“ kulinarijos technologė atskleidė, kaip ją panaudoti, sutaupyti ir dar labiau paskaninti porų sriubą
Nors kalendoriuje ir termometrų stulpeliuose dar vasara, tačiau artėjantį rudenį rodo ne tik pasirengimas mokslo metams. Besikeičiantį sezoną išduoda ir gausėjantis naujas šviežias lietuviškas derlius „Iki“ parduotuvėse, kuris skatina apetitą jaukiems, komfortiškiems patiekalams. Neabejotinai trinta porų sriuba netrukus pradės reguliariai suktis namų meniu, tačiau ši nebrangi ir sveika daržovė gali žymiai daugiau. „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė dalijasi gardžiomis, bet taupiomis idėjomis, kurios atskleis subtilų porų skonį. „Šviežios naujo derliaus daržovės, vos per 1 dieną atkeliaujančios iš Lietuvos ūkių – pirkėjų pačios mėgstamiausios ir ypač laukiamos. Ruduo parduotuvių lentynose išties jau prasidėjęs: raudonuoja lietuviški obuoliai, ypač paklausūs šakniavaisiai, tokie kaip bulvės, svogūnai ir burokėliai. Pasirodė ir rudens simboliai – lietuviški…
Slyvų sezonas prasideda: kulinarijos technologė pasidalijo netikėtais pigiais jų panaudojimo būdais virtuvėje (receptas)
Geltonos, raudonos, žalios, violetinės, purpurinės ar juodos slyvos pasižymi maloniai kontrastuojančiu saldžiarūgščiu skoniu, jaučiamos šiek tiek pikantiškos natos. Atėjus šių vaisių sezonui, sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pasakoja apie jų naudą žmogaus organizmui: jose randama kalio, kalcio, magnio, nedaug vario ir cinko, taip pat visa eilė A, B, C grupės vitaminų ir kitų naudingųjų medžiagų. O prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene atstovė Eglė Krasauskienė pažymi, kad iki rugpjūčio 26 d. „Rimi“ tamsiosios slyvos kainuoja ženkliai pigiau: 1 kg jų bus galima įsigyti su 50 proc. nuolaida, už 0,99 Eur, perkant su „Mano Rimi“ kortele. Rekomenduoja džiovintas slyvas vartoti saikingai Kaip teigia „Rimi“ sveikatai palankios mitybos…
Pagrindinis patiekalas, garnyras ir užkandis viename: „Iki“ išleisite vos kelis eurus ir keptuvėje išsikepsite ypač skanų pikantišką pyragą
Kartais vienas receptas gali išgelbėti pačiais įvairiausiais atvejais. Karštas – kaip pagrindinis vegetariškas patiekalas, norintys daugiau sotumo jį gali derinti prie mėsos patiekalų, o gabalėlis šalto bus ir puikus užkandis. Tokiu vaidmenų amplua gali pasigirti itin lengvai paruošiamas pikantiškas pyragas iš vienos populiariausių daržovių – kopūsto. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, skaičiuoja, kad šis receptas leis sutaupyti, nes išlaidos patiekalui bus minimalios – be šiuo metu ypač geros kainos kopūsto, reikės visai paprastų ingredientų. „Kopūstai naudojami tiek tradiciniuose lietuviškuose, tiek egzotiškuose patiekaluose, todėl pirkėjų mėgstami ištisus metus. Net ir dabar, kai įvairus šviežias derlius jau vežamas į parduotuves, kopūstai išlieka tarp populiariausių daržovių. Jie parduotuvių lentynas iš Lietuvos…
Pasigaminkite troškinį, kuris nukels į paprikos gimtinę – Ispaniją: prireiks vos kelių ingredientų (receptas)
Paprikas į Europą atgabeno Kristupo Kolumbo įgula ir nors šią ekspediciją bei šiuolaikinį europiečio stalą skiria ne vienas šimtmetis, paprikos iki šių dienų vis dar yra vienos populiariausių maisto gamyboje. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, į kasdienį maisto racioną svarbu įtraukti kuo įvairesnių skonių ir spalvų, o paprikos – puikiai tam tinka. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene vadovė Eglė Krasauskienė pastebi, kad lietuviai dažniausiai renkasi švelnaus skonio apvaliąsias ir pailgąsias paprikas bei labiausiai mėgsta raudono atspalvio. Kulinarijos ekspertai pavasarį kviečia nuspalvinti savo patiekalų lėkštes ir išbandyti pigų daržovių troškinio receptą, nukelsiantį į paprikos gimtinę – Ispaniją. Spalvingosios paprikos – naudingos sveikatai Paprikų spalvų gama ir įvairovė išties plati…
Dietologė įvardijo, kuri sviesto rūšis turėtų dažniau atsidurti mitybos racione
Lydytas „ghi“ sviestas yra kepimo riebalų rūšis, plačiai naudojama Indijos virtuvėje. Pastaraisiais metais šio sviesto populiarumas išaugo ir kitose pasaulio šalyse. „Ghi“ gaminamas kaitinant sviestą, atskiriant vandenį ir pieno medžiagas bei taip paliekant grynus, nuskaidrintus sviesto riebalus, pasižyminčius sodriu skoniu. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad nors šį sviestą reikia vartoti saikingai, vis dėlto jis gali tapti vienu iš vitaminų A, E ir K2 šaltinių. Prekybos tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių vadovės Eglės Krasauskienės pastebėjimu, šio sviesto rūšis tampa vis populiaresnė tarp pirkėjų, todėl verta pasinaudoti proga ženkliai sutaupyti bei šią savaitę (iki rugpjūčio 26 d.) „Rimi“ parduotuvėse jo įsigyti pigiau, net su 53 proc. nuolaida. „Ghi“ sviestas – sveikatai…
Palengvinkite paskutines vasaros grilio fiestas: „Iki“ kiaulienos įsigykite pigiau ir iškepkite šašlykų su šviežiais vaisiais
Kiauliena – lietuvių mėgstamiausia ir ypač gera kaina pasižyminti mėsa, todėl šašlykai visą grilinimo sezoną neužleidžia savo sosto. Ieškote naujų idėjų, kaip paruošti skanų grilio patiekalą, kuris nudžiugins ir kūną, ir piniginę? „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė siūlo šviežią kiaulieną derinti su vaisiais. Išleisite visai mažai, o tokie deriniai nepaliks abejingų – tiesiog kvepės vasara. Pirmenybę teikia lietuviškai kiaulienai Nauji mitybos vėjai įsisukę ir pas kepsninių entuziastus. Jie įkvepia dažniau grilinti vištienos, žuvies patiekalus, ant grotelių atsiduria ne tik daržovės, bet ir vaisiai, netgi desertai. Visgi, kaip pastebi „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė, kiaulienai prarasti favoritės karūnos dar negresia. „Kiauliena yra ne tik skanus, bet ir itin ekonomiškas pasirinkimas, todėl…