Tortilijos, sojų padažas, azijietiški makaronai, kartais ir kelių rūšių aitrieji ar saldžiarūgščiai padažai – daugelio namuose šie produktai tapę tokie pat įprasti kaip pienas ir duona. Meksikietiškos, azijietiškos virtuvių gerbėjų Lietuvoje vis gausėja, tad jiems verta nepraleisti progos stipriai sutaupyti. „Iki“ parduotuvėse jau vyksta „Pasaulio virtuvių fiesta“, lojaliems „Iki“ pirkėjams atnešanti dideles nuolaidas pamėgtiems produktams. Visus geriausius pasiūlymus galima rasti „Iki“ leidinyje: www.iki.lt/leidiniai. Sutaupykite: „Iki“ pigiau – ir tortilijos, ir produktai sušiams Kaip pažymi „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė, vien šiemet įvairių meksikietiškų, japoniškų ar kiniškų produktų nupirkta jau pusantro karto daugiau nei pernai – pirkėjai tikrai labai domisi pasaulio skoniais. „Norėdami ne tik pateisinti, bet ir pranokti klientų lūkesčius,…
Net nedvejokite – kepkite visą lašišą: 3 taupios ir skanios idėjos, kur panaudoti jos likučius
Lašiša – mėgstamiausia lietuvių žuvis. Karališka žuvis ruošiama ir prabangiausiuose restoranuose, tačiau stalo žvaigžde ją paversti galima kiekvienuose namuose. Nebūtina išlaidauti norint skanaus ir sotaus patiekalo. Pavyzdžiui, pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovė, visa lašiša pasižymi geresne kaina už kilogramą, todėl ją renkasi sutaupyti norintys šios žuvies gerbėjai. Ją iškepti orkaitėje visai paprasta, o nerimauti dėl to, kad visko nesuvalgysite, neverta – likučius kitą dieną panaudosite naujiems gardiems patiekalams. Lašiša – žuvis nr. 1 lietuviams Nors statistika rodo, kad lietuviai žuvies vis dar valgo mažiau nei rekomenduoja mitybos specialistai, tendencijos džiugina, sako „Iki“ atstovė: „Pardavimai stabiliai auga, šiemet pirkėjai nupirko virš 10 proc. daugiau šviežios žuvies nei pernai. Tai tik…
Dienos pietų kainos vis daugiau žmonių nukreipia į parduotuves: populiariausias pasirinkimas nestebina
Noras sutaupyti skatina gyventojus šviežiai paruoštų patiekalų dažniau pasidairyti parduotuvių kulinarijos skyriuose. Prekybos tinklo „Iki“ duomenys rodo, kad dėmesio ir pietų lėkštės centre dažniausiai atsiduria Kyjivo kotletas. Augantys šio ir kitų šviežiai pagamintų patiekalų pardavimai atskleidžia, kad vis daugiau pirkėjų siekia sutaupyti laiko ir pinigų, pasitikėdami „Iki“ kulinarijos meistrais, išlaikančiais aukštus kokybės standartus ir siūlančiais naujovių. „Per dešimt šių metų mėnesių pastebime aiškią tendenciją, kad kai kurių paruoštų patiekalų nuperkama net iki 40 procentų daugiau, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Šiuos pokyčius pirmiausia diktuoja klientų pasirinkimų karalius Kyjivo kotletas ir jam iš paskos sekanti paruoštų gaminių svita: žemaičių blynai, švediški mėsos kukuliai, įvairūs sumuštiniai ir salotos. Pastebime, kad vasarą…
Viena žuvies rūšis nustebins universalumu: štai, kaip ją galima gardžiai paruošti (receptas)
Dėl savo švelnaus skonio, tekstūros bei universalaus panaudojimo lašiša yra viena labiausiai paplitusių žuvų daugelyje pasaulio virtuvių. Ją galima ruošti įvairiais būdais – kepti grilyje ar keptuvėje, troškinti, rūkyti, sūdyti. Ši žuvis net valgoma žalia japoniškoje virtuvėje ruošiant suši, nagiri ar sašimi. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė sako, jog ir lietuviškoje virtuvėje lašišą galima lengvai pritaikyti, pavyzdžiui, ruošiant žuvienę. Be to, šios žuvies bus galima įsigyti pigiau iki lapkričio 11 d.: išdarinėtoms Atlantinės lašišoms su galvomis „Rimi“ šią savaitę taikoma 50 proc. nuolaida, perkant su „Mano Rimi“ kortele, tad kilogramas tekainuos 6,99 Eur. Nuo lengvų pusryčių iki sočių pietų ar vakarienės Lašiša –…
Į pagalbą studentams ir ne tik: 3 taupūs ir greiti patiekalai iš bulvių
Bulvės – tikros herojės virtuvėje, kai norisi ko nors sotaus ir skanaus, taupant tiek laiką, tiek pinigus. Iš jų galima paruošti įmantriausių šedevrų, tačiau kasdienybėje dažniausiai praverčia paprasti ir greiti receptai. Pasak prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, bulvės yra ir daržovių skyriaus žvaigždės – lietuviai jas, ypač per akcijas, perka tūkstančiais kilogramų per dieną. „Kad bulvės – viena mėgstamiausių lietuvių daržovių, puikiai iliustruoja jų asortimento gausa: šiandien parduotuvėse siūlome pasirinkti įvairiausių bulvių rūšių ir veislių, kurių populiariausių sąraše puikuojosi tokios kaip „Soraya“, „Concordia“ ar „Gala“. Kalbant apie tendencijas pastebime, kad labiausiai pirkėjai mėgsta lietuviškas bulves, be to, dažna jas perka dideliais kiekiais įsigydami po maišą ar net kelis.Vis…
Šis obuolių pyragas vadinamas skaniausiu pasaulyje, o jam išleisite visai mažai: kaip iškepti ypač kvapnų olandiškąjį „appeltaart“
Šiltas ir kvepiantis obuolių pyragas – jaukumo simbolis, be kurio ruduo nebūtų ruduo. Parduotuvėse gausus ir kaina džiuginantis obuolių derlius kviečia visa galva nerti į gardžių kepinių sezoną. „Iki“ konditeris Thierry Lauvray siūlo išsikepti olandišką obuolių pyragą, kuris įvardijamas kaip geriausias pasaulyje. Nors titulas garbingas, desertas iš tiesų taupus – jam prireiks visai nebrangių ir paprastų ingredientų. Portalas „Taste Atlas“, vietinį maistą ir tradicinius patiekalus populiarinti siekiantis kelionių vadovas, yra sudaręs geriausiai įvertintų pyragų sąrašą. Jame šlovė vadintis geriausiai įvertintu saldžiu pyragu atiteko olandiškajam „appeltaart“. Kuo šis kepinys pavergia jį ragavusių širdis ir skonio receptorius? „Olandiškas „appeltaart“ kiekvieną šaltąjį sezoną pakvimpa visuose Nyderlanduose, o jo recepto paprastumas sužavi ir kitas…
Diena be sūrio – labiau apniukus: 2 dangiškai skanūs receptai su „Iki“ „Sūrių fiestos“ akcijomis
„Tu negali tikėtis visiems patikti – tu ne sūris“, – sako interneto folkloras. Ir išties – kai jo rūšių ir receptų su juo tiek daug, sūrį dažnas valgo kasdien. Todėl tiek lietuviškųjų varškės sūrių, tiek itališkosios buratos gerbėjai nudžiugs – „Iki“ parduotuvėse vyksta „Sūrių fiesta“. Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, ribotą laiką vykstanti teminė akcija leis stipriai sutaupyti tiek kasdieniams, tiek gurmaniškiems sūriams. Geriausių akcijų jau ieškokite čia: www.iki.lt/leidiniai. Patrauklių „Sūrių fiestos“ pasiūlymų nuo pirmadienio jau gausu „Iki“ parduotuvėse visoje šalyje. „Iki“ parduotuvėse pirkėjai gali rinktis iš plataus pačių įvairiausių sūrių asortimento, ir didelei daliai jo iki lapkričio 10-osios galioja išskirtinės nuolaidos lojaliems „Iki“ pirkėjams. Viskas, ką reikia padaryti…
Tiks ir kasdienai, ir Helovinui: originaliai panaudokite išskaptuoto moliūgo likučius
Tradicija pjaustyti moliūgus per Šiurpnaktį kilusi iš XIX a. Airijos, kur žmonės skaptavo ropes ir kitas šakniavaisines daržoves, norėdami atbaidyti piktąsias dvasias. Moliūgai šiai misijai pradėti naudoti tuomet, kai airių imigrantai šią tradiciją atsivežė į JAV ir pastebėjo, kad jų galima lengviau įsigyti. Moliūgo skaptavimas – ne tik šiurpiausios metų nakties dekoravimo tradicija, ypač džiuginanti vaikus, tačiau jo minkštimas – ir sezoninių patiekalų žvaigždė. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė primena, kad tiek elektroninėje parduotuvėje www.rimi.lt, tiek ir fizinėse parduotuvėse jau galima Helovino šventei apsipirkti pigiau: jai skirti aksesuarai, dekoracijos, žvakės parduodami su 40 proc. nuolaida, o lietuviški moliūgai – net su 50 proc.…
Rubinais spindinti prabanga už visai mažai: kaip paprasčiausia išlukštenti granatus ir kaip juos itin skaniai panaudoti virtuvėje
Sultingos ir blizgančios tarsi maži brangakmeniai granatų sėklos skoniu ir spalva bemat praturtina įvairius patiekalus, o kainuoja visai nedaug. Granatai neatsiejami nuo Viduržemio jūros regiono ir Artimųjų Rytų virtuvių, o juos vis labiau pamėgsta ir lietuviai, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Saldžiomis ir traškiomis sėklomis skanu mėgautis ir vienomis, tačiau verta šį vaisių įtraukti ir į kitų patiekalų bei desertų gamybą. „Lietuviai išties mėgsta granatus, ir vis labiau – pavyzdžiui, vien per šių metų rugsėjį ir spalį granatų pardavimai išaugo net 69 proc. Jie, šalia mangų bei persimonų, įsitvirtinę ir tarp pačių populiariausių egzotinių vaisių. Šiemet prekyboje švieži granatai pasirodė dar rugpjūtį, tačiau būtent dabar jų piko…
Maži, bet reikšmingi skirtumai: kuo skiriasi paprasta citrina nuo žaliosios ir ar tinka jas naudoti vieną vietoj kitos
Kai rudeniškas vėjas ima vėsinti šalį, daugelio rankos pačios ima tiestis prie citrusinių vaisių. Puodelis arbatos su citrinos griežinėliu tampa šildančiu dienos ritualu, o skonio receptorius norisi pažadinti rūgštesniais skoniais net ir desertuose. Šiuos poreikius dabar lengva ir nebrangu patenkinti, nes parduotuvėse jau prasidėjo citrusinių vaisių ir nuolaidų jiems sezonas, sako prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. „Įsibėgėjęs ruduo atneša ne tik moliūgų gausą, bet ir citrusinių vaisių sezono pradžią. Nors jie perkami ištisus metus, būtent sezono metu šių vaisių asortimentas plačiausias, jie būna ypač sultingi, skanūs, o kainos – patrauklios. Galima prognozuoti, kad šiuo šaltuoju metų laiku citrusinių vaisių bus nupirkta netgi daugiau nei ankstesniu, nes jau ir…