• Virtuvė, receptai

    Tik 30 minučių ir vos keli eurai produktams: 3 nauji receptai, kaip greitai ir skaniai iškepti tilapijos filė

    Žuvį lietuviai valgo vis dažniau ir jos nuperka daugiau, tad nauji ir lengvai paruošiami receptai visada praverčia. Tilapija – mėgstamas pasirinkimas tų, kurie nori be didelių pastangų pagaminti sočią, bet neapsunkinančią vakarienę iš žuvies. Vos prieš kelis dešimtmečius Lietuvoje dar mažai girdėta, dabar ši balta, švelnaus skonio, nebrangi ir lengvai paruošiama žuvis yra išties paklausi, sako prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. Daugelis ją jau yra tiesiog kepę keptuvėje vieną ar tešloje – tad metas išbandyti ir dar kelis receptus. G. Kitovė pastebi, kad lietuviai įsiklauso į sveikos mitybos specialistus ir į savo racioną įtraukia daugiau žuvies. Populiarumas stabiliai auga, šiemet žuvies „Iki“ nupirkta virš dešimtadaliu daugiau lyginant su…

  • Virtuvė, receptai

    Meksikietiškas restoranas namuose: sutaupykite ir avokadą panaudokite ne tik tobulai gvakamolei – štai dar 2 netikėti patiekalai

    Pasibaigus vasaros atostogoms ir įsisukus į rudenišką rutiną, į saulėtus kraštus bent jau mintimis ir skonių pojūčiais gali lengvai nukelti maistas. Kai norisi sotaus, spalvingo ir lengvai bei pigiai paruošiamo egzotiško maisto, dažnuose namuose nuskamba Meksikos virtuvės vardas. Tą pastebi ir prekybininkai – pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, auga tiek jau pagamintų pasaulio virtuvių įkvėptų patiekalų, tiek ir jiems reikalingų ingredientų paklausa. Pavyzdžiui, nuo Meksikos virtuvės neatsiejami avokadai jau tapę kasdieniu pirkiniu. „Lietuviai noriai eksperimentuoja virtuvėje, tą rodo ir nuolat besistiebianti pasaulio virtuvių produktų paklausa. Vien šiemet įvairių meksikietiškų, japoniškų ar kiniškų produktų nupirkta jau pusantro karto daugiau nei pernai – akivaizdu, kad pirkėjai labai domisi pasaulio skoniais. Tai…

  • Virtuvė, receptai

    Varškės apkepas – šeimos mėgstamiausias: 3 nauji rudeniški variantai, kad sutaupytumėte ir ištrūktumėte iš rutinos

    Kai norisi pradžiuginti artimuosius pigiu ir maistingu patiekalu, kuriam nė vienas nepasakys „ne“ – dažnuose namuose pakvimpa varškės apkepu. Įprasta šį tiek pusryčiams, tiek vakarienei tinkantį apkepą ruošti su manais, tačiau „Iki“ kulinarai rekomenduoja įnešti šiek tiek naujovių į savo meniu ir išbandyti naujų variantų – pagardinti ir šviežiomis rudeniškomis gėrybėmis. Visus juos vienija tai, kad svarbiausia – tinkamai paruošti varškę. Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė, pastebi, kad į šį tradicinį lietuvišką produktą į savo racioną įtraukia vis daugiau žmonių – populiarumas nesustoja augti. Ko reikėtų nepamiršti patikrinti ant varškės pakuotės „Siekiant ir sutaupyti, ir vis tiek pasirūpinti skaniais patiekalais, viena iš pasiteisinančių strategijų – atsigręžimas į tradicinius…

  • Virtuvė, receptai

    Viščiukų blauzdelės – sotu ir taupu: 3 nauji receptai vieno indo vakarienei

    Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ir vėl ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Jos viena nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, yra pigios, o patinka net vaikams. Jų universalumą atranda vis daugiau žmonių – šiemet jų paklausa labai ryškiai išaugo, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. „Dėl savo universalumo ir geros kainos vištiena yra viena mėgstamiausių mėsų pasaulyje, jos vartojimas kasmet auga. Tokias pat tendencijas matome ir Lietuvoje – šiemet jos parduota daugiau, mėsos skyriuje daugiau parduodama tik kiaulienos. Pavyzdžiui, vien blauzdelių paklausa šiemet šoktelėjo daugiau nei ketvirtadaliu, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Jos lietuvių ypač mėgstamos,…

  • Virtuvė, receptai

    Neišmeskite kavos kapsulių: tvarūs būdai jas panaudoti buityje ir sutaupyti

    Kvapnios kavos puodelis dažnam yra ištikimas kiekvienos dienos palydovas, ir vis daugiau kavos gerbėjų atsisuka į kapsulinius kavos aparatus. Jie tampa vis populiaresni tarp tų, kuriems svarbu gilus kavos skonis, nuostabus aromatas, taip pat nesudėtingas ir greitas kavos paruošimo procesas bei priimtina kaina. Ši pasaulinė tendencija gaji ir Lietuvoje – „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė atskleidžia, kad vien šiemet kavos kapsulių paklausa išaugusi ketvirtadaliu. Įpročiai parduotuvėse atskleidžia – kokia kava populiariausia? „Kava kapsulėse yra vienas greičiausiai populiarėjančių kavos rinkos segmentų pasaulyje, Lietuvoje jis pastaraisiais metais taip pat labai dinamiškai vystosi. Tai rodo ir nuolat besiplečianti kavos kapsulių gausa, įvairovė, ir augantis tokios kavos mėgėjų skaičius. Apie tai byloja skaičiai –…

  • Virtuvė, receptai

    „Su meile IKI“ desertai nuskraidins į Paryžių: „Iki“ savo 32–ojo gimtadienio proga dovanoja kelionę į Prancūziją

    O gal desertui – Paryžius? Prekybos tinklas „Iki“ savo 32-ojo gimtadienio proga parengė staigmeną pirkėjams – kviečia dalyvauti žaidime ir laimėti kelionę į kepinių ir meilės sostinę Paryžių! Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, ši kryptis pasirinkta neatsitiktinai – būtent Prancūzija yra šalis, kuri įkvėpė populiariuosius „Su meile IKI“ produktus. Visas žaidimo taisykles rasite čia: iki.lt/gimtadienio-zaidimas/. „Mūsų gimtadienis yra šventė ne tik mums, bet ir visiems mūsų klientams. Jau 32-ejus metus kartu augame, kuriame naujas tradicijas ir diegiame naujoves, tačiau visa ko pagrindas išlieka tas pats – noras būti arčiau savo pirkėjų. Su meile ir aistra žiūrime į savo darbą, todėl ir pirkėjams norime įteikti tai simbolizuojančią dovaną – kelionę…

  • Virtuvė, receptai

    4 konditerio Thierry Lauvray patarimai, kad morkų pyragas būtų drėgnas ir purus

    Kad kas nors atsisakytų gabalėlio kvapnaus, turtingo skoniu ir drėgno morkų pyrago – toks pats retas atvejis, kaip ir vasariška šiluma rugsėjį. Nors kepamas iš daržovių, bet šį skanėstą mėgsta ir vaikai, o jį skanų iš orkaitės ištraukti visai nesunku ir nebrangu. „Iki“ kulinaras Thierry Lauvray dalijasi keliais naudingais patarimais ir ypač skaniu morkų pyrago receptu, kuris neapsunkins nei skrandžio, nei kišenės. Nors morkų pyragas laikomas vienu lengviausių kepinių, ne visada jis pavyksta tobulai. Kartais būna pernelyg sukritęs, jo apačia lieka drėgna arba priešingai – išeina stebėtinai sausas. To išvengsite, jeigu atsiminsite universalias taisykles. Kokybiškos morkos – skanus pyragas. Kiekvieno pyrago sėkmės pagrindas – aukštos kokybės ingredientai, kad orkaitėje jie…

  • Virtuvė, receptai

    Nebrangi ir skani egzotika: vis populiarėjantys persimonai tikrai nusipelnė tokios šlovės – gaminkite su jais salotas, ruoškite kiaulieną ir kepkite duoną

    „Dievų vaisiaus“ vos už keliasdešimt centų, bemat pakeliančio nuotaiką ir nudžiuginančio skonio receptorius – būtent to įsibėgėjant rudeniui pirkėjai pradeda ieškoti parduotuvėse. Ryškusis persimonas kasmet vis labiau įsitvirtina tarp lietuvių mėgstamiausių egzotinių vaisių, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Kad kiekvienas jo kąsnis būtų pats skaniausias, tinklo ekspertai dalijasi – kaip persimoną išsirinkti, kaip valgyti ir ką skanaus su juo pasigaminti. „Persimonai – tikrai labai laukiami pirkėjų, todėl vos pradėjus prekiauti ankstyvaisiais plokščios formos persimonais „Sharon“, jie bemat atsidūrė pirkinių krepšeliuose. Jie yra labai geras pavyzdys, kaip keičiasi lietuvių įpročiai: dar prieš keletą metų šis vaisius buvo visiška egzotika, o dabar kasmet persimonų parduodame tūkstančiais. Apskritai lietuviai vis…

  • Virtuvė, receptai

    Sultinga kiaulienos mentė 3 būdais: soti, nebrangi ir skani vakarienė bus garantuota

    Kiauliena – mėsa, kurią lietuviai renkasi dažniausiai. Nors populiarėja ir jautiena bei vištiena, tačiau kiaulienos pardavimai vis tebeauga, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Jos populiarumą lemia tiek kaina, tiek ir jos universalumas. Vien iš gera kaina pasižyminčios mentės galima visai paprastai pasigaminti pačių įvairiausių burnoje tirpstančių patiekalų. Kiauliena yra populiariausias pirkėjų pasirinkimas šviežios mėsos skyriuje visais metų laikais, sako G. Kitovė, ir prarasti šį titulą artimiausiu metu jai tikrai negresia. „Pardavimų statistika rodo, kad šiemet jos nuperkama net daugiau nei pernai – pavyzdžiui, sveriamos kiaulienos pardavimai per pirmus 8 mėnesius išaugo maždaug ketvirtadaliu, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Tai rodo, kad ieškantys šviežios ir kokybiškos mėsos…

  • Virtuvė, receptai

    Netikėtai užklupo svečiai arba nėra noro gaminti? Atsiminkite šiuos 3 pigius ir greitus receptus su figomis

    Kartais pasitaiko situacijų, kai skanaus ir įspūdį paliekančio patiekalo reikia čia ir dabar. Net jei atrodo, kad šaldytuvas tuščias, o ir norą gaminti lyg vėjas išpūtė – prisiminkite figas. Nors jos jau tūkstančius metų vertinamos kaip klestėjimo simbolis, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė atkreipia dėmesį, kad šie nedideli saldūs vaisiai sezono metu džiugina ypač geromis kainomis. Ir figos – ne tik gražios, skanios, bet ir naudingos bei stebėtinai universalios. Iš jų vos su keliais ingredientais paruošite užkandį, pagrindinį patiekalą ir desertą. „Natūralu, kad į pirkėjų krepšelius dažniausiai keliauja tradicinės lietuviškos gėrybės – nuo kopūstų iki obuolių. Tačiau jau ir tai, kas prieš kurį laiką buvo egzotika, dažnam jau…